Tamo gde pogled ne dopire...
+7
Ultras
Morrison
crow
Bruce Springsteen
cronos six
anto
Gil-galad
11 posters
forum.svetstripa.net :: Revija svetskih stripova :: Evropski strip - Francusko-belgijska škola stripa
Strana 1 od 1
Tamo gde pogled ne dopire...
Godina je 1906. Vilijam ima deset godina i njegova porodica se seli u malu italijansku luku Barelito, mesto nalik na prizore sa razglednica, između mora i belih litica. Tu će upoznati Lizu, Nina i Paola. Za kratko vreme, deca će postati nerazdvojni prijatelji. Rođena istog dana, ona provode rajsko vreme detinjstva u prelepom mediteranskom ambijentu. No, ubrzo će njihovu idilu narušiti nemili događaji...
Dirljiva priča o prijateljstvu dugom dvadeset godina, puna panjolovske poezije, nostalgije i izgubljenih iluzija detinjstva, Tamo gde pogled ne dopire... u isto vreme je bajka, avanturistička priča, ljudska drama i himna prijateljstvu, kojoj ćete se vraćati mnogo puta.
Kako ste doživeli ovaj strip?
Dirljiva priča o prijateljstvu dugom dvadeset godina, puna panjolovske poezije, nostalgije i izgubljenih iluzija detinjstva, Tamo gde pogled ne dopire... u isto vreme je bajka, avanturistička priča, ljudska drama i himna prijateljstvu, kojoj ćete se vraćati mnogo puta.
Kako ste doživeli ovaj strip?
Gil-galad- Domaćin
- Datum upisa : 31.01.2011
Broj poruka : 2104
Re: Tamo gde pogled ne dopire...
Jedan od stripova koji me je "izuo iz cipela"!!!
Obavezno za svakog pravog stripofila!
Obavezno za svakog pravog stripofila!
anto- Domaćin
- Datum upisa : 23.12.2010
Broj poruka : 121
procitao i odusevljen sam!
stvarno dirljivo.
stvarno dirljivo.
cronos six- Domaćin
- Datum upisa : 11.01.2011
Broj poruka : 225
Ubedili ste me, stavljam na spisak želja
Bruce Springsteen- Domaćin
Broj poruka : 250
Nećeš se pokajati, detinje iskren strip.
Gil-galad- Domaćin
- Datum upisa : 31.01.2011
Broj poruka : 2104
Danas sam se konačno dočepala primerka ovog remek - dela
Baš me je ganuo, jedan od onih stripova koje dok čitaš imaš više utisak da čitaš roman neg strip ...definitivno nešto čemu ću da se vraćam
Baš me je ganuo, jedan od onih stripova koje dok čitaš imaš više utisak da čitaš roman neg strip ...definitivno nešto čemu ću da se vraćam
crow- Domaćin
- Datum upisa : 05.11.2011
Broj poruka : 959
Imaš li Odgodu od Žibre ??
anto- Domaćin
ne, baš sam se nameračila da to sledeće potražim
crow- Domaćin
Odgoda i Potkazivač su meni isto jako dobra ostvarenja!
Obavezno ih nabavi!
Obavezno ih nabavi!
anto- Domaćin
A gde mozemo nabaviti Odgodu, Anto?
Morrison- Domaćin
- Datum upisa : 24.12.2010
Broj poruka : 1710
Mislim da ih Fibra izdaje , ali ima i kod nas po većim knjižarama, ima veliki previev ovog stripa na sajtu happynovisad, mislim oko 50 str
crow- Domaćin
Igrom slučaja,Crow, imam ja Odgodu viška, i to neotvaranu; izdanje je od Belog puta, ista edicija kao Tamo gde ...
Prodajem jako povoljno, pa ...
anto- Domaćin
crow ::Mislim da ih Fibra izdaje , ali ima i kod nas po većim knjižarama, ima veliki previev ovog stripa na sajtu happynovisad, mislim oko 50 str
Ma znam, nego dajem Anti slagvort
Morrison- Domaćin
hvala brate!
i nije Anti nego Antu (jebi ga)
i nije Anti nego Antu (jebi ga)
anto- Domaćin
yup, to bi bilo lepo, samo da sam pri parama..khm ...dzaba vam suptilnost, nisam neka mušterija...
crow- Domaćin
Koliko povoljno?anto ::Igrom slučaja,Crow, imam ja Odgodu viška, i to neotvaranu; izdanje je od Belog puta, ista edicija kao Tamo gde ...
Udri na PM pa da se dogovorimo
Ajde više, niko neće da učini čoveku - evo ja se žrtvujem i kupujem
[quote="Ultras"]
Bravo Ultrase junačino.anto ::Igrom slučaja,Crow, imam ja Odgodu viška, i to neotvaranu; izdanje je od Belog puta, ista edicija kao
Woolf- Zaslužan član
- Datum upisa : 11.02.2011
Broj poruka : 396
da ne govorimo o rasporedu stranica
Lord Vader89- Domaćin
- Datum upisa : 25.12.2010
Broj poruka : 2589
Uh, što se ti čoveče javi, tebe nemam želju da zavrćem!!!Ultras ::Koliko povoljno?anto ::Igrom slučaja,Crow, imam ja Odgodu viška, i to neotvaranu; izdanje je od Belog puta, ista edicija kao Tamo gde ...
Udri na PM pa da se dogovorimo
anto- Domaćin
Procitah ga i ja.
Vrlo lepo delce, nostalgicno i tugaljivo-bas kako ja volim...zadovoljan sam. Crtez je izvanredan, mozda malo i previse dopadljiv, ali svejedno. Zajedno sa divnim kolorom toplih boja predstavlja pravi raspust za oci :)
Vrlo lepo delce, nostalgicno i tugaljivo-bas kako ja volim...zadovoljan sam. Crtez je izvanredan, mozda malo i previse dopadljiv, ali svejedno. Zajedno sa divnim kolorom toplih boja predstavlja pravi raspust za oci :)
Morrison- Domaćin
Ovaj strip sam nabavio 2006 (ili bese pocetak 2007). To su bili dani Belog puta, Boban je najavljivao izdanja, ona su izlazila, otvarale se bibioteke, izlazili odlicni stripovi. Vremenom se sve to pretvorilo u tragediju, al bolje stripove od onih Belog puta ne ocekujem da neko izda u skorije vreme (mozda BK, al oni su premaleni).
kasper- Novajlija
- Datum upisa : 18.01.2011
Broj poruka : 17
jedan od najlepsih albuma koje sam procitao.
emocije pljuste ko strip revija kisa.
emocije pljuste ko strip revija kisa.
cronos six- Domaćin
Broj poruka : 225
Pročitao "Tamo gde pogled ne dopire". Kako lagano, setno i nekako krhko lepo delo - valjda kao život, koji je i centralna tema priče. Nije toliko dobar strip kao Sambrovi i Šninkel, a opet, dok sam se bližio kraju, zatekao sam sebe kako žalim što priča mora da se okonča. Imam snažan osećaj da je scenarista Abolem čitao "Zvezdanog lutalicu" Džeka Londona i da je u toj knjizi pronašao dobar deo inspiracije za svoju priču. Daleko od toga da je ideja reinkarnacije nova u književnosti, ali nekako mi Londonova nezaboravna knjiga atmosferom najsličnija Pogledu, naročito kada se uporede njihove završnice.
Čudan je osećaj kad te tužna priča oraspoloži, a to mi se upravo desilo. Nije lako bilo šta objasniti. Uglavnom, ne želim večeras ništa novo da počinjem i da kvarim raspoloženje, niti da, po običaju, seciram i analiziram strip parče po parče. Jednostavno mi se svideo i neka tako ostane.
Sutra prelazim na Odgodu, da vidim šta mog zemljaka tera da toliko hvali znamenitog Žibru.
Čudan je osećaj kad te tužna priča oraspoloži, a to mi se upravo desilo. Nije lako bilo šta objasniti. Uglavnom, ne želim večeras ništa novo da počinjem i da kvarim raspoloženje, niti da, po običaju, seciram i analiziram strip parče po parče. Jednostavno mi se svideo i neka tako ostane.
Sutra prelazim na Odgodu, da vidim šta mog zemljaka tera da toliko hvali znamenitog Žibru.
neomedjeni- Zaslužan član
- Datum upisa : 26.06.2012
Broj poruka : 323
forum.svetstripa.net :: Revija svetskih stripova :: Evropski strip - Francusko-belgijska škola stripa
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu