Šta se čita ovih dana ?
+48
boss52
tinton
Raoul Duke
ZAGOR
Combatrock
Sneaksie Thiefsie
lixon
neomedjeni
Zlix
TruliAndedZombi
Mr Smith
Desuparez Aporez
crow
Dzek Denijels
perikle
kobra
wele
Imrahil
herbosan
goksi
Vladimir
Tex Willer
Mhejl
Силни
Snake Plissken
Rogan
Nermal
azra x.
Bruce Springsteen
legaz
cronos six
5rovic
VLADA 96
Rider of the lighting
Gil-galad
Grujah
profesor-inz
Morrison
dessa
Elesar
deecay
kasper
Woolf
manhunter
culfis
Colt
Ultras
Lord Vader89
52 posters
Strana 17 od 29
Strana 17 od 29 • 1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 23 ... 29
Re: Šta se čita ovih dana ?
Čita se Dylan, svašta nešto što sam nabavio
Zlix- Domaćin
- Datum upisa : 12.06.2012
Broj poruka : 1293
Ultras ::Prošle godine na Sajmu su bili po 1000 dinara.Imrahil ::Slistih treći integral Bluberija, valjda će da padne četvorka uskoro
I ja planiram da uzmem ako izađe šestica.
Meni fale 2-4. Ako opet daju istu cenu, kupujem odmah sve, u paketu sa očekivanom šesticom.
Raoul Duke- Novajlija
- Datum upisa : 18.07.2011
Broj poruka : 47
Pa, u Alan Fordu su po 1400. Isplati se čekati SajamRaoul Duke ::Meni fale 2-4. Ako opet daju istu cenu, kupujem odmah sve, u paketu sa očekivanom šesticom.Ultras ::Prošle godine na Sajmu su bili po 1000 dinara.Imrahil ::Slistih treći integral Bluberija, valjda će da padne četvorka uskoro
I ja planiram da uzmem ako izađe šestica.
Pročitao sam Cable: Put svjetlosti. Nisam baš upoznat sa ovim likom pa sam uzeo ovaj trejd kako bi se malko upoznao sa njim. Cable je mutant koji na sopstvenoj misiji, kako on tvrdi, dolazi u Peru kako bi se borio protiv terorističke organizacije. Naravno, oni sebe ne smatraju teroristima nego spasiocima države, imaju nameru smeniti vladu kako bi oni došli na vlast. Ali među njima nisu samo obični ljudi, ima i mutanata. Tu se umeša i policija koja ima nameru sve da ih pohvata i pobije. Naravno, Cable se nađe umešan u taj mali rat.
Šta znam, ništa specijalno nije priča. Ne bih rekao ni da je loše, ali ume biti glupa na momente. Sve je nekako nepovezano, kao da nešto nedostaje. Mislim da ne predstavlja Cable-a i najboljem svetlu, tj. nije epizoda u kojoj možeš da saznaš nešto više o ovom liku.
Crtež nije loš, ali može to i bolje.
Šta znam, ništa specijalno nije priča. Ne bih rekao ni da je loše, ali ume biti glupa na momente. Sve je nekako nepovezano, kao da nešto nedostaje. Mislim da ne predstavlja Cable-a i najboljem svetlu, tj. nije epizoda u kojoj možeš da saznaš nešto više o ovom liku.
Crtež nije loš, ali može to i bolje.
Zlix- Domaćin
Takođe, nisam se nešto zanimao za njega, a sada posle tvog komentara - još manjeZlix ::Cable. Nisam baš upoznat sa ovim likom ...
Kao što napisah iznad, mislim da on nije loš lik, nego ga ova priča ne predstavlja u pravom svetlu. Slobodno je zaobiđi.
Valjda ću Cablea upoznati bolje u nekoj epizodi X-Mena ako ČK izgura dosta Essential izdanja.
Valjda ću Cablea upoznati bolje u nekoj epizodi X-Mena ako ČK izgura dosta Essential izdanja.
Zlix- Domaćin
Konačno pročitao svih 50 epizoda Northlandera. Potrajalo je.
Dobar strip, čiji je glavni junak Istorija. U ogromnom vremenskom intervalu koji se proteže od početka VIII-og do sredine XIII-og veka nove ere, pratimo život nordijskih naroda, s naglaskom na postepenom širenjenju hrišćanstva i nestanku stare paganske religije. Serija je imala svojih uspona i padova, no, nekoliko priča se dovoljno izdvojilo da ih preporučim:
- Sven The Returned, od broja 1 do 8 - naizgled klasična priča o vikinškom kraljeviću koji se vraća na svoje ostrvo da povrati uzurpirani presto, lagano prerasta u nešto zaista drugačije, sa krajem koji iznenađuje i ostavlja čitaoca u neverici. Meni omiljena priča.
- The Cross + The Hammer, od 11 do 16 - priča o poraženoj Irskoj, o čoveku koji je odbio da se preda, i o sudbini njegove kćeri. Jezivo.
- The Plague Widow, od 21 do 28 - druga mi omiljena priča, o strašnoj zimi začinjenoj kugom u izolovanom trgovačkom naselju na Volgi, i ženi koja je sama sa malom ćerkicom morala nekako da je prebrodi...
- The Icelandic Trilogy, od 42 do 50 - krvavi, surovi i nadasve epski kraj serijala, u vidu sage o usponu i... jedne od prvih naseljeničkih porodica na Islandu.
Dobar strip, čiji je glavni junak Istorija. U ogromnom vremenskom intervalu koji se proteže od početka VIII-og do sredine XIII-og veka nove ere, pratimo život nordijskih naroda, s naglaskom na postepenom širenjenju hrišćanstva i nestanku stare paganske religije. Serija je imala svojih uspona i padova, no, nekoliko priča se dovoljno izdvojilo da ih preporučim:
- Sven The Returned, od broja 1 do 8 - naizgled klasična priča o vikinškom kraljeviću koji se vraća na svoje ostrvo da povrati uzurpirani presto, lagano prerasta u nešto zaista drugačije, sa krajem koji iznenađuje i ostavlja čitaoca u neverici. Meni omiljena priča.
- The Cross + The Hammer, od 11 do 16 - priča o poraženoj Irskoj, o čoveku koji je odbio da se preda, i o sudbini njegove kćeri. Jezivo.
- The Plague Widow, od 21 do 28 - druga mi omiljena priča, o strašnoj zimi začinjenoj kugom u izolovanom trgovačkom naselju na Volgi, i ženi koja je sama sa malom ćerkicom morala nekako da je prebrodi...
- The Icelandic Trilogy, od 42 do 50 - krvavi, surovi i nadasve epski kraj serijala, u vidu sage o usponu i... jedne od prvih naseljeničkih porodica na Islandu.
neomedjeni- Zaslužan član
- Datum upisa : 26.06.2012
Broj poruka : 323
Prvu epizodu Arawna, Prokleti Bran. Mnoštvo elemenata Nordijske mitologije vešto je upleteno u sagu o junaku čija se judbina da postane Bog pakla. Ovo je definitivno nešto za prave ljubitelje mača i magije - vrlo je lako biti uvučen u priču o ljudima koji su hladni, mračni i nemilosrdni kao i zemlja koja ih okružuje, koji se svim silama upiru da osrvare svoju sudbinu ili pobegnu od nje, dok ona, Sudbina, strpljivo plete mrežu tragedije iz koje je nemoguće iskobeljati se. A vi jedva čekate da joj kao čitalac prisustvujete...
Crtež više nalikuje američkoj nego francuskoj školi, ali nekako i odgovara opštem tonu priče, sumornoj atmosferi propasti i beznađa koju autori kreiraju na svakoj stranici stripa. Preporuka.
Uh, nije mi trebalo ni sat vremena da pročitam drugi i treći album Arawna. Kakav pokvaren cliffhanger na kraju trojke... Ako neko ima kupon za četvorku, neka doturi, bio bih blagodaran na takvom gestu...
Crtež više nalikuje američkoj nego francuskoj školi, ali nekako i odgovara opštem tonu priče, sumornoj atmosferi propasti i beznađa koju autori kreiraju na svakoj stranici stripa. Preporuka.
Uh, nije mi trebalo ni sat vremena da pročitam drugi i treći album Arawna. Kakav pokvaren cliffhanger na kraju trojke... Ako neko ima kupon za četvorku, neka doturi, bio bih blagodaran na takvom gestu...
Konstantinovo raskrsce 1.
Nisam ocekivao puno, ali dopalo mi se ovo. Likovi su solidno razradjeni, radnja se fino razvija, zaplet pravovremen, tematika vise nego zanimljiva...Paunovicev crtez odlican, mnogo je napredovao u odnosu na "Druzinu Dardaneli', koju sam samo prelistao, doduse.
Zagor klasik 10 - Cudni gospodin Smith
Poluozbiljna prica...nista narocito.
Zagor klasik 11 - Limena zvijezda
Prilicno dobro...iako ima klisea na sve strane (mocni bogatas koji drzi gradic u strahu ne prezajuci ni od cega, Zagor koji uspostavlja pravdu, 'budjenje naroda'), solidna pricica. Komotno mogu da zamislim i Teksa u ovakvoj epizodi. Donateli i Binjoti se smenjivali u realizaciji...tuga, sta reci.
Zagor specijal - Posejdonovo prokletstvo
Moram priznati da mi je ponovno citanje ove price ostavilo za nijansu bolji utisak nego prvi put, ali svejedno lose impresije ostaju. Moglo je ovo mnogo bolje biti izvedeno, iako ideja sama po sebi nije nista narocito niti originalno.
Nisam ocekivao puno, ali dopalo mi se ovo. Likovi su solidno razradjeni, radnja se fino razvija, zaplet pravovremen, tematika vise nego zanimljiva...Paunovicev crtez odlican, mnogo je napredovao u odnosu na "Druzinu Dardaneli', koju sam samo prelistao, doduse.
Zagor klasik 10 - Cudni gospodin Smith
Poluozbiljna prica...nista narocito.
Zagor klasik 11 - Limena zvijezda
Prilicno dobro...iako ima klisea na sve strane (mocni bogatas koji drzi gradic u strahu ne prezajuci ni od cega, Zagor koji uspostavlja pravdu, 'budjenje naroda'), solidna pricica. Komotno mogu da zamislim i Teksa u ovakvoj epizodi. Donateli i Binjoti se smenjivali u realizaciji...tuga, sta reci.
Zagor specijal - Posejdonovo prokletstvo
Moram priznati da mi je ponovno citanje ove price ostavilo za nijansu bolji utisak nego prvi put, ali svejedno lose impresije ostaju. Moglo je ovo mnogo bolje biti izvedeno, iako ideja sama po sebi nije nista narocito niti originalno.
Morrison- Domaćin
- Datum upisa : 24.12.2010
Broj poruka : 1710
Pročitao 7 dostupnih albuma Murene. Objektivno gledano, pretpostavljam da je ovo odličan strip. Ima sve što jedan strip o carskom Rimu treba da sadrži - spletkarenje, izdajstva, trovanja i ubistva, prijateljstva koja pucaju kao mehur od sapunice, mržnje koje traju decenijama, lepe, a smrtonosne žene i poneku mrvicu časti kojoj je suđeno da bude ugažena u blato patricijskim čizmama - upakovano u sasvim dobar i čitljiv scenario. Delaby, klasičan francuski crtač realista, crta fenomenalno, a što je najbolje, njegova ruka kako vreme, odnosno serijal odmiče, postaje sve sigurnija i veštija, a njegovo viđenje Starog Rima praznik za čitaočeve oči. Problem je u meni - Rim je u poslednje vreme počeo ozbiljno da me smara, naročito neinventivnost autora koji se stalno bave istim periodima i istim ličnostima. Ako se ne radi o Gaju Juliju Cezaru, onda je Neron na tapetu, kao u ovom slučaju. Jednostavno mi u ovom trenutku tema stripa nije bila po volji.
No, ako ne delite moje raspoloženje, ili vam nikad nije dosta Rimljana, onda sam siguran da je ovo pravi stvar za ljubitelje franačkih stripova. Ja idem malo zapadnije - sledeći na redu je Sergeljesov Najamnik.
No, ako ne delite moje raspoloženje, ili vam nikad nije dosta Rimljana, onda sam siguran da je ovo pravi stvar za ljubitelje franačkih stripova. Ja idem malo zapadnije - sledeći na redu je Sergeljesov Najamnik.
Preksinoć rešio da pred spavanje malo načnem Y-Last Man, budući da mi se Saga dopala. Budući da je Beli Put najavljivao Y-a znao sam zaplet i šta otprilike mogu da očekujem, što me ipak nije dovoljno pripremilo za neodoljivo ludi scenario koji me je dočekao kada sam "otvorio" strip. Stao sam na početku treće sveske, kada je postalo jasno ko napada Belu kuću. Jednostavno, trenutak je bio toliko dobar da sam prosto morao da produžim uživanje u njemu, padnem sa stolice od smeha, a onda odložim nastavak priče za večeras. Odavno me nešto što sam pročitao nije tako oraspoložilo.
Čini mi se da je Fibra najavila još ranije da imaju plan izdazi Y The Last Man. Nešto sam čitao na Wikipediji o tome, deluje zanimljivo, ali ipak više volim kad neko preporuči. Znači valja strip?
Inače čitao sam sinoć Sudiju Dreda, napisao sam već nešto o tome na odgovarajućoj temi.
Inače čitao sam sinoć Sudiju Dreda, napisao sam već nešto o tome na odgovarajućoj temi.
Zlix- Domaćin
Y je odličan Zlix, s tim što te upozoravam da ja obožavam postapokaliptični sf, pa bih ti preporučio da priupitaš još koga. Ili, što je možda zanimljivije, da pročitaš prvih šest sveski novog Vaughanovog serijala, Saga. Ako ti tu autor i njegov stil legnu, nema greške.
Video sam da si startovao sa Dredom. Moj poštar me još nije obradovao...
Ni meneneomedjeni ::Video sam da si startovao sa Dredom. Moj poštar me još nije obradovao...
Meni je Y ok, ali da sam nešto očaran i nisam. Mada, tek sam na polovini
Imrahil- Zaslužan član
- Datum upisa : 02.03.2011
Broj poruka : 312
neomedjeni ::Y je odličan Zlix, s tim što te upozoravam da ja obožavam postapokaliptični sf, pa bih ti preporučio da priupitaš još koga. Ili, što je možda zanimljivije, da pročitaš prvih šest sveski novog Vaughanovog serijala, Saga. Ako ti tu autor i njegov stil legnu, nema greške.
Hvala na odgovoru!
Ne mogu nikako da se nakanem da čitam skenove, samo pregledam slike i to je to, jednostavno ne ide. Ali verujem da je interesantan serijal (Y).
Jesi bio do pošte, možda je stiglo ali ti nisu doneli kući?
Zlix- Domaćin
Ultras ::Ni meneneomedjeni ::Video sam da si startovao sa Dredom. Moj poštar me još nije obradovao...
Ni mene. Ali ću zato sutra da obradujem ja tebe. Preko poštara, dabome
Raoul Duke- Novajlija
- Datum upisa : 18.07.2011
Broj poruka : 47
Raoul Duke ::Ni mene. Ali ću zato sutra da obradujem ja tebe. Preko poštara, dabome
Polako popunjavam kolekciju Belog Puta
Mnogi se na njih žale, i ja imam zamerke, ali mogu generalno reći da su oni jedni od međaša srpskog izdavaštva.
Završio prvih pet albuma Najamnika i, isto tako, prvih pet sveski Y - Last Man, odnosno prvi story arc. Treeća Y-ova sveska je jednostavno nešto posebno.
Treba je staviti kao dopunsku literaturu na pravnom ili FPN.
Moja kolekcija izdanja Belog puta nije preterano velika, ali još uvek nisam kupio njihov strip koji nisam poželeo dvaput da pročitam. Tužno koliki su bili baksuzi.
Treba je staviti kao dopunsku literaturu na pravnom ili FPN.
Moja kolekcija izdanja Belog puta nije preterano velika, ali još uvek nisam kupio njihov strip koji nisam poželeo dvaput da pročitam. Tužno koliki su bili baksuzi.
[/quote]
Jesi bio do pošte, možda je stiglo ali ti nisu doneli kući?[/quote]
Do sada je sve što sam naručio stizalo na kuću. No, usput mi je pošta, proveriću danas.
Pade mi to na pamet, jer meni se jednom desilo da mi je paket stigao u subotu u poštu, a niko mi nije doneo kući ni paket niti onaj papirić da me obaveste da imam paket. Dok sam nisam otišao u sredu da ga pokupim ne bih ga ni dobio. I još sam platio kaznu jer nisam došao na vreme po njega, zamisli...
Zlix- Domaćin
Kaznu zbog paketa za koji nisi mogao znati da je stigao? To je najgori bezobrazluk.
Da, nije neka velika para, skoro 100 dinara, ali ipak je bezobrazluk. I pritom je paket bio zaturen negde, verujem da je to razlog što mi nisu ranije doneli.
Zato izbegavam stripove pred vikend da naručujem, jer ako ne donesu u subotu ko zna gde će završiti taj paket.
Zato izbegavam stripove pred vikend da naručujem, jer ako ne donesu u subotu ko zna gde će završiti taj paket.
Zlix- Domaćin
Ultras ::Ni meneneomedjeni ::Video sam da si startovao sa Dredom. Moj poštar me još nije obradovao...
Ni mene....
perikle- Ističe se
- Datum upisa : 15.02.2012
Broj poruka : 268
Zagor specijal -Anulkino prokletstvo
Pokusaj da se napravi horor triler. Neuspeo.
Razrada nezanimljiva...iako se Buratini svojski trudi da napravi nesto sto lici na suspense, nekakav "o Boze, sta li ce samo biti? " trip, koji se, medjutim, pretvara u ">zeeeeev< kad li ce kraj? ".
Solidan tvist oko Anulkinog identiteta ne spasava stvar, jer ga vec u narednim kadrovima ona krejzi ket lejdi ubija iz udarca.
Highlight: Zagor pocupkuje i djipa ispred raspucanog razbojnika, eskivirajuci metke sa 2-4 metara, uz misao "moram ga naterati da isprazni pistolj"...i tako, 6 metaka uludo protracenih.
Crtez je, ono, tezak shit.
Pokusaj da se napravi horor triler. Neuspeo.
Razrada nezanimljiva...iako se Buratini svojski trudi da napravi nesto sto lici na suspense, nekakav "o Boze, sta li ce samo biti? " trip, koji se, medjutim, pretvara u ">zeeeeev< kad li ce kraj? ".
Solidan tvist oko Anulkinog identiteta ne spasava stvar, jer ga vec u narednim kadrovima ona krejzi ket lejdi ubija iz udarca.
Highlight: Zagor pocupkuje i djipa ispred raspucanog razbojnika, eskivirajuci metke sa 2-4 metara, uz misao "moram ga naterati da isprazni pistolj"...i tako, 6 metaka uludo protracenih.
Crtez je, ono, tezak shit.
Morrison- Domaćin
- Datum upisa : 24.12.2010
Broj poruka : 1710
Strana 17 od 29 • 1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 23 ... 29
Similar topics
» KIŠA - revija dobrog stripa - broj 1
» Međunarodna strip konferencija "Kragujevac, godine prve"
» Čita li ko strip svesčice?
» Strip - sličica dana
» Međunarodna strip konferencija "Kragujevac, godine prve"
» Čita li ko strip svesčice?