Daredevil
Strana 2 od 3
Strana 2 od 3 • 1, 2, 3
Re: Daredevil
Devil and the details (The Amazing Spider-Man #677/Daredevil #008)

Stari znanci ponovo na okupu! Felicia Hardy a. k. a. Black Cat biva uhapšena, a Spidey zove Daredevila u pomoć... Mark Waid nastavlja da piše epizode koje će verovatno za koju godinu stajati odmah uz Millerove i Bendisove...

Stari znanci ponovo na okupu! Felicia Hardy a. k. a. Black Cat biva uhapšena, a Spidey zove Daredevila u pomoć... Mark Waid nastavlja da piše epizode koje će verovatno za koju godinu stajati odmah uz Millerove i Bendisove...

Gil-galad- Domaćin
- Datum upisa : 31.01.2011
Broj poruka : 2104
Za one koji mogu da si priušte, ovo je bomba...

Posmatrano kao scenario + crtež, onako "zanatski", ovo je jedna od najboljih saradnji crtača i scenariste... Mazzucchelli je čist genije...

Posmatrano kao scenario + crtež, onako "zanatski", ovo je jedna od najboljih saradnji crtača i scenariste... Mazzucchelli je čist genije...

Gil-galad- Domaćin
Ух... 200 страна, 31 х 43 центиметра...
Силни- Zaslužan član
- Datum upisa : 19.02.2011
Broj poruka : 376
...i cca 140 € sa slanjem za Srbiju...

Gil-galad- Domaćin
Искрено, очекивао сам и више

Силни- Zaslužan član
Andro
nikako da se nateram da uzmem skenove onog tvog Ultimate Daredevila
pa sam danas biJo presrecan kad naleteh na vol.1 u bibliJoteci :)
plus vol.2 u steku, ceka tebe
tamanTAMAN!
(kapiram da cu posle ta dva tolko da se nalozim, da mi nece biti problem da v.3 sljustim s ekrana
)
nikako da se nateram da uzmem skenove onog tvog Ultimate Daredevila
pa sam danas biJo presrecan kad naleteh na vol.1 u bibliJoteci :)
plus vol.2 u steku, ceka tebe
tamanTAMAN!
(kapiram da cu posle ta dva tolko da se nalozim, da mi nece biti problem da v.3 sljustim s ekrana

Lord Vader89- Domaćin
- Datum upisa : 25.12.2010
Broj poruka : 2589
Pozajmiću ti, bre, kad dođeš.

Gil-galad- Domaćin
ma ti nisi, bre, citav - a kada da citam stvari koje su se u medjuvremenu akumulirale?

Lord Vader89- Domaćin
Onda čitaj sken, šta da ti kažem...

Gil-galad- Domaćin
a mislis samo na trojku?
now THAT might be possible
now THAT might be possible

Lord Vader89- Domaćin
Pa da, kec si iznajmio, a moja dvojka je kod tebe...
Brzo pročitaš Daredevila, videćeš... Nisu to pisali Thomas ili Claremont. 

Gil-galad- Domaćin
Gil-galad ::...i cca 140 € sa slanjem za Srbiju...![]()
Born Again je odličan strip, a ovo Artist's Edition izdanje je nešto što bi bilo lepo imati, samo mnogo je to novaca. A korice su lepo dizajnirane

Zlix- Domaćin
- Datum upisa : 12.06.2012
Broj poruka : 1293
Čitao sam ja Ultimate Daredevila, pre kad sam čitao bilo mi je odlično izdanje, međutim sada kako sam čitao Fibrinog Daredevila, taj Ultimate mu nije ni prići, ali vredi pročitati, zanimljiva je pričica, njegovi studentski dani i susret sa Elektrom iz druge perspektive...

Zlix- Domaćin
Мислим да причају о Милеровом тротомном Дердевилу, не о правом ултимејт...
Силни- Zaslužan član
Ah, nisam u toku, tek dođoh na ovaj forum

Zlix- Domaćin
pricamo o Bendis/Maleev trotomnom
al dobro, da, d point rimejns
al dobro, da, d point rimejns
Lord Vader89- Domaćin
Ах, нисам у току, тек дођох на овај форум...
Силни- Zaslužan član
Ultimate collection Bendisovog, ne ultimate univerzum.
A ne ni Miller.
EDIT: Pogrešna strana... Vader već odg.

EDIT: Pogrešna strana... Vader već odg.

Gil-galad- Domaćin
Postavljao sam link na Twitter, ali - i ovde ćemo!
Jedan od najvećih mladih poznavalaca stripa, ako ne i najveći, Matt Seneca, nedavno je počeo sa novom kolumnom na:
http://robot6.comicbookresources.com/
Zove se Greatest Comic of All Time, a poslednja je posvećena Daredevilu #220, koju je crtao Mazzucchelli, neposredno pre saradnje s Millerom na remek-delu Born Again. Fibra, znamo svi, nedavno objavila Millerov opus Nebojše, ali između četvrte knjige, u kojoj je najvažniji Elektrin povratak među žive, i pomenute, pete, BA, nalazi se rupa od oko 30 brojeva...
Ono što je neverovatno zanimljivo, to je da epizodi o kojoj Matt govori, prethodi JEDINA koju je crtao moj omiljeni autor, Buscema. A ta, #219, objavljena je u DD ultimate collection vol. 3 (kod Fibre je to četvrta knjiga), pošto je scenario pisao Miller, ali ova, #220 - nije! Ovde je rešena i maltene jedina nedorečena nit iz Miller/Janson opusa, a to je šta se desilo sa iritantnom Heather Glenn...

A pošto je uvek lepo izvlačiti paralele u stripovima, makar i ovakve, i nemam vremena da ovo fino sredim za blog...

Možda će zanimati one koji su nedavno čitali Fibrino izdanje... Sjajan osvrt na Mazzucchellijev crtež:
http://robot6.comicbookresources.com/2012/06/greatest-comic-of-all-time-daredevil-220/
Mazzucchelli je jedan od onih koji su "preveli" stripove iz Bronzanog u Moderno doba, zato što:
"The approach to violence on display in this issue’s panels is almost a matter-of-fact one, far removed indeed from the balletic fury most comics about fighting strive for. Mazzucchelli saves the high drama for ink-splattered panels of ran falling, buildings jutting into clouded skies, fog turning a city into a collection of grainy gray rectangles."
E, a baš taj "baletski bes" krasi Buscemin rad! Nisam ranije čitao ništa osim pomenutih pet trejdova, ali je neverovatno kako u samo dva broja, izdata u mesec dana, jedan za drugim, prisutna ovolika razlika u crtežu, atmosferi, svemu. (Ko ovo nije pročitao, verovatno mu stvari neće biti najjasnije, pa stoga - kupon za obe epizode preko PM!) Obratite samo pažnju kako je Buscema svojevremeno prikazao Belit, tj. odakle dokle, a odakle dokle Mazzucchelli Heather...
Jedan od najvećih mladih poznavalaca stripa, ako ne i najveći, Matt Seneca, nedavno je počeo sa novom kolumnom na:
http://robot6.comicbookresources.com/
Zove se Greatest Comic of All Time, a poslednja je posvećena Daredevilu #220, koju je crtao Mazzucchelli, neposredno pre saradnje s Millerom na remek-delu Born Again. Fibra, znamo svi, nedavno objavila Millerov opus Nebojše, ali između četvrte knjige, u kojoj je najvažniji Elektrin povratak među žive, i pomenute, pete, BA, nalazi se rupa od oko 30 brojeva...
Ono što je neverovatno zanimljivo, to je da epizodi o kojoj Matt govori, prethodi JEDINA koju je crtao moj omiljeni autor, Buscema. A ta, #219, objavljena je u DD ultimate collection vol. 3 (kod Fibre je to četvrta knjiga), pošto je scenario pisao Miller, ali ova, #220 - nije! Ovde je rešena i maltene jedina nedorečena nit iz Miller/Janson opusa, a to je šta se desilo sa iritantnom Heather Glenn...

A pošto je uvek lepo izvlačiti paralele u stripovima, makar i ovakve, i nemam vremena da ovo fino sredim za blog...

Možda će zanimati one koji su nedavno čitali Fibrino izdanje... Sjajan osvrt na Mazzucchellijev crtež:
http://robot6.comicbookresources.com/2012/06/greatest-comic-of-all-time-daredevil-220/
Mazzucchelli je jedan od onih koji su "preveli" stripove iz Bronzanog u Moderno doba, zato što:
"The approach to violence on display in this issue’s panels is almost a matter-of-fact one, far removed indeed from the balletic fury most comics about fighting strive for. Mazzucchelli saves the high drama for ink-splattered panels of ran falling, buildings jutting into clouded skies, fog turning a city into a collection of grainy gray rectangles."
E, a baš taj "baletski bes" krasi Buscemin rad! Nisam ranije čitao ništa osim pomenutih pet trejdova, ali je neverovatno kako u samo dva broja, izdata u mesec dana, jedan za drugim, prisutna ovolika razlika u crtežu, atmosferi, svemu. (Ko ovo nije pročitao, verovatno mu stvari neće biti najjasnije, pa stoga - kupon za obe epizode preko PM!) Obratite samo pažnju kako je Buscema svojevremeno prikazao Belit, tj. odakle dokle, a odakle dokle Mazzucchelli Heather...
Gil-galad- Domaćin
Sjajni Paolo Rivera, na žalost, napušta Marvel, a time i rad na DD-u...
http://paolorivera.blogspot.com/2012/06/end-of-era.html
Bilo je (pre)lepo dok je trajalo, crtež kakav se retko viđa...
http://paolorivera.blogspot.com/2012/06/end-of-era.html
Bilo je (pre)lepo dok je trajalo, crtež kakav se retko viđa...
Gil-galad- Domaćin
Rivera i dalje radi naslovnice, though...

Savršeno, ne mogu da dočekam omnibus i oversized Riverin crtež...

Savršeno, ne mogu da dočekam omnibus i oversized Riverin crtež...
Gil-galad- Domaćin
Evo recenzije za Born Again Artist's Edition...
http://www.tcj.com/some-thoughts-on-david-mazzucchellis-daredevil-born-again-artists-edition/
http://www.tcj.com/some-thoughts-on-david-mazzucchellis-daredevil-born-again-artists-edition/
Gil-galad- Domaćin
Strana 2 od 3 • 1, 2, 3
Strana 2 od 3
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
|
|