Urbane legende- ZS i LMS
+10
cat claw
milandj3
Jasko
Lord Vader89
cronos six
Sakem
kobra
Ultras
Morrison
manhunter
14 posters
Strana 3 od 3
Strana 3 od 3 • 1, 2, 3
Re: Urbane legende- ZS i LMS
Danas kad razgovaram o stripu sa obrazovanim ljudima, a koji nikada nisu smatrali strip necim posebno vrednim, prva asocijacija im je Blek. Jednoj prijateljici moje zene, koja je veoma obrazovana i ciji ukus za knjige i filmove visoko cenim, zeleo sam da pokazem Zagorijanu. Jednostavno me je odbila recima da je ona uvek volela samo Bleka. Nasmejao sam se i odustao.
Uhh sada ispade da sam ja neki koji bas ima pik na Bleka. Neee. Voleo sam i ja da ga citam kad sam bio klinac. Saratoga mi je i sad jedan od omiljenih Bonelijevih stripova. Cist kemp. Jedini koji danas zaista ne bih kupio od tadasnjih ZS i LMS junaka je Kapetan Miki.
kobra ::Blek nije bio, da budemo iskreni, preterano kvalitetan strip, ali ni autorima se nije dopuštalo da ga prave kvalitetnijim! Bolje rečeno savetovano im je da ne prave velike drame i da filozofiraju previš! Tu mislim na YU autore! Blek je imao šarma i tim šarmom je pridobijao čitaoce!
Kad ocenjujemo neki strip (na primer Velikog Bleka) uvek imajmo u vidu zanrovski okvir tog stripa. Veliki Blek je zamisljen kao avanturisticki strip, sa brzom radnjom, jasnom podelom na dobre i zle, lakim humorom, jednostavnim zapletima. YU-autori koji su radili ovaj strip nisu imali veliku autonomiju, jer kada je dobijeno autorsko pravo za rad na epizodama Velikog Bleka, ovaj strip je bio prilicno zanrovski odredjen i izdavac verovatno nije hteo da narusava utvrdjeni zanrovski koncept. Inace, domaci autori koji su radili na ovom stripu (po mom misljenju) solidno su odradili ovaj projekat, ako se uzme u obzir cinjenica da su se kretali u granicama koje je postavio izdavac i vec postojecem okviru samog stripa. Vise sam voleo da citam Zagora, K. Marka, Mister noa, Texa, Malog rendzera i slicno, ali voleo sam da citam i Velikog Bleka. Slazem se sa Kobrom da je VELIKI BLEK IMAO SARMA DA PRIDOBIJE CITAOCE.
fil korigan- Ističe se
- Datum upisa : 28.12.2011
Broj poruka : 235
Ma nije bilo strogih ograničenja, ali bilo je urednica koje su zalutale u strip i koje su se plašile da autori ne iskvare našu decu!
Jednom je Branko Plavšić nacrtao engleskog oficira, inače glavnog zloću i toj epizodi, kako pada probijen sa desetak strela! I urednice su graknule:
- Ijuuu! pa to je ,mnogo surovo!
Branko je uzeo belu temperu i izbrisao pet strela! Urednice su bile zadovoljne!Više nije bilo tako surovo! Verovatno je i oficir bio malo manje mrtav!
Jednom je Branko Plavšić nacrtao engleskog oficira, inače glavnog zloću i toj epizodi, kako pada probijen sa desetak strela! I urednice su graknule:
- Ijuuu! pa to je ,mnogo surovo!
Branko je uzeo belu temperu i izbrisao pet strela! Urednice su bile zadovoljne!Više nije bilo tako surovo! Verovatno je i oficir bio malo manje mrtav!
kobra- Special guest star
- Datum upisa : 25.02.2011
Broj poruka : 339
Nije nigde objavljena, steta!cat claw ::Kerac, Kerca, Kercu, Kerčevo...
Posle 'Slomljenog srca', zapoceo sam epizodu 'Izgubljena dolina' koja je bila predvidjena bas za LMS, ali je nisam dovrsio jer sam presao u Marketprint. Tu epizodu je zavrsio Paja Koza ali nije objavljena.
fil korigan- Ističe se
- Datum upisa : 28.12.2011
Broj poruka : 235
Strana 3 od 3 • 1, 2, 3
Strana 3 od 3
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu