1001 strip...
+2
Lord Vader89
manhunter
6 posters
Strana 1 od 2
Strana 1 od 2 • 1, 2
1001 strip...
1001 Comics You Must Read Before You Die
Edited by Paul Gravett
Foreword by Terry Gilliam
Universe/Cassell
$36.95/£20.00
Available: October 2011
Buy from: Amazon.com, Amazon.co.uk
Over the centuries, comic books and their offshoots, such as graphic novels, and bandes dessinées have evolved into a phenomenally popular, influential, and unique art form with which we can express our opinions, our fantasies, our nightmares, and our dreams. In short: comics are emphatically no longer just for kids. This diverse, constantly evolving medium is truly coming into its own in the 21st century, from Hollywood’s blockbuster adaptations of super-powered caped crusaders to the global spread of Japan’s manga and its spinoffs, and from award-winning graphic novels such as Maus and Persepolis to new forms such as online webcomix.
But comics also have a long and rich history, dating back at least to the Swiss teacher Rodolphe Topffer in the early 19th century, and far earlier in China. 1001 Comic Books You Must Read Before You Die is the perfect introduction to this dynamic and globally popular medium. There have been other guides to the best comic books, but none has embraced every genre and scoured the globe to glean the very greatest works of sequential art, graphic literature, bandes dessinées, tebeos, fumetti, manga, manhwa, komiks, strips, historietas, quadrinhos, beeldverhalen, and plain old comics. This authoritative guide is organized according to the year of first publication in the country of origin. An opening section acknowledges pioneering pre-1900 masterpieces, followed by sections divided by decade, creating a fascinating year-by-year chronicle of the comics medium worldwide.
Mislim da bi ovo trebalo da ima svaki ljubitelj stripa. Ne obožavam baš kad mi ljudi kažu "ovo mora da pročitaš", ali kao svojevrsna smernica i upoznavanje sa nečim novim će poslužiti u svakom slučaju.
manhunter- Domaćin
- Datum upisa : 20.12.2010
Broj poruka : 1318
Re: 1001 strip...
ja cu ovo nabaviti eventually, iako:
1) imam stripova za citanje za fazon narednih 500 godina, i to i klasika i neklasika, sa svih strana dobre stare Zemlje
2) kao i ti, nisam bas fond of knjige koje mi daju neki okvir sta i kako treba da se upoznam sa knjizevnoscu, umetnoscu, muzikom, filmom, tj.... "the chronological best of"
ali:
1) recimo knjiga 1001 film, koju sam jedared iz radoznalosti uzajmio iz skolske biblioteke mi je dala lepu polaznu tacku za istrazivanje pionira filma, kinematografije prvih nekoliko decenija XX veka, dakle, pozitivna stvar
2) o ovoj knjizi a i o njenom autoru ipak kruzi dosta pozitivnih misljenja i ocekivanja
3) fetisizam?
apsolutno mi nije hica, ima vremena
1) imam stripova za citanje za fazon narednih 500 godina, i to i klasika i neklasika, sa svih strana dobre stare Zemlje
2) kao i ti, nisam bas fond of knjige koje mi daju neki okvir sta i kako treba da se upoznam sa knjizevnoscu, umetnoscu, muzikom, filmom, tj.... "the chronological best of"
ali:
1) recimo knjiga 1001 film, koju sam jedared iz radoznalosti uzajmio iz skolske biblioteke mi je dala lepu polaznu tacku za istrazivanje pionira filma, kinematografije prvih nekoliko decenija XX veka, dakle, pozitivna stvar
2) o ovoj knjizi a i o njenom autoru ipak kruzi dosta pozitivnih misljenja i ocekivanja
3) fetisizam?
apsolutno mi nije hica, ima vremena
Lord Vader89- Domaćin
- Datum upisa : 25.12.2010
Broj poruka : 2589
A da li će neko ovo objaviti na srpskom
Nije ni engleski strašan problem ali veće je zadovoljstvo ovo pročitati na našem jeziku
Nije ni engleski strašan problem ali veće je zadovoljstvo ovo pročitati na našem jeziku
Lord Vader89 ::
ali:
Upravo to. Neke stvari se retko spominju,a dobre su. I ja imam onu 1001 film i takođe mi je skrenula pažnju na par filmova koje mi inače nije niko pre toga preporučio.
manhunter- Domaćin
Ultras ::A da li će neko ovo objaviti na srpskom
kad bi neko hteo da me uputi u to ko ce da izda ovu knjigu po naski, bio bih mmu vrlo zaFalan
previse zadnjih dana leti kroz vazduh fraza "domace izdanje" u kontekstu sa ovom knjigom da bi to bila slucajnost
Lord Vader89- Domaćin
Samo da ne odrape cenu. I da naravno ostave sudiju na naslovnoj, inace cu juriti britansko.
Snake Plissken- Zaslužan član
- Datum upisa : 06.06.2011
Broj poruka : 619
ma de bre, ocemo Malog Nema na naslovnoj!!!!
Lord Vader89- Domaćin
Snake Plissken ::Samo da ne odrape cenu. I da naravno ostave sudiju na naslovnoj, inace cu juriti britansko.
Slažem se sa Snejkom.
E sada, koliko je realno da cena bude pristupačna svima - znamo i sami
Ali Sudija na naslovnoj je stvar principa
Cena kod nas ne može da bude manja od 40-50€...
Zato ja glasam za Druunu na naslovnici.
manhunter- Domaćin
manhunter ::Cena kod nas ne može da bude manja od 40-50€...
Bilo bi suludo ocekivati neku "razumnu" cenu
pogledajmo samo koliko na primer kosta "Stripovi koje smo voleli"
a knjiga domacih autora pritom, 3 puta manje strana, itd....
pogledajmo samo koliko na primer kosta "Stripovi koje smo voleli"
a knjiga domacih autora pritom, 3 puta manje strana, itd....
Lord Vader89- Domaćin
Ultras ::A da li će neko ovo objaviti na srpskom
Vrlo moguce....
Elesar- Zaslužan član
- Datum upisa : 14.01.2011
Broj poruka : 475
Snake Plissken ::Samo da ne odrape cenu. I da naravno ostave sudiju na naslovnoj, inace cu juriti britansko.
Film i Album su bili po 3888 dinara...
Elesar- Zaslužan član
manhunter ::Cena kod nas ne može da bude manja od 40-50€...
Mislis?
Elesar- Zaslužan član
Elesar ::manhunter ::Cena kod nas ne može da bude manja od 40-50€...
Mislis?
Mada, u HC, na 960str. u boji i kvalitetnom papiru, plus kriza, inflacija i tako to...da se nađemo na 4500din?
manhunter- Domaćin
to se cenjkajte sa svojim parama, ne sas mojim
Lord Vader89- Domaćin
manhunter ::Elesar ::manhunter ::Cena kod nas ne može da bude manja od 40-50€...
Mislis?
Mada, u HC, na 960str. u boji i kvalitetnom papiru, plus kriza, inflacija i tako to...da se nađemo na 4500din?
I jos uvek su...
Videcemo, ako kuca u kojoj sam bude radila i 1001 strip, ne verujem da ce se ici na HC, a koprodukcijom smo do sada bili vezani na tehnicki izgled koji oni propisuju. Sto se kvaliteta stampe tice i sl. sve je identicno kao u originalu, s obzirom da se stampa svim izdavacima u svetu u Honkongu objedinjeno.
Elesar- Zaslužan član
Dakle, reseno je, svi uzimamo strano izdanje.
Snake Plissken- Zaslužan član
- Datum upisa : 06.06.2011
Broj poruka : 619
Elesar ::
I jos uvek su...
45€. Kao što rekoh...
Videcemo, ako kuca u kojoj sam bude radila i 1001 strip
Radiš po kućama?
manhunter- Domaćin
Lord Vader89 ::ma de bre, ocemo Malog Nema na naslovnoj!!!!
Ameri su na primer stavili Kapetana na naslovnu. Njihovo izdanje je u tvrdom povezu.
a pazi molim te, foreword by Terry Gilliam
fuckyeah
fuckyeah
Lord Vader89- Domaćin
Lord Vader89 ::a pazi molim te, foreword by Terry Gilliam
fuckyeah
Ovi što su čitali kažu da nema Zagora. Propast
Ultras ::Lord Vader89 ::a pazi molim te, foreword by Terry Gilliam
fuckyeah
Ovi što su čitali kažu da nema Zagora. Propast
King Warrior- Novajlija
- Datum upisa : 28.12.2010
Broj poruka : 47
ma sta bre oni znaju, a
Lord Vader89- Domaćin
Strana 1 od 2 • 1, 2
Similar topics
» + i -
» BABILON strip & video (www.babilon-strip.com)
» YU strip
» Strip konferencija - Kragujevac godine nulte 10. jul 2010. godine
» Novinski strip
» BABILON strip & video (www.babilon-strip.com)
» YU strip
» Strip konferencija - Kragujevac godine nulte 10. jul 2010. godine
» Novinski strip
Strana 1 od 2
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu