Hoćemo Diznija
+14
Raoul Duke
Desuparez Aporez
kenan92
cronos six
Jasko
dessa
Rider of the lighting
manhunter
Morrison
Alex
Kit Carson
Ultras
Lord Vader89
Tex Willer
18 posters
Strana 2 od 3
Strana 2 od 3 • 1, 2, 3
Re: Hoćemo Diznija
Tex Willer ::Zovem ga u ponedeljak, necu da ga ometam za vikend. Ne zezam se.
ali, samo me zanima - sta ces da ga pitas?
inace, kad ga vec zoves, pozdravi ga
Samo ako mi se zena ne porodi u narednih par dana pa se pogubim skroz naskroz
Lord Vader89- Domaćin
- Datum upisa : 25.12.2010
Broj poruka : 2589
Evo da probam ukratko da prenesem ono sto sam nacuo iz prilicno neobavestenih i nepouzdanih izvora.
Ako ih pomenem mozda ce mi ovo biti poslednji post na bilo kom forumu, tako da...bez imena
Otprilike se prica svodi na to da su prava i uslovi za Diznijeve stripove i Asteriksa toliko idiotski i naduvani da je pitanje da li cemo to da vidimo uopste.
Za Asteriksa je kruzila prica za VC koji ima mnostvo izdanja iza sebe i mozda i realnu sansu da to pokrenu u neko skorije vreme.
Za Diznija nista po tom pitanju.
Dzaba pritisak na izdavace, problem je sa vlasnicima prava.
Ali najmanje sto mozemo je da ne krijemo da volimo Mikija, Paju, Silju... pa mozda i bude nesto od toga ako se vidi da nas ima.
Ako ih pomenem mozda ce mi ovo biti poslednji post na bilo kom forumu, tako da...bez imena
Otprilike se prica svodi na to da su prava i uslovi za Diznijeve stripove i Asteriksa toliko idiotski i naduvani da je pitanje da li cemo to da vidimo uopste.
Za Asteriksa je kruzila prica za VC koji ima mnostvo izdanja iza sebe i mozda i realnu sansu da to pokrenu u neko skorije vreme.
Za Diznija nista po tom pitanju.
Dzaba pritisak na izdavace, problem je sa vlasnicima prava.
Ali najmanje sto mozemo je da ne krijemo da volimo Mikija, Paju, Silju... pa mozda i bude nesto od toga ako se vidi da nas ima.
Tex Willer- Domaćin
- Datum upisa : 18.01.2011
Broj poruka : 138
Tex otkrio rupu na saksiji
sorry, morao sam
nego, ako cemo o nezvanicnim pricama, ja sam cuo da VC merka Diznija odavno, ali ih koce ta prava, koja su nedostupna....
BTW, opet glede nezvanicnih informacija, prema onome sto sam ja cuo, nesto drugo koci VC da izda Asteriksa, a ne naduvana prava ....
heh, zanimljiv piece of info (ovaj put provereno, zvanicno, iz prve ruke ) - u danskoj je urednistvo odlucilo da prekine sa produkcijom/stampom svega Diznijevog sto nisu kiosk izdanja (magazini, pocket knjige....)!
I to, you're gonna love this, ne zbog lose prodaje, nego iz nekog potpuno levog razloga, cefnulo im se tako....
dakle, govorimo onda o sankcionisanju Don Rosa kolekcije, "Hall of fame" kolekcija (koje su sakupljale odabrana dela znacajnih autora), hronoloske reprinte Diznijevih nedeljnika, itditd....zamislite.
i sad ce morati da nabavljaju iz Norveske, Svedske, Nemacke.... dobro, norveska izdanja nisu problem za Dance, al zamislite da vam izdavacka kuca napravi takav paprikas odjednom, usred kolekcije, a, nicim izazvana....
sorry, morao sam
nego, ako cemo o nezvanicnim pricama, ja sam cuo da VC merka Diznija odavno, ali ih koce ta prava, koja su nedostupna....
BTW, opet glede nezvanicnih informacija, prema onome sto sam ja cuo, nesto drugo koci VC da izda Asteriksa, a ne naduvana prava ....
heh, zanimljiv piece of info (ovaj put provereno, zvanicno, iz prve ruke ) - u danskoj je urednistvo odlucilo da prekine sa produkcijom/stampom svega Diznijevog sto nisu kiosk izdanja (magazini, pocket knjige....)!
I to, you're gonna love this, ne zbog lose prodaje, nego iz nekog potpuno levog razloga, cefnulo im se tako....
dakle, govorimo onda o sankcionisanju Don Rosa kolekcije, "Hall of fame" kolekcija (koje su sakupljale odabrana dela znacajnih autora), hronoloske reprinte Diznijevih nedeljnika, itditd....zamislite.
i sad ce morati da nabavljaju iz Norveske, Svedske, Nemacke.... dobro, norveska izdanja nisu problem za Dance, al zamislite da vam izdavacka kuca napravi takav paprikas odjednom, usred kolekcije, a, nicim izazvana....
Lord Vader89- Domaćin
Lord Vader89 ::Tex otkrio rupu na saksiji
sorry, morao sam
Pa jbg, za Asteriksa sam odavno cuo (ne u vezi VC, vec uopste) da su preterano zahtevni i to ne samo finansijski vec da se mesaju u sve zivo.
Ali u staroj Jugi nije bilo tih problema.
A za Diznija nisam ocekivao da toliko tupe kao i za Asteriksa. Bas me razocarala informacija. Mislio sam da to niko nece da radi jer ne veruje u to da bi proslo, kad ono medjutim
A kad vec podjebavas, eno ti Mikija u izdanju Ludensa. Ako si vec propustio Bleka i Marka na vreme kreni s Mikijem
Tex Willer- Domaćin
Meni prevashodno treba Paja, ali, cenim trud
Gle, to sto sam napisao je glasina, ne mora da bude tacna.
Uostalom, aj sad razumno, da se nadovezem na ovo tvoje - da li zaista mislis da izdavaci ne bi radili Diznija zato sto misle da se ne isplati? Vrlo tesko, cak smatram da bi ga Politika i dan danas itekako gurala, da nije bilo svih sranja i gluposti....jbn ratovi i sukobi i politika i ekonomija, u pakao sve....
Cak sam i spreman da se kladim da bi Mikijev zabavnik isao bolje od Zagora, a, Zagor je danas u strip izdavastvu pojam za siguran bizMis :)
Uostalom, aj sad razumno, da se nadovezem na ovo tvoje - da li zaista mislis da izdavaci ne bi radili Diznija zato sto misle da se ne isplati? Vrlo tesko, cak smatram da bi ga Politika i dan danas itekako gurala, da nije bilo svih sranja i gluposti....jbn ratovi i sukobi i politika i ekonomija, u pakao sve....
Cak sam i spreman da se kladim da bi Mikijev zabavnik isao bolje od Zagora, a, Zagor je danas u strip izdavastvu pojam za siguran bizMis :)
Lord Vader89- Domaćin
I ja se pridružujem, da budemo još jači.
Verovatno nikad nisam čitao stripove tog Rose i ostalih koje spominjete, ali Diznijeve junake volim iz M. zabavnika i, naročito, M. almanaha, tako da, što reče manhunter, nešto kao Mikijev almanah bi bilo fantazija.
Je l' se sećate one priče kada Paja kupi onaj talisman sreće i onda mu sve dobro krene, ali zato ostalima krene loše? E, ta mi je bila omiljena.
I naravno, ovi stripovi bi trebali da idu na kioske u velikim tiražima i sa popularnim cenama. Tu mislim i na specijalna izdanja, te albume i ostalo. Ovi bi stripovi mogli i trebali da budu odlična stvar za navlačenje dece na strip, kao što je bio slučaj i sa većinom od nas pretpostavljam, tako da Diznija nikako ne bi trebalo svesti na luksuzna kolekcionarska izdanja za trocifren broj ljudi.
Verovatno nikad nisam čitao stripove tog Rose i ostalih koje spominjete, ali Diznijeve junake volim iz M. zabavnika i, naročito, M. almanaha, tako da, što reče manhunter, nešto kao Mikijev almanah bi bilo fantazija.
Je l' se sećate one priče kada Paja kupi onaj talisman sreće i onda mu sve dobro krene, ali zato ostalima krene loše? E, ta mi je bila omiljena.
I naravno, ovi stripovi bi trebali da idu na kioske u velikim tiražima i sa popularnim cenama. Tu mislim i na specijalna izdanja, te albume i ostalo. Ovi bi stripovi mogli i trebali da budu odlična stvar za navlačenje dece na strip, kao što je bio slučaj i sa većinom od nas pretpostavljam, tako da Diznija nikako ne bi trebalo svesti na luksuzna kolekcionarska izdanja za trocifren broj ljudi.
dessa- Ističe se
- Datum upisa : 23.01.2011
Broj poruka : 243
dessa ::I ja se pridružujem, da budemo još jači.
oho dessimire, i ti ovde?
zvuci mi vala poznato, al ebes ga, ne mogu sad da se setim
zanimljivo je to da je Rosa tako dobar autor, da sam njegove price raspoznavao jos dok sam bio klinac i nisam znao ko je on
isto to mi je potvrdilo i dosta drugih domacih Diznijevaca
dakle, sta cekamo
Mikijev almanah
apsolutno je tako, samo, moras razgraniciti - veliki tirazi i popularne cene su a must za siroku publiku, za priblizavanje svima - od klinaca do baba, od strip fanova do slucajnih prolaznika, to je Mikijev zabavnik, kupuje ga svako.
Diznija ne treba "svesti" na luksotrocifrenotirazna izdanja, ni slucajno, ali takva neka izdanja treba imati u pozadini, pa makar obicne kolekcije, ne mora to da bude luxuzno, onako kako smo mi to navikli zadnjih dana....
upravo sam juce preporucio jedno SC izdanje, koje je po meni 30 puta superiornije u odnosu na novo HC, sto se kao vodi kao luxuzno....tako da, ne mora ali, ebi ga, ako ces da pravis biblioteke ovoga ili onoga autora, ili junaka, itd....morao bi neku ograniceniju varijantu da napravis, ako neces da ides u propas' :)
uostalom, haj priznaj, ti kao ne bi ovo:
Lord Vader89- Domaćin
dessa ::
https://www.youtube.com/watch?v=b2evxdEM85M - 0.11
"Ja sam cito"
Jasko- Ističe se
- Datum upisa : 28.02.2011
Broj poruka : 283
Lord Vader89 ::Meni prevashodno treba Paja, ali, cenim trud
Pa posteno, do pre par dana sam mislio da je mozda zbog neisplativosti, nisam se raspitivao uopste. Ono sto sam u medjuvremenu cuo me je jos vise razocaralo jer su zbog toga sanse jos manje.
A to je bas to o cemu pricamo, jebe se njima za nase banana drzavice. Jedino neki zajednicki poduhvat vise izdavaca iz Ex-YU.
Paja je i meni najdrazi, ali bih voleo sve sto moze od Diznija.
Ajde, bice valjda i to jednog dana.
Moze prvo Asteriks za zagrevanje
Tex Willer- Domaćin
Tex Willer ::Lord Vader89 ::Meni prevashodno treba Paja, ali, cenim trud
Pa posteno, do pre par dana sam mislio da je mozda zbog neisplativosti, nisam se raspitivao uopste. Ono sto sam u medjuvremenu cuo me je jos vise razocaralo jer su zbog toga sanse jos manje.
A to je bas to o cemu pricamo, jebe se njima za nase banana drzavice. Jedino neki zajednicki poduhvat vise izdavaca iz Ex-YU.
Paja je i meni najdrazi, ali bih voleo sve sto moze od Diznija.
Ajde, bice valjda i to jednog dana.
Moze prvo Asteriks za zagrevanje
nego
gle, da ne bude nekih nesporazuma, vrlo je tesko reci "jebe se "njima"", jer, oni su dali prava firmi, i to je to, the job's finished as far as they're concerned. to sto nosilac prava evidentno nije zainteresovan da radi, to je vec unutrasnji problem. (drugo bi bilo da se Egmont otvoreno izjasni kako ih ne zanima da rade nista vise od "Miki Mausa", pa da onda skupljamo potpise po Srbiji, da saljemo u Walt Disney company u SAD, da trazimo da oduzmu Egmontu prava )
da se razumemo, ne bih ja imao nista protiv da Egmont radi sve ovo sto bismo mi hteli da vidimo, ili makar nesto od toga, ali daj samo neka radi, i neka pruzi zadovoljavajuci kvalitet!!!
Lord Vader89- Domaćin
Baš je do sexa ovom mom Windowsu nešto juče i danas.
A dobro sad, nema toga
Priznajem, bilo bi lepo imati to u kolekciji.
Evo, baš sada skidam neke Barksove stripove na Hrvatskom. Paško Patak
Lord Vader89 ::
uostalom, haj priznaj, ti kao ne bi ovo:
A dobro sad, nema toga
dessa- Ističe se
dessa ::Baš je do sexa ovom mom Windowsu nešto juče i danas.
promeni avatar onda izgleda da ne kapira tvoj komp da je u pitanju strip-adaptacija, misli covek neka p*njava
A dobro sad, nema togaLord Vader89 ::uostalom, haj priznaj, ti kao ne bi ovo:
pa normalno javicu ti se u julu mesecu, da ti kazem kakav je osecaj
?
fina edicija, iako je smotano odradjena....
steta sto bar to nije nastavljeno....
Lord Vader89- Domaćin
Da, to je to. Mada, mislim da ću pre pročitati neke stare almanahe. Upravo sam našao moju omiljenu priču (u stvari je ova, a ne ona) kad Paja zvekne glavu u beton pa postane mnogo pametan i takav ostane dokle god mu ne nestane čvoruga sa glave. :-D
Što se tiče kompa, baš me briga šta misli o mom avataru, samo neka kara nekog drugog. :-P
Što se tiče kompa, baš me briga šta misli o mom avataru, samo neka kara nekog drugog. :-P
dessa- Ističe se
Sta imas od tih stripova u posedu?
Lord Vader89- Domaćin
Nemam nešto mnogo.
Precizan odgovor ću moći da ti dam tek kada budem išao kući. Ove almanahe što sada spominjem su skenovi, a mislim da ih još uvek imam i u papiru.
Precizan odgovor ću moći da ti dam tek kada budem išao kući. Ove almanahe što sada spominjem su skenovi, a mislim da ih još uvek imam i u papiru.
dessa- Ističe se
evo,i ja bi uzimao diznija! ne pamtim autore,ali sam za to ako je ikako moguce,da se krene od pocetka,hronoloski.a gde je pocetak??
uvek sam zamisljao da budem bogat i skrt ko baja patak.
lorde,ajd otvori temu-istorijat diznija,kako bismo saznali,koliko je izdanja izaslo do sad!bas me zanima kako je to radjeno kod amera za razliku od nas.p.s-bitna je hronologija,pod obavezno!
uvek sam zamisljao da budem bogat i skrt ko baja patak.
lorde,ajd otvori temu-istorijat diznija,kako bismo saznali,koliko je izdanja izaslo do sad!bas me zanima kako je to radjeno kod amera za razliku od nas.p.s-bitna je hronologija,pod obavezno!
cronos six- Domaćin
- Datum upisa : 11.01.2011
Broj poruka : 225
tema "istorija Dizni stripova u Srbiji (Jugoslaviji)" je u izradi vec neko vreme
inace, "hronoloski", "od pocetka", nema to bas previse smisla u kontextu sa Diznijem, jedino ako govorimo o radovima odredjenih autora :)
inace, "hronoloski", "od pocetka", nema to bas previse smisla u kontextu sa Diznijem, jedino ako govorimo o radovima odredjenih autora :)
Lord Vader89- Domaćin
sta je ovo, vise niko nije zainteresovan?!!?
Lord Vader89- Domaćin
Ja sam zaintesesovan!Btw,nadam se da niko nije jos pisao o ovome ali danas sam bio u mogucnosti da prelistam Mali Zabavnik i na zadnjoj korici je strip sa Pajom iz 1952. gore pise kolekcija Karla Barksa,meni se ovaj one-pager bas svideo!Lord Vader89 ::sta je ovo, vise niko nije zainteresovan?!!?
Rider of the lighting- Ističe se
- Datum upisa : 20.02.2011
Broj poruka : 187
najvise me intrigira to "Kolekcija Karla Barksa"... :hmmmm:
inace, raspitao sam se, saznali smo da je u pitanju ovaj strip:
inace, raspitao sam se, saznali smo da je u pitanju ovaj strip:
Lord Vader89- Domaćin
Da taj je strip.Pa mozda ce objavljivati samo one-pagere od Barksa i to su nazvali kolekcijom.I sad sam jos vise ubedjen da neko treba da krene da izdaje na dobar nacin Diznija.Mogla bi npr. neka prava kolekcija Karla Barksa,A4 format,SC.Hronoloski od pocetka objavljivanja njegovih radova.Ja sada mislim da je vrlo tesko navuci decu na neka kiosk izdanja,jer tesko da bi taj hipoteticki 'Mikijev almanah' bio u vecem tirazu od Egmontovog izdanja.Roditelji koji kupuju maloj deci ce izabrati jeftinije,nije njima vazno da li je to nekakva kolekcija.Starija deca ne uzimaju Diznija.Moglo bi nesto sto npr. radi Darkwood kao sa Tarzanm.Velikog formata,lepo uradjena knjiga sa hronoloskim redom stripova,tekstovima,ilustracijama itd. po normalnoj ceni.naravno,ja sad verovatno ovde nesto lupam ,jer nemam blage veze sa izdavanjem,ja bih naravno pre uzimao taj hipoteticki almanah,ali sta je tu je.Ja bih najvise voleo Dizni nedeljnik,ali je to neizvodljivo.
Rider of the lighting- Ističe se
- Datum upisa : 20.02.2011
Broj poruka : 187
evo samo da se javim da sam i ja zainteresovan. Disney stripovi su me uvijek zanimali....
informisite se o Life and times of Scrooge McDuck (by Don Rosa)
https://sklub.forumieren.org/t268-life-and-times-of-scrooge-mcduck#3729
https://sklub.forumieren.org/t268-life-and-times-of-scrooge-mcduck#3729
Lord Vader89- Domaćin
Hvala,ne treba vise...
Desuparez Aporez- Ističe se
- Datum upisa : 04.01.2012
Broj poruka : 273
Mene sad mrzi da pišem nesto mnogo, al' čisto da znate da sam sa vama braćo i da svečano izjavljujem da ću da kupim bilo koje (smisleno i suvislo) Diznijevo čedo koje se objavi u Srbiji (dakle ne onog nesrećnog Mikija koji trenutno ide, mada sam i tu bio u iskušenju, ali sam ipak prvo prelistao ...).
Volim ja stranska izdanja, mnogo volem i ovaj Fantagrafiks, ama za srpski jezik bi doplatio ako treba. Pa još ako metu ћирилицу i da se zovu junaci sa naškim imenima (Paja, Baja, Raja, Gaja, Vlaja i sl.) radosti nikad kraja. Seriously!
Volim ja stranska izdanja, mnogo volem i ovaj Fantagrafiks, ama za srpski jezik bi doplatio ako treba. Pa još ako metu ћирилицу i da se zovu junaci sa naškim imenima (Paja, Baja, Raja, Gaja, Vlaja i sl.) radosti nikad kraja. Seriously!
Raoul Duke- Novajlija
- Datum upisa : 18.07.2011
Broj poruka : 47
Strana 2 od 3 • 1, 2, 3
Strana 2 od 3
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu