Flash Gordon
+6
Snake Plissken
Ultras
5rovic
VLADA 96
Lord Vader89
Gil-galad
10 posters
forum.svetstripa.net :: Revija svetskih stripova :: Američki strip - Avanturistički i sindikalni stripovi
Strana 2 od 2
Strana 2 od 2 • 1, 2
Re: Flash Gordon
Prva knjiga u izdanju Titan-a!
Prvi utisci-katastrofa!
Kolor veoma loš,siromašan,ispod nivoa npr. Marvelovih svezaka iz 80-ih godina.Na pojedinim mestima boja prelazi ivice objekta koji je kolorisan.Papir,podseća na neki novinski,roto papir.Jedino što iole valja su korice.Dugo sam čekao i radovao se ovom izdanju,ali moram reći da sam razočaran.Čak i komentari pojedinih mojih prijatelja koji se inače na bave stripom,ne zanima ih,bili su u stilu(parafraziraću):
"U odnosu na sva razna prethodna izdanja koja si kupovao ovo je (po kvalitetu) bezveze..."
E,sada drugi utisci(posle početne euforije)...
Ne znam,razmisliću još o nabavci sledećih brojeva,jer zaista volim Flaša da čitam i zanima me,ali ti ostali brojevi ne bi smeli da koštaju ovoliko...(u prevodu:juriću popust,pa šta na'vatam)
Prvi utisci-katastrofa!
Kolor veoma loš,siromašan,ispod nivoa npr. Marvelovih svezaka iz 80-ih godina.Na pojedinim mestima boja prelazi ivice objekta koji je kolorisan.Papir,podseća na neki novinski,roto papir.Jedino što iole valja su korice.Dugo sam čekao i radovao se ovom izdanju,ali moram reći da sam razočaran.Čak i komentari pojedinih mojih prijatelja koji se inače na bave stripom,ne zanima ih,bili su u stilu(parafraziraću):
"U odnosu na sva razna prethodna izdanja koja si kupovao ovo je (po kvalitetu) bezveze..."
E,sada drugi utisci(posle početne euforije)...
Ne znam,razmisliću još o nabavci sledećih brojeva,jer zaista volim Flaša da čitam i zanima me,ali ti ostali brojevi ne bi smeli da koštaju ovoliko...(u prevodu:juriću popust,pa šta na'vatam)
Desuparez Aporez- Ističe se
- Datum upisa : 04.01.2012
Broj poruka : 273
meni ova boja izgleda mnogo bolje od one checkerove odvratnosti
Lord Vader89- Domaćin
- Datum upisa : 25.12.2010
Broj poruka : 2589
Lord Vader89 ::meni ova boja izgleda mnogo bolje od one checkerove odvratnosti
Ja sam se istripovao(ne znam ni sam zašto) da je ovo izdanje isto kao Checker-ovo.Ali ako ima gore i od ovoga,onda stvarno ne znam šta da kažem.
Inače,nesumnjivo da ovaj kolor deluje nekako retro,time i realistično,ako uzmemo u obzir period nastajanja ovog stripa.
cini mi se
znam da su mi se svojevremeno dopadale (mada mislim da me je vise privlacio pojam kompletnog rejmondovog flasa)
a kad sam ih pozlednji put video, da su bile gadno drecave i ruzne
moguce je da ima i ovakvih primera, dosta tu ima strana, samim tim i prostora za varijacije....
znam da su mi se svojevremeno dopadale (mada mislim da me je vise privlacio pojam kompletnog rejmondovog flasa)
moguce je da ima i ovakvih primera, dosta tu ima strana, samim tim i prostora za varijacije....
Lord Vader89- Domaćin
- Datum upisa : 25.12.2010
Broj poruka : 2589
Lord Vader89 ::cini mi se
Ima.
Na pojedinim stranama strip uopšte ne izgleda loše.Dobar crtež,ok kolor...Dok na nekim drugim stranama u stripu npr.crtež je zamućen,na drugim kolor je neprimeren(odskače,nametljiv je).Ne znam šta da kažem.Ne mogu da izvedem jasan utisak.U odnosu na ovo izdanje Fleš od Dečijih Novina mi sada deluje kao ultimate izdanje(iako je c/b ).
EDIT
Zaboravih na papir.Stvarno je loš.On poprilično utiče na celokupan negativan utisak.
Jedan odličan, odličan tekst o Flashu!
He'll Save Every One of Us: 'Flash Gordon on the Planet Mongo'
http://www.popmatters.com/pm/review/162023-flash-gordon-on-the-planet-mongo-by-alex-raymond/
He'll Save Every One of Us: 'Flash Gordon on the Planet Mongo'
http://www.popmatters.com/pm/review/162023-flash-gordon-on-the-planet-mongo-by-alex-raymond/
Gil-galad- Domaćin
- Datum upisa : 31.01.2011
Broj poruka : 2104
Ovo sam pročitao još pre dve godine, ali sam u žurbi preskočio tekstove između stripova...
A to nikako nije trebalo... Urednik ovog izdanja je meni izuzetno drag autor stripova, Mark Schultz (Xenozoic Tales), koji je i veliki poznavalac klasičnog stripa/ilustracije. Williamsonu je Flash bio omiljeni heroj iz detinjstva i strip kome se vraćao u više navrata; najpre, 60-ih, za King Comics, iza kog je stajao King Features, zatim je uradio adaptaciju filma s početka 80-ih i kasnije nešto za Marvel... No, bilo je i nekih reklama i ilustracija između.
Schultz profesionalno analizira crtež i nadahnuto piše o životu i delu velikog Ala (koji je bio jedan od njegovih uzora), pa čitajući Williamsonovog Flasha, kome se vraćao tokom čitave karijere - ali i propratne tekstove - stičete jasan uvid o razvoju njegovog talenta. Bio je sjajan i na početku karijere, ali na njenom kraju - maestralan. Mislim da je ovaj Flash trenutno rasprodat, ali će Flesk sigurno objaviti reprint, pa ko voli klasičnu avanturu neka ne okleva.
Gil-galad- Domaćin
- Datum upisa : 31.01.2011
Broj poruka : 2104
FG mi nikad nije lezao
ali cenim i preporucujem mladima
da se upoznaju sa ovim stripom
a posle kako hoce
ali cenim i preporucujem mladima
da se upoznaju sa ovim stripom
a posle kako hoce
Strana 2 od 2 • 1, 2
forum.svetstripa.net :: Revija svetskih stripova :: Američki strip - Avanturistički i sindikalni stripovi
Strana 2 od 2
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu