forum.svetstripa.net
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Serenity comics

Ići dole

Serenity comics Empty Serenity comics

Počalji od Силни Ned 16 Okt 2011, 21:31

Firefly, сјајна серија Џоса Видона, и њен филмски наставак Serenity имају "продужетак" у виду неколико стрипских минисерија. Мислим да љубитељима серије не треба превише представљати свет у којем се све то одвија, али за оне који је можда нису гледали, у питању је вестерн у свемиру, релативно далека будућност (2517. година), нови соларни систем који су људи "освојили" после немогућности Земље да их издржи, у којем постоји фузија највећих преосталих сила тог света, Америке и Кине, која се зове Алијанса, или Савез (Империја), и све псовке су на кинеском laughing . Наравно главни ликови нису симпатизери Алијансе, неки од њих су се директно борили против ње, а сада живе од кријумчарења разноразне робе мање или више сумњивог порекла и одредишта.

Но доста о самој серији, тема су стрипови.

Појавили су се 2005. године, када се појавио и филм, као тај-ин за исти. У питању је троделна епизода Those Left Behind, писали су их Џос Видон и Брет Метјуз, илустровао је Вил Конрад. Занимљиво је да свака свеска има три варијанте насловница, радили су их Џон Касадеј, Брајан Хич и Џ.Џ. Џонс прву, Тим Бредстрит, Џо Чен и Џо Кесада другу, и Шон Филипс, Л.Ф. Ју и Џошуа Мидлтон трећу. Скупљени су у трејд са феноменалном насловном страном Адама Хјуза. Постоји варијанта и са меким и тврдим корицама.

Serenity comics 10759 Serenity comics Those%2BLeft%2BBehind

Уследила је нова троделна епизода од по 40 страна по свесци, радила је иста екипа, и у питању су дешавања између серије и филма. Адам Хјуз поново ради фантастичне насловне стране, свака представља по три лика, и када се споје чине целину или триптих. Скупљене су у трејд крајем 2008. године.


Serenity comics Serenity_Better_Days


Следећи је The Other Half one-shot од осам страна,

Serenity comics Serenity-the-other-half-web-comic-page-mq-5b5a3

који се појавио као web-comic, а за њим Float Out, такође one-shot.

Serenity comics 17004

Након ова две кратке приче излази The Shepherd's Tale, са освртом на причу о животу Пастира Бука, који је више пута доказао да је више него кротки Пастир...

Serenity comics Serenity

Објављена је као графичка новела на 56 страна, са тврдим корицама у новембру 2010. године.


За сада последње издање је Downtime, осмострани web-comic објављен као део пројекта Dark Horse: High Definition.

Serenity comics SerenityDownTime

Пошто од наставка серије ипак нема ништа, остаје нам да се надамо новим стриповима...
Силни
Силни
Zaslužan član
Zaslužan član

Datum upisa : 19.02.2011
Broj poruka : 376

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu