Najave, najave, a bogami i glasine...
+12
Sneaksie Thiefsie
Miss_No
fil korigan
Woolf
neomedjeni
wele
prozirna senka
Imrahil
Morrison
Ultras
Zlix
Svet stripa
16 posters
Strana 10 od 13
Strana 10 od 13 • 1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12, 13
Re: Najave, najave, a bogami i glasine...
Robert Kramb: MUKE SA ŽENAMA
Strana: 112
Štampa: crno-belo
Povez: tvrdi (sa omotom)
Tiraž: 750 primeraka
Cena: 950 din
Opis:
"Moja lična opsesija zamamnim ženama utiče na to kako neki ljudi gledaju na moj rad.
Neki kažu da se igram ozbiljnim stvarima. Da sam povredio mnoge. Verovatno je tako. Neke ljude moj rad lično pogađa. Onaj perverzni deo moje ličnosti nalazi užitak u svemu tome. Onde me mogu mrzeti i osećati opravdani gnev zbog svega toga, a ja ću za to vreme sve na čistac... Ne znam. Čudno je to. Ne znam zašto to radim. Možda bi trebalo da prestanem. Možda je opasno po moje zdravlje. Neko će nekada hteti da mi naudi zbog tih stvari koje crtam. Ponekad razmišljam o tome."
Četvrta knjiga u ediciji odabranih stripova Roberta Kramba, "Muke sa zenama", bavi se večitom inspiracijom rodonačelnika andergraunda, opsesijom koja ga proganja od najranijeg detinjstva do dana današnjeg. Žene, krupne i snažne, dominantne i nedostižne, vodile su ga od očajanja do opijenosti, od idolopoklonstva do mizoginije, ushićenja do ravnodušnosti. I natrag. I tako u krug. U ovoj knjizi objavljene su storije nastale od 1973. do 1994. i većinom se premijerno pojavljuju na srpskom jeziku. Ilustracije i crteži u knjizi su iz autorovih beležnica i nastale su od 1965. do danas, zaključno sa crtežima koje je Robert Kramb uradio prilikom posete Srbiji u septembru 2012. godine.
Zlix- Domaćin
- Datum upisa : 12.06.2012
Broj poruka : 1293
Kažu na Tviteru "Uskoro...", kontam da je ovo Talični.
Zlix- Domaćin
Mozda je Teks u koloru?
Morrison- Domaćin
- Datum upisa : 24.12.2010
Broj poruka : 1710
Usamljeni osvetnik bez Tonta!?
kobra- Special guest star
- Datum upisa : 25.02.2011
Broj poruka : 339
Dragi prijatelji,
U saradnji sa našim drugarima iz Belog Puta, Makondo vam s ponosom predstavlja nastavak avantura Lige izuzetnih džentlmena Alana Mura i Kevina O'NIla!
Liga izuzetnih džentlmena: Crni dosije i Liga izuzetnih džentlmena III: Stoleće (integral sastavljen od originalnih sveski (pod naslovima 1910, 1969 i 2009) će se, kako dizajnom, tako i numeracijom, nastaviti na svojevremena izdanja Lige izuzetnih džentlmena u biblioteci „Grafičke novele" Belog Puta!
Crni Dosije predstavlja neku vrstu vodiča kroz regularna izdanja Lige, i u njemu ćete ući duboko u svet referenci Alana Mura, kroz obilje tekstova koji čine misteriozni Dosije o članovima Lige od njenog nastanka u doba vilinske kraljice Glorijane (Murova referenca na istorijsku Elizabetu I) i stripsku potragu za razjašnjenjima tajni istog u doba posle Drugog svetskog rata i Orvelovog „Velikog Brata“, uz čitav odeljak urađen u 3-D tehnici!
Treći tom Lige izuzetnih džentlmena: Stoleće nam prikazuje istorijat Lige kroz XX i na samom početku XXI stoleća, uz obilje referenci na popularnu kulturu ovog doba, u kojem su film i muzika uveliko zamenili književnost, a kroz koje naš besmrtni trio (Marejovoj i Kvotermejnu se još u Crnom Dosijeu priključio još jedan besmrtnik, poznat kao Orlando) prolazi suočavajući se sa svim nedaćama koje je ono čovečanstvu donelo.
Ova izdanja, u kojima ćete moći da pratite nove avanture Mine Marej i Alana Kvotermejna, ovaj put u XX i XXI stoleću, i okružene novim saradnicima, ćete imati priliku da vidite, pročitate i pazarite već na ovogodišnjem Beogradskom Sajmu knjiga! Makondo i Beli Put vam pritom već omogućuju i pretplatu sa znatno nižim cenama od onih koje će biti u knjižarama (1950 din.), počev od današnjeg datuma (a zaključno sa 20.10.2013.), sa opcijama za kupovinu u:
- novom kompletu Makonda (uz Malog Nema 2 i knjigu Žila Verna: 20.000 milja pod morem): po 1200 din.
- kompletu Belog Puta od sve četiri knjige Lige izuzetnih džentlmena: po 1200 din.
- kompletu od dve nove knjige Lige (Crni dosije i Stoleće): po 1300 din.
- pojedinačno: 1400 din.
Liga izuzetnih džentlmena: Crni dosije
Format: 170X260
Povez: Meki
Pismo: Latinica
Broj strana: 200
Spec. dodatak: 3-D naočare za poseban 3-D odeljak u stripu!
Privju: USKORO!
Liga izuzetnih džentlmena III: Stoleće
Format: 170X260
Povez: Meki
Pismo: Latinica
Broj strana: 240
Privju: USKORO!
Pretplata se vrši uplatom na naš račun 160-370551-43,
(primalac: Izdavačka kuća "Makondo", Cara Dušana 59, Zemun)
Zlix- Domaćin
Makondo nastavlja i sa književnim delom svoje biblioteke “Liga izuzetnih džentlmena”, i sa velikim zadovoljstvom najavljuje sledeću knjigu u njoj: “20.000 milja pod morem” Žila Verna. Verovatno jedna od najvažnijih i najpopularnijih knjiga svih vremena, delo koje je odredilo avanturistički žanr, ali i mnogo više od toga. Nakon toliko godina, slobodno možemo reći I decenija, ova knjiga ponovo dobija ruho kakvo zaslužuje. Uz maestralne ilustracije Alekse Gajića i divan i veoma lični esej Davida Albaharija, u luksuznom povezu sa platnenom riknom i zlatotiskom, u b5 formatu, na 220 strana i ponovo u svom integralnom obliku, za ovu knjigu od sutra počinje pretplata koja će se završiti 20.10.2013, početkom Sajma knjiga u Beogradu, kada će izdanje ugledati svetlo dana. Knjiga će u knjižarama koštati oko 1350 din, a u pretplati će moći da se kupi po ceni od 800 din u kompletu sa grafičkim novelama Crni Dosije i Stoleće, i drugom knjigom “Malog Nema u Zemlji Snova”, ili za 950 din pojedinačno. Pretplata se vrši uplatom na naš račun 160-370551-43 (primalac: Izdavačka kuća "Makondo", Cara Dušana 59, Zemun).
Nekoliko Aleksinih ilustracija i prvi deo Davidovog pogovora neka vam najbolje predoče o kakvom izdanju je reč…
Tek čitajući ovu, i ostale knjige koje ćemo objaviti u ovoj biblioteci, shvatamo kakvo je remek-delo Alan Mur stvorio, koliko je duboko zahvatio i udahnuo novi život nekim davnim i divnim likovima…
David Albahari
KAPETAN NEMO I JA
Nikada nisam uspeo da shvatim zašto velike pisce avanturističkih, istorijskih i naučnofantastičnih romana danas uglavnom svrstavaju u književnost za decu? Ako sada nekom kažete da čitate Žila Verna, Aleksandra Dimu, Karla Maja ili Voltera Skota, uzvratiće vam zabrinutim pogledom, kao da radite nešto zabranjeno ili ćete možda čuti sarkastičan komentar o uzaludnoj želji da se vratite u mladost? Ako su ti autori smatrali da pišu prvenstveno za odrasle, zašto im se sada nameće samo mlađa čitalačka publika. Ne, nemam nikakve predrasude i sumnje kada je reč o mladim čitaocima – uostalom, pomenuti autori mogu da zahvale njima što su i dalje u žiži interesovanja jednog dela odraslih čitalaca – već verujem da bi trebalo utvrditi razloge za pojavu takvog sociloško-kulturološkog fenomena .
Jedan zaključak se odmah nameće: zahvaljujući ubrzanom razvoju nauke i tehnologije, a naročito širenjem uticaja sredstava za javno informisanje (novine, film, televizija), dvadeseti vek deluje superiornije od svog mlađeg brata, devetnaestog veka. Svet je postajao sve poznatiji, sve bliži, dok se u isto vreme smanjivao broj raznih istraživača i avanturista koje su zamenili antropolozi i arheolozi. I napokon, gotovo sveopšta kompjuterizacija na kraju dvadesetog veka definitivno je udaljila čitaoce od knjiga kao što su Pet nedelja u balonu ili Deca kapetana Granta. Doduše, kompjuterizacija filmske industrije dovela je i do obnovlljenog interesovanja za filmske adaptacije priča i romana pomenutih pisaca, ali one će doneti još veće udaljavanje od originalnih književnih verzija i potvrdiće njihov „izgon“ iz sveta odraslih Sve to doprinosi tezi da je dvadeseti vek gledao gotovo sa nekom vrstom podsmeha na vek koji mu je prethodio ,kao što, na primer, stariji brat gleda na pokušaje mlađeg brata da ga dosegne u nekoj veštini. Stare čudesne priče više, prosto rečeno, nisu bile čudesne, pogotovo u poslednje dve-tri decenije prošlog veka.
Međutim, u pedesetim i šezdesetim godinama prošlog veka one su još uvek sijale zlatnim sjajom. Tada je, za mene kao i za svu decu koju sam poznavao, knjiga bila najveći i najprirodniji izvor nadahnuća. i snova. Svako od nas je priželjkivao da bude neki od junaka iz romana Žila Verna ili Karla Maja. Ja sam u našim igrama najčešđe tražio da me zovu Vinetu, premda sam u potaji imao drugi plan: da postanem novi kapetan Nemo... Nijedan drugi književni lik – ne samo u tim dečačkim danima već i kasnije – nije imao toliko uticaja na mene kao taj tajanstveni kapetan veličanstvene podmornice „Nautilus“. S jedne strane, on je bio idealan model - tajanstven, veoma obrazovan, uvek spreman da pomogne ljudima u nevolji, na strani potlačenih i eksploatisanih i pravi borac za pravdu. S druge strane, upravo je pitanje pravičnosti i pravde predstavljalo glavnu prepreku potpunom poistovećivanju sa kapetanom Nemom. Pripovedač u romanu, profesor Aronaks, koji ne krije divljenje prema ćutljivom kapetanu, ipak smatra da su neki njegovi postupci odraz kapetanove obuzetosti osvetničkim duhom, kao što se desilo kada kapetan potapa jedan brod (mada je to učinio, tvrdio je kapetan Nemo, samo zato što ga je taj brog prvi napao). Profesor Aronaks u tome vidi samo osvetnički čin, iako zapravo ostaje čitaocu da sam odluči da li je u pitanju kapetanova potisnuta mržnja prema ljudskom rodu ili samo posledica čina samoodbrane. Tako je Žil Vern, kao svaki dobar pisac, omogućio svom romanu da nastavi da traje u čtaocima, čak i nakon završetka čitanja samog romana, a pozivajući se na biblijsku „Knjigu propovednika“ na kraju knjige prebacio je tu dilemu u večno pitanje izbora između dobra i zla...
Poslednji izmenio Zlix dana Sre 14 Avg 2013, 00:49, izmenjeno ukupno 1 puta
Zlix- Domaćin
Čarobno putovanje Malog Nema se nastavlja!
(u boji, format 240x320, meki/tvrdi povez, 112 str.)
Druga knjiga koja obuhvata table koje su izlazile u periodu od 29. septembra 1907. do 10. oktobra 1909. godine donosi još neverovatnih putešestvija, magičnih stvorenja, i svih onih drugih čarolija koje krase ovu odiseju snova našeg malog prijatelja. Opet u mekom i tvrdom povezu, opet sa sjajnim esejom Zorana Stefanovića, naša najuspešnije i najdraže izdanje od sutra pa do 20.10.2013. u pretplati.
Cena u knjižarama iznosiće 2400 din za tvrdi povez, 1550 za meki. U pretplati važe sledeće cene:
Meki povez – pojedinačna cena 1190 din, cena u kompletu 990 din (sa grafičkim novelama Lige izuzetnih džentlmena – Crni dosije i Stoleće, i knjigom "20.000 milja pod morem" Žila Verna)
Tvrdi povez – pojedinačna cena 1750 din, cena u kompletu 1500 din (sa grafičkim novelama Lige izuzetnih džentlmena – Crni dosije i Stoleće, i knjigom "20.000 milja pod morem" Žila Verna)
(u boji, format 240x320, meki/tvrdi povez, 112 str.)
Druga knjiga koja obuhvata table koje su izlazile u periodu od 29. septembra 1907. do 10. oktobra 1909. godine donosi još neverovatnih putešestvija, magičnih stvorenja, i svih onih drugih čarolija koje krase ovu odiseju snova našeg malog prijatelja. Opet u mekom i tvrdom povezu, opet sa sjajnim esejom Zorana Stefanovića, naša najuspešnije i najdraže izdanje od sutra pa do 20.10.2013. u pretplati.
Cena u knjižarama iznosiće 2400 din za tvrdi povez, 1550 za meki. U pretplati važe sledeće cene:
Meki povez – pojedinačna cena 1190 din, cena u kompletu 990 din (sa grafičkim novelama Lige izuzetnih džentlmena – Crni dosije i Stoleće, i knjigom "20.000 milja pod morem" Žila Verna)
Tvrdi povez – pojedinačna cena 1750 din, cena u kompletu 1500 din (sa grafičkim novelama Lige izuzetnih džentlmena – Crni dosije i Stoleće, i knjigom "20.000 milja pod morem" Žila Verna)
Zlix- Domaćin
Zlix- Domaćin
boss52- Obećava
- Datum upisa : 23.06.2011
Broj poruka : 83
Svi kažu fenomenalna epizoda.
Zlix- Domaćin
Eto prilike da se završi moje beskrajno odlaganje nabavke LIDž-a.
Morrison- Domaćin
Morrisone, u slučaju da nisi video:
Znači možeš dobiti i prve dve knjige zajedno sa ove dve nove, tako da možeš iskoristiti ovu priliku.MAKONDO ::komplet Belog Puta od sve četiri knjige Lige izuzetnih džentlmena: po 1200 din.
Zlix- Domaćin
Da, da, bas zato i rekoh ono gore
Morrison- Domaćin
Vidim izašao i treći broj Libellus kolekcije.
Magični Vjetar - “Vrata pakla”
Martin Mystere - “Ludilo Martina Mysterea”
Mister No - “Kapetan Osveta”
P.S. U zadnjem, četvrtom broju LK koji će se na kioscima pojaviti u drugoj polovini kolovoza objavit ćemo priče “Sjećanje i osveta” (Demian), “Tuđinac” (Mister No) i “Osveta jakuza” (Nathan Never).
Magični Vjetar - “Vrata pakla”
Martin Mystere - “Ludilo Martina Mysterea”
Mister No - “Kapetan Osveta”
P.S. U zadnjem, četvrtom broju LK koji će se na kioscima pojaviti u drugoj polovini kolovoza objavit ćemo priče “Sjećanje i osveta” (Demian), “Tuđinac” (Mister No) i “Osveta jakuza” (Nathan Never).
Zlix- Domaćin
U četvrtak na kioscima...
Zlix- Domaćin
Najave u Vulviši (Čarobna knjiga):
- Spajdi 2, Septembar
- Osvetnici 2, Oktobar
- Tor 1, Novembar
- Spajdi 2, Septembar
- Osvetnici 2, Oktobar
- Tor 1, Novembar
Zlix- Domaćin
Vidim Darkwood širi svoju izdavačku delatnost i u književne vode. Ovaj Frankenštajn je roman, a ne strip.
Zlix- Domaćin
U četvrtak na kioscima:
Zlix- Domaćin
U PRODAJI!!!
414 strana, kolor, HC, 17x26cm.
Worldbreaking preview:
http://www.darkwood.co.rs/assets/files/pdfdownloads/privjuPlanetaHulk.pdf
Cene:
Promotivna: 1950 dinara (važi dva meseca)
Konačna: 2500 dinara
Njegov bes je bio preveliki za Zemlju. Oni koje je smatrao za prijatelje su ga izdali i prognali, poslali u dubine svemira da tamo nađe svoj mir.
Ali on je Hulk, za njega mira nema, i na divljoj planeti Sakar Hulk će morati da se suoči sa izazovima kakve nije ni sanjao...
414 strana, kolor, HC, 17x26cm.
Worldbreaking preview:
http://www.darkwood.co.rs/assets/files/pdfdownloads/privjuPlanetaHulk.pdf
Cene:
Promotivna: 1950 dinara (važi dva meseca)
Konačna: 2500 dinara
Njegov bes je bio preveliki za Zemlju. Oni koje je smatrao za prijatelje su ga izdali i prognali, poslali u dubine svemira da tamo nađe svoj mir.
Ali on je Hulk, za njega mira nema, i na divljoj planeti Sakar Hulk će morati da se suoči sa izazovima kakve nije ni sanjao...
Poslednji izmenio Zlix dana Sub 31 Avg 2013, 14:04, izmenjeno ukupno 1 puta
Zlix- Domaćin
Darkwood radi punom parom.
A sutra stiže Betmen: Kult
A sutra stiže Betmen: Kult
Zlix- Domaćin
A od Čarobnjaka nam stiže uskoro...
Zlix- Domaćin
200 strana, kolor, SC, 17x26cm.
Kultni preview:
http://www.darkwood.co.rs/assets/files/pdf.../Kultprivju.pdf
Cene:
Promotivna: 1150 dinara (važi dva meseca)
Konačna: 1450 dinara
Zlix- Domaćin
Strana 10 od 13 • 1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12, 13
Similar topics
» Međunarodna strip konferencija - "Kragujevac, godine druge"
» Držimo palčeve Belom Putu
» Strip konferencije, tribine, desavanja... (Najave)
» Držimo palčeve Belom Putu
» Strip konferencije, tribine, desavanja... (Najave)
Strana 10 od 13
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu