Novinski strip
+2
kobra
Ultras
6 posters
Strana 1 od 1
Novinski strip
Gil-galad je pomenuo Porodicu Tarana (link) a Prozirna senka i ja se podsetili da je svojevremeno taj strip izlazio u Novostima pa mi na pamet pade sledeća ideja (o kakva originalna zamisao ):
Hajde da probamo da u ovoj temi saberemo sve podatke o novinskom stripu koji je izlazio u ex-YU i danas u Srbiji i okruženju.
Popisivaćemo i stripove koji su objavljivani u dnevnim novinama a (paradoksalno) po svojoj prirodi nisu novinski.
Počnimo sa Večernjim Novostima i Taranom:
* Prvi strip u Večernjim Novostima - "Porodica Tarana", objavljen nekoliko dana posle smrti njegovog autora Dž. M. Mansa, 3. septembra 1954. godine
Novosti su objavljivale i stripove: Julija Dzons, Cisko Kid, Ben Bolt, Švrća, Popaj.
Od domaćih: Inspektor Golub.
Politika je na svojim stranicama imala: Hogara, Mikija, Paju ...
Politika Ekspres: Denisa ...
Blic ima Marka Somborca i njegov strip.
Danas je objavljivao Snupija.
Dnevnik je takođe imao stripove na svojim stranama... nadam se da će se neko javiti sa podacima.
Krenimo polako ...
Hajde da probamo da u ovoj temi saberemo sve podatke o novinskom stripu koji je izlazio u ex-YU i danas u Srbiji i okruženju.
Popisivaćemo i stripove koji su objavljivani u dnevnim novinama a (paradoksalno) po svojoj prirodi nisu novinski.
Počnimo sa Večernjim Novostima i Taranom:
* Prvi strip u Večernjim Novostima - "Porodica Tarana", objavljen nekoliko dana posle smrti njegovog autora Dž. M. Mansa, 3. septembra 1954. godine
Novosti su objavljivale i stripove: Julija Dzons, Cisko Kid, Ben Bolt, Švrća, Popaj.
Od domaćih: Inspektor Golub.
Politika je na svojim stranicama imala: Hogara, Mikija, Paju ...
Politika Ekspres: Denisa ...
Blic ima Marka Somborca i njegov strip.
Dnevnik je takođe imao stripove na svojim stranama... nadam se da će se neko javiti sa podacima.
Krenimo polako ...
Re: Novinski strip
Dnevnik je objavljivao šezdesetih godina "Džoni Hazarda! Bilo je još po neki strip ali bi morao da se prisetim!
U Dečjem Dnevniku koji je izlazio kao dodatak petkom su izlazili domaći stripovi:
Kiki i Riki - Više od pet godina po jedan kaiš a crtao je Pavel Koza
Darko i Baša - Dve spizode aa crtao je takođe Koza
Mali veliki jahač - jedna epizoda a crtao je Goran Đukić
Zna se ko je pisao scenario!
U Dečjem Dnevniku koji je izlazio kao dodatak petkom su izlazili domaći stripovi:
Kiki i Riki - Više od pet godina po jedan kaiš a crtao je Pavel Koza
Darko i Baša - Dve spizode aa crtao je takođe Koza
Mali veliki jahač - jedna epizoda a crtao je Goran Đukić
Zna se ko je pisao scenario!
kobra- Special guest star
- Datum upisa : 25.02.2011
Broj poruka : 339
Zaboravio sam da napomenem da su u Novostima izlazili još:
Tifani Džons i 87. policijska stanica! Ovaj drugi strip je crtao Paja Stanković!
Tifani Džons i 87. policijska stanica! Ovaj drugi strip je crtao Paja Stanković!
kobra- Special guest star
- Datum upisa : 25.02.2011
Broj poruka : 339
Ultras ::
Nije li Danas/Nasa Borba objavljivao i Dilberta?
prozirna senka- Novajlija
- Datum upisa : 12.03.2011
Broj poruka : 33
Tražio sam ali ne nađohprozirna senka ::Nije li Danas/Nasa Borba objavljivao i Dilberta?Ultras ::
Dodajem listi:
TIP - strip Tipko
Kurir - strip Dušana Gađanskog
Politika - da li je i Popaj bio objavljivan?
I naravno ove Culfisove informacije u vezi stripova koji su izlazili uz Dnevnik:
http://www.svetstripa.net/t639-dnevnik-novi-sad-novinsko-izdanje
cini mi se da ne vidim Garfilda u Politici? (PZ)
takodje, ako cemo da cepamo dlake
(ja hocu )
novinski Paja i Miki su se objavljivali u Mikijevom zabavniku, Mikijevim novinama, Volt Dizni stripovima, dve knjige u izdanju Jugoslavije....
takodje, ako cemo da cepamo dlake
(ja hocu )
novinski Paja i Miki su se objavljivali u Mikijevom zabavniku, Mikijevim novinama, Volt Dizni stripovima, dve knjige u izdanju Jugoslavije....
Lord Vader89- Domaćin
- Datum upisa : 25.12.2010
Broj poruka : 2589
tamo negde pocetkom devedesetih, novosti su objavljivale domaci kais strip "Begi". To je koliko sam shvatio bio neki pocetnicki poduhvat. Glavni junak je begradski pandur s konjskim repom kao Stiven Sigal u filmu iznad zakona. Ajde da vidim secate li se ovoga
'Djudja i Mudja', Blic :)
Morrison- Domaćin
- Datum upisa : 24.12.2010
Broj poruka : 1710
„Borba“ je godinama objavljivala jedan kaiš „Toše“ autora Toše Borkovića, a u „Politici Ekspres“ četvrtkom je išao „Ljuba Truba“ Milorada Dobrića.
Ako se ne varam, "Djudja i Mudja" su počeli sa izlaženjem negde 1999. godine i izlazili su bar 6-7 godina.
Vladimir StankovskiMorrison ::'Djudja i Mudja', Blic :)
Ako se ne varam, "Djudja i Mudja" su počeli sa izlaženjem negde 1999. godine i izlazili su bar 6-7 godina.
Similar topics
» + i -
» BABILON strip & video (www.babilon-strip.com)
» Pogodi strip!
» Strip konferencija - Kragujevac godine nulte 10. jul 2010. godine
» 1001 strip...
» BABILON strip & video (www.babilon-strip.com)
» Pogodi strip!
» Strip konferencija - Kragujevac godine nulte 10. jul 2010. godine
» 1001 strip...
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu