ZS/LMS protiv ostalih
+13
fil korigan
Gil-galad
Ultras
Snake Plissken
culfis
Morrison
kobra
legaz
Rider of the lighting
Osim
Bruce Springsteen
King Warrior
manhunter
17 posters
Strana 1 od 2
Strana 1 od 2 • 1, 2
ZS/LMS protiv ostalih
Da vidim da li ima još nekog sa sličnim problemom:
Kad čitam Bonelli stripove, uvek ću se pre odlučiti da uzmem izdanje iz ZS/LMS nego neko od "novijih"-SD,LU,VČ i sl.
Nekako su mi čitljiviji i mirišu na stripove, drugačije leže u ruci...
Kakav je vaš stav prema ovome- da li više volite da čitate stripove, ili da se sećate detinjstva?
Kad čitam Bonelli stripove, uvek ću se pre odlučiti da uzmem izdanje iz ZS/LMS nego neko od "novijih"-SD,LU,VČ i sl.
Nekako su mi čitljiviji i mirišu na stripove, drugačije leže u ruci...
Kakav je vaš stav prema ovome- da li više volite da čitate stripove, ili da se sećate detinjstva?
manhunter- Domaćin
- Datum upisa : 20.12.2010
Broj poruka : 1318
Re: ZS/LMS protiv ostalih
Meni su ZS i LMS zadnja opcija .
Sta ja znam, navikao sam na bolji kvalitet sto se tice opreme, druga su vremena, Dnevnikova izdanja su za mene izgubila svaku vrijednost.
Tako gledano ti stripovi nemaju za mene vise nikakvu sentimentalnu vrijednost.
Naravno, hvala Dnevniku za sve, bez njih danas ne bih ni citao stripove, ali, to vrijeme je za mene proslost.
U svakom slucaju vise volim da citam stripove nego da se sjecam djetinjstva kroz iste.
Sta ja znam, navikao sam na bolji kvalitet sto se tice opreme, druga su vremena, Dnevnikova izdanja su za mene izgubila svaku vrijednost.
Tako gledano ti stripovi nemaju za mene vise nikakvu sentimentalnu vrijednost.
Naravno, hvala Dnevniku za sve, bez njih danas ne bih ni citao stripove, ali, to vrijeme je za mene proslost.
U svakom slucaju vise volim da citam stripove nego da se sjecam djetinjstva kroz iste.
King Warrior- Novajlija
- Datum upisa : 28.12.2010
Broj poruka : 47
I ako sam dosta vezan nostalgijom preko stripova, u potpunosti dajem prednost kvalitetu, zato SD/LU/VČ , ZS/LMS
Bruce Springsteen- Domaćin
- Datum upisa : 11.01.2011
Broj poruka : 250
Isključivo LMS/ZS. Pokušavao sam da čitam Ludensove Bleka i Marka, ali jednostavno ne ide. Naravno, da ima u svemu tome nostalgije, jer sam odrastao ma LMS/ZS, ali u to vreme kada su izlazili apsolutno mi ništa kod njih nije smetalo - ni naslovnice, ni otisak, ni bilo šta drugo, pa verovatno mi onda ne smetaju ni sad. Mada, moram priznati, da Bonelija poslednjih godina veoma malo čitam...
Osim- Ističe se
- Datum upisa : 07.04.2011
Broj poruka : 132
Opredeljujem se za ZS/LMS jedino kad nema druge opcije i mnogo su jeftiniji od drugih izdanja,jer me ne vezuju nikakve uspomene na te edicije jer nisam bio ni rodjen kad su se ugasile.
Rider of the lighting- Ističe se
- Datum upisa : 20.02.2011
Broj poruka : 187
Iskreno, pola pola. Ima nekih brojeva koje sam pročitao i u ZS-LMS i u VČ-LU i jače su mi delovali ZS nego ovi noviji, iako je prevod kod novijih precizniji. Ali šmel ZS je nenadmašiv.
legaz- Ističe se
- Datum upisa : 19.01.2011
Broj poruka : 100
Za čitanje stripa mi nije važna šminka!
ZM i LMS, a i mnoga tadašnja izdanja su neugledna za ušminkani VČ, ali to neće odlučiti da li ću to izdanje, ili neću, uzeti u ruke!
Najvažniji je kvalitet stripa!
ZM i LMS, a i mnoga tadašnja izdanja su neugledna za ušminkani VČ, ali to neće odlučiti da li ću to izdanje, ili neću, uzeti u ruke!
Najvažniji je kvalitet stripa!
kobra- Special guest star
- Datum upisa : 25.02.2011
Broj poruka : 339
Jesam veliki nostalgicar, ali prednost ipak ide bolje odstampanim stripovima.
Naravno, svako ponovno citanje ZS ili LMS stripa je cudan, poznat i nekako specificno lep osecaj :)
Naravno, svako ponovno citanje ZS ili LMS stripa je cudan, poznat i nekako specificno lep osecaj :)
Morrison- Domaćin
- Datum upisa : 24.12.2010
Broj poruka : 1710
lepo ocuvane zs/lms stripove se ne isplati citati jer se tako novac pretvara u toalet papir!
culfis- Zaslužan član
- Datum upisa : 23.12.2010
Broj poruka : 1167
Morrison ::Jesam veliki nostalgicar, ali prednost ipak ide bolje odstampanim stripovima.
Upravo to!
manhunter- Domaćin
Uvek prednost reprintu, eno uzimao sam neke Teksove ZS jer ih necu videti skoro u reprintima i raspadose se nakon par citanja. Prokleti roto.
Snake Plissken- Zaslužan član
- Datum upisa : 06.06.2011
Broj poruka : 619
Kako bre ti čitaš stripove da ti se raspadaju?
Ja imam neke primerke koje sam tad kupio na kiosku i nisu mi se raspali ni posle 30 čitanja.
Nekima samo nedostaje sličica pozadi...
Ja imam neke primerke koje sam tad kupio na kiosku i nisu mi se raspali ni posle 30 čitanja.
Nekima samo nedostaje sličica pozadi...
manhunter- Domaćin
Otvoris ga, i to ne sirom, nego ono oprezno i cujes kako se odlepljuje ono, okrenes stranu, odlepi se i ona... Tako sam ceo izlepio selotejpom, i sad je onako nadut ali ne ispadaju strane.
Znaš kako je bilo u moje vreme? Uzmeš strip, otvoriš ga širom i onda ili čitajući okreneš pročitanu stranu sasvim pozadi ili ga raširiš i dlanom ruke pritisneš tamo gde se dve stranice spajaju, tako da možeš fino da čitaš dok kusaš supu/čorbu/štagodimazaručak.
I retko koji mi se raspao. Neke od tih i dan-danas imam, sa sve mrljama od jela.
Ti su mi najdraži.
I retko koji mi se raspao. Neke od tih i dan-danas imam, sa sve mrljama od jela.
Ti su mi najdraži.
manhunter- Domaćin
Pa sad je tako da ne smes da ih prEtisnes. :/ Lako je vama matorcima da se sad kuresate. :P
Snake Plissken ::Uvek prednost reprintu, eno uzimao sam neke Teksove ZS jer ih necu videti skoro u reprintima i raspadose se nakon par citanja. Prokleti roto.
Kada sledeci put dodjes u KG pokazacu ti mojih pedesetak ZS Teksova koji su prelepo ocuvani
I da reprintuju te price ne bih kupio novo izdanje (iako sam i ja u vecini slucajeva pristalica novih izdanja)
Ma dobro, verujem ja tebi, jednostavno hocu mogucnost da citam strip a da ne moram bas previse da ga pazim, znaci normalno rukovanje. :)
Snake Plissken ::Ma dobro, verujem ja tebi, jednostavno hocu mogucnost da citam strip a da ne moram bas previse da ga pazim, znaci normalno rukovanje. :)
E, baš to!
Zato su mi valjda i draži oni stari ZS, na koje ionako ne moram da pazim.
manhunter- Domaćin
Kako tamo najčešće nisu bile objavljivane kompletne epizode, nego je kraj bio "negde tamo" i sve sam čitao na pola, zato nikada nisam voleo ZS i LMS. Nova izdanja su mnogo bolja, ne samo zbog kvalitetnije štampe, nego najviše jer idu kompletne epizode u njima.
Gil-galad- Domaćin
- Datum upisa : 31.01.2011
Broj poruka : 2104
Ja sam rodjen 1977 godine i citao sam ZS i LMS u detinjstvu i mladosti, danas citam izdanja Veselog cetvrtka ali se cesto vracam ZS i LMS. Ja uopste ne bih stavljao ZS i LMS protiv danasnjih izdanja, naprotiv! ZS i LMS imaju svoje mesto u istoriji jugoslovenskog stripa a danasnja strip izdanja (Veselog cetvrtka i Ludensa) nastavljaju tradiciju ZS i LMS.
fil korigan- Ističe se
- Datum upisa : 28.12.2011
Broj poruka : 235
Ja sam rodjen 1971. i ZS i LMS su jos uvek izlazili kada sam ja zavrasavao prvu fazu strip fanatizma i prestajao da ih kupujem (negde 1989.). Kada je krajem devedesetih zapocela druga faza (iz koje, sad sam siguran nikad necu izaci) susreo sam se sa izdanjima SD koja su po kvalitetu bila dosta bolja. Medjutim, nostalgija je cudo. Ali, moram i to da dodam, emotivno sam vezan za izdanja pre broja 600, jer su tada poceli sa drugacijim fontom naslova, nekvalitetnijom stampom i promenljivim papirom korica. Cas sjajni papir, cas mat i kartoniziran. Kada je ZS promenila logo na zutoj strafti strip je poceo da izgleda ruznije. Posebno razocarenje je stiglo 1990. kada je izvrsena denominacija dinara, pa je cena posle deset godina ponovo bila 10 dinara. Ocekivao sam da ce na naslovnicama ZS taj broj biti napisan na isti nacin kao pocetkom osamdesetih, kad ono. Umesto da popune kucicu za cenu oni stavise neku mrsavu desetku kao da su slutili predstojecu inflaciju, pa da naprave mesto.
Bese ovo jedan dugacak i glupav post.
Bese ovo jedan dugacak i glupav post.
Sad cuda ispadnem najgori hejter, ali meni je totalno nadrealno da neko ceni strip po tome kako je ispisana cena na naslovnoj.
Grujah- Ističe se
- Datum upisa : 14.01.2011
Broj poruka : 103
Ja rekoh da je to bio glupav i dugacak post. Ali pogledaj kako izgledaju brojevi 400 i ovi oko 1000 i kako je ispisana cena. U pitanju je estetska nijansa. :Grujah ::Sad cuda ispadnem najgori hejter, ali meni je totalno nadrealno da neko ceni strip po tome kako je ispisana cena na naslovnoj.
Mr Smith ::Ja rekoh da je to bio glupav i dugacak post. Ali pogledaj kako izgledaju brojevi 400 i ovi oko 1000 i kako je ispisana cena. U pitanju je estetska nijansa. :Grujah ::Sad cuda ispadnem najgori hejter, ali meni je totalno nadrealno da neko ceni strip po tome kako je ispisana cena na naslovnoj.
Apsolutno si u pravu što se tiče cene. Pusti ove geekove, ne znaju oni šta je ZS i LMS.
manhunter- Domaćin
LMS 999
Globinjo postavio na stripovi.com a ja preneo ovde:
http://www.kolekcionar.eu/articles.php?id=131032
LMS 999 KAVEZ ....naslovnica i kompletan strip u orginalnim tablama(nikad objavljeno)****
Orginalne table i naslovnica stripa KAVEZ (Veliki Blek-YU produkcija)*
Strip je trebao bit objavljen u ediciji LUNOV MAGNUS STRIP 1993 godine,ali nije objavljen jer je edicija prestala izlazit sa brojem 997.
Naslovnicu je nacrtao Marinko Lebović
Razlog što sam postavio ovde je što bi nam Kobra mogao reći nešto više o ilustraciji...
Ja ne sumnjam da je ovo planirana naslovna za taj (neobjavljeni) broj ali me interesuje koliko je ostalo takvih ilustracija koje nikada nisu postale naslovne ...
http://www.kolekcionar.eu/articles.php?id=131032
LMS 999 KAVEZ ....naslovnica i kompletan strip u orginalnim tablama(nikad objavljeno)****
Orginalne table i naslovnica stripa KAVEZ (Veliki Blek-YU produkcija)*
Strip je trebao bit objavljen u ediciji LUNOV MAGNUS STRIP 1993 godine,ali nije objavljen jer je edicija prestala izlazit sa brojem 997.
Naslovnicu je nacrtao Marinko Lebović
Razlog što sam postavio ovde je što bi nam Kobra mogao reći nešto više o ilustraciji...
Ja ne sumnjam da je ovo planirana naslovna za taj (neobjavljeni) broj ali me interesuje koliko je ostalo takvih ilustracija koje nikada nisu postale naslovne ...
Strana 1 od 2 • 1, 2
Strana 1 od 2
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu