Dupliranje stripova, en general
+12
Bruce Springsteen
Ultras
manhunter
goksi
Woolf
Силни
Elesar
elderane84
Jasko
Snake Plissken
Lord Vader89
Gil-galad
16 posters
Strana 1 od 1
Dupliranje stripova, en general
Započeću ovu temu sa...
Siguran sam da ima nas koji smo ostrašćeni kolekcionari kada su pojedini naslovi u pitanju. Ko me zna, zna i da mi je "ambalaža" uglavnom krajnje nebitna, mada - čast stripovima-izuzecima... Moja kolekcija nije mnogo velika, vrlo je pažljivo sastavljana godinama unazad, iako najfrekventnije dopunjavana u poslednje tri godine, a posebno ove, zahvaljujući kupovini stripova preko interneta. Ima nekih naslova, tj. izdanja koja su za mene kao bombajske krave i čija godina izdanja daje odr. stripu posebnu vrednost, dok druga rado zamenim boljim, novijim, kvalitetnijim...
No, ipak nerado dupliram stripove, možda samo kada je reč o one shotovima, pa sam do skoro imao 4 različita izdanja Batman: Year One, ali sam zadržao samo poslednji američki deluxe tpb i onaj naš crno-beli pirat. Šninkela od Belog puta sam nedavno prodao po zaista niskoj ceni, jer i to imam u (dugo traženom) piratskom crno-belom izdanju, itd. A jedino "opravdano" dupliranje je vezano za Valianta, jer je Marketprintovo izdanje crno-belo, a Fantagraphicsovo u koloru i to onako kako je strip originalno izlazio u novinama.
Koliko je po vašem mišljenju (be)smisleno dupliranje stripova?
Glupa tema, znam, ali morao sam...
Siguran sam da ima nas koji smo ostrašćeni kolekcionari kada su pojedini naslovi u pitanju. Ko me zna, zna i da mi je "ambalaža" uglavnom krajnje nebitna, mada - čast stripovima-izuzecima... Moja kolekcija nije mnogo velika, vrlo je pažljivo sastavljana godinama unazad, iako najfrekventnije dopunjavana u poslednje tri godine, a posebno ove, zahvaljujući kupovini stripova preko interneta. Ima nekih naslova, tj. izdanja koja su za mene kao bombajske krave i čija godina izdanja daje odr. stripu posebnu vrednost, dok druga rado zamenim boljim, novijim, kvalitetnijim...
No, ipak nerado dupliram stripove, možda samo kada je reč o one shotovima, pa sam do skoro imao 4 različita izdanja Batman: Year One, ali sam zadržao samo poslednji američki deluxe tpb i onaj naš crno-beli pirat. Šninkela od Belog puta sam nedavno prodao po zaista niskoj ceni, jer i to imam u (dugo traženom) piratskom crno-belom izdanju, itd. A jedino "opravdano" dupliranje je vezano za Valianta, jer je Marketprintovo izdanje crno-belo, a Fantagraphicsovo u koloru i to onako kako je strip originalno izlazio u novinama.
Koliko je po vašem mišljenju (be)smisleno dupliranje stripova?
Glupa tema, znam, ali morao sam...
Gil-galad- Domaćin
- Datum upisa : 31.01.2011
Broj poruka : 2104
Re: Dupliranje stripova, en general
naravno da je besmisleno
samo, oprosti, ali mrzi me sada da elaboriram, jer sam bas krenuo da legnem
mada
mada
mada
i ja tu serem nesto
a imam Lo$ u 3 razlicita izdanja
i 4. is on the way, stize u decembru, hopefully
al
ono sto je bez rezerve ludacki je kada neko kupuje po X primeraka jednog istog stripa
pogotovu ako je u pitanju neki trazeni strip koji ide u cuvenom tirazu od 500
uh
samo, oprosti, ali mrzi me sada da elaboriram, jer sam bas krenuo da legnem
mada
mada
mada
i ja tu serem nesto
a imam Lo$ u 3 razlicita izdanja
i 4. is on the way, stize u decembru, hopefully
al
ono sto je bez rezerve ludacki je kada neko kupuje po X primeraka jednog istog stripa
pogotovu ako je u pitanju neki trazeni strip koji ide u cuvenom tirazu od 500
uh
Lord Vader89- Domaćin
- Datum upisa : 25.12.2010
Broj poruka : 2589
i nije glupa tema
zanima nas sta misle ovoliki ZS-ovci
zanima nas sta misle ovoliki ZS-ovci
Lord Vader89- Domaćin
- Datum upisa : 25.12.2010
Broj poruka : 2589
Ja imam dupla izdanja u smislu, da sam uzeo strano i onda mozda uzeo i domace. Takva mi je stvar sa KJ Finiksovim. Takodje i sa Helbojem kog uzimam od Sistema, ali planiram da ga skupim i u originalu. Ali to je vec druga stvar - ne smatram dupliranjem ako imam crno-belo izdanje i ono u boji, to je ipak vrlo razlicito.
Onda imam neke Bonelijeve stripove koje sam ujurio od Hrvata, a posle i VC izdao pa sam uzeo da podrzim. Ali planiram da ostavim VC a ostalo prodam.
Mada je to sve slabo racionalno, strip je strip, vise primeraka istog (pa makar i razlicito izdanje) je glupost, samo nekako mi to ne deluje tako iz mog ugla, iako je ta konstatacija savrseno razumna. :(
Onda imam neke Bonelijeve stripove koje sam ujurio od Hrvata, a posle i VC izdao pa sam uzeo da podrzim. Ali planiram da ostavim VC a ostalo prodam.
Mada je to sve slabo racionalno, strip je strip, vise primeraka istog (pa makar i razlicito izdanje) je glupost, samo nekako mi to ne deluje tako iz mog ugla, iako je ta konstatacija savrseno razumna. :(
Snake Plissken- Zaslužan član
- Datum upisa : 06.06.2011
Broj poruka : 619
Dupliram Talicnog (trenutno).
Mada, prevod i vremensko razdoblje... Nalazim opravdanje i smisao
Verovatno bih i Asteriksa, ili koga iz tog razreda ili bar skole
A verovatno bih i Alana, da izadje neka nova edicija sa istim pakovanjem unutar (te i prevodiocom).
Mada, prevod i vremensko razdoblje... Nalazim opravdanje i smisao
Verovatno bih i Asteriksa, ili koga iz tog razreda ili bar skole
A verovatno bih i Alana, da izadje neka nova edicija sa istim pakovanjem unutar (te i prevodiocom).
Jasko- Ističe se
- Datum upisa : 28.02.2011
Broj poruka : 283
Zavisi kako dupliras. Npr. kupovati Zagora od VC i od Ludensa istovremenobje totalno lose. Ali ko ima cijelu kolekciju ZS ili LMS, pa duplira te stripove, to je maltene pa nuzno. Nije ZS vise za citanje, otvaranje, to je trenutno samo za skupljanje, kao kad skupljas postanske markice :)
Takodje, imati strano i domace izdanje je i vise nego pozeljno, ako bas volis strip.
Takodje, imati strano i domace izdanje je i vise nego pozeljno, ako bas volis strip.
elderane84- Novajlija
- Datum upisa : 24.01.2011
Broj poruka : 12
Sada vise nemam nista duplirano, sve rasprodao, jedino pratim ukorak kako izadje novi KIDD tako se ratosiljavam starijih izdanja.
Elesar- Zaslužan član
- Datum upisa : 14.01.2011
Broj poruka : 475
Само пар Амера чија домаћа издања имам. На прсте једне руке се могу избројати...
Силни- Zaslužan član
- Datum upisa : 19.02.2011
Broj poruka : 376
Jedino Dylana npr. VČ Superbook i System Gigant , pojedine epizode.
Kao i KIDD jel imam i Dnevnikov komplet DDa.I nađe se pokoji zs , lms
(Zagor ,Mr No ).
Kao i KIDD jel imam i Dnevnikov komplet DDa.I nađe se pokoji zs , lms
(Zagor ,Mr No ).
Woolf- Zaslužan član
- Datum upisa : 11.02.2011
Broj poruka : 396
Ništa nemam duplo. Možda ću imati tek poneki strip jer sam u poslednje vreme pokupovao epizode koje mi trebaju iz Zagor Klasik edicije pa ako izađu u odabranim pričama nekada onda ću to imati duplo.
goksi- Ističe se
- Datum upisa : 20.02.2011
Broj poruka : 122
Sve junake iz ZS i LMS imam u dvostrukom, ili čak trostrukom izdanju. Najviše Zagor, MNo i DD.
I nije mi žao.
I nije mi žao.
manhunter- Domaćin
- Datum upisa : 20.12.2010
Broj poruka : 1318
Šteta što Džek Denijels slabo forumaši inače bi videli u koliko primeraka može da se ima jedan isti strip.
Recimo za ono što ja znam... govorimo o Zagorovom prvom broju "Šuma zamki"
Deki ima:
- originalne striše
- ZS Hiljadu zamki
- Močvara MO-HI-LA
- Vanrendni Broj Strip zabavika "Hiljadu zamki"
- Horus tutto "Šuma zamki"
- SD "Šuma zamki"
- VČ Kolekcionarski broj 1
- LU Kolekcionarski broj 1
- Makedonski MEGA PRINT 33 "Šuma na zamki"
- Makedonski Varm Comics broj 1 "Šuma na zamki"
- pirat "Hiljadu zamki"
možda sam i neko izdanje propustio
Nateraćemo Dekija da se javi
Deki ima:
- originalne striše
- ZS Hiljadu zamki
- Močvara MO-HI-LA
- SD "Šuma zamki"
- pirat "Hiljadu zamki"
Dzek Denijels? On bese doca?
Jasko- Ističe se
- Datum upisa : 28.02.2011
Broj poruka : 283
Dupliram samo pojedine edicije Zagora, Zagor Extra sa Klasikom, OP i Gigantima. Opravdanje, pa sad i nije mi neko, ali eto kod Extra imam sve naslovinice, kod Klasika jedan broj jedna priča (naravno važnu ulogu igra to što su odlično tehnički odrađeni, pre svega rikne), što se tiče OP ipak su to odabrane priče, i na kraju Giganti su u boji...
Bruce Springsteen- Domaćin
- Datum upisa : 11.01.2011
Broj poruka : 250
Otkad sam pre 5-6 godina ponovo krenuo sa citanjem i sakupljanjem stripova, prosao sam kroz nekoliko faza. Od one pocetne, alave, 'kupuj sve' (onda kada su se pojedini ludensi mogli naci na kioscima), preslo se na preklapacku 'dupliraj sta stignes' (posebno se ovo odnosi na AF svet spec/klasik/kolor/p.b.j) do normalne 'ne dupliraj nista sto ne moras' - tj. kod Dilana u superbuku ima preklapanja koja nije moguce izbeci, npr. 4 price u SBu - 3 imam u drugim izdanjima a 1 nigde, i slicno.
Izuzetak je Zagor "Indijanska magija" koji imam i u VC i u LU izdanju.
Izuzetak je Zagor "Indijanska magija" koji imam i u VC i u LU izdanju.
Morrison- Domaćin
- Datum upisa : 24.12.2010
Broj poruka : 1710
Uspeo si sve da nabrojiš...Ultras ::Šteta što Džek Denijels slabo forumaši inače bi videli u koliko primeraka može da se ima jedan isti strip.
Deki ima:
- originalne striše
- ZS Hiljadu zamki
- Močvara MO-HI-LA
- SD "Šuma zamki"
- pirat "Hiljadu zamki"
Protiv!
Višak prodati i kupiti druge stripove(ne duplikate) za te pare!
Višak prodati i kupiti druge stripove(ne duplikate) za te pare!
Desuparez Aporez- Ističe se
- Datum upisa : 04.01.2012
Broj poruka : 273
Nemam nijedan duplikat. Možda bi mogao da se dogodi slučaj da ću nekad imati i domaće i strano izdanje nekog stripa ili crno belo i u boji, ali za sad nije takav slučaj :)
Imrahil- Zaslužan član
- Datum upisa : 02.03.2011
Broj poruka : 312
Nemas i strano i domace izdanje DKSA? :O
Snake Plissken ::Nemas i strano i domace izdanje DKSA? :O
Matori, no offense, ali smorio si više sa DKSA. Ne stižem mnogo da čitam DW forum, kao ovde i S.com, ali kad god odem tamo, ti Imrahilu napišeš nešto za DKSA...
Gil-galad- Domaćin
That is kinda the point. Treba da vidis fejs njegov tek.
Snake Plissken ::That is kinda the point. Treba da vidis fejs njegov tek.
Kad se jednom budete videli...
Snake: DKSA, DKSA, DKSA, DKSA, DKSA, DKSA, DKSA, DKSA, DKSA, DKSA, DKSA, DKSA, DKSA, DKSA, DKSA, DKSA, DKSA, DKSA, DKSA, DKSA, DKSA, DKSA, DKSA, DKSA, DKSA, DKSA, DKSA, DKSA, DKSA, DKSA, DKSA, DKSA, DKSA, DKSA, DKSA, DKSA, DKSA, DKSA, DKSA, DKSA, .........................................................., DKSA, DKSA, DKSA, DKSA, DKSA, DKSA, DKSA, DKSA, DKSA, DKSA, DKSA, DKSA, DKSA, DKSA, DKSA, DKSA, DKSA, DKSA, DKSA, DKSA, DKSA, DKSA, DKSA, DKSA, DKSA, .................................................., DKSA, DKSA, DKSA, DKSA, DKSA, DKSA, DKSA, ...
Imrahil:
Gil-galad- Domaćin
Tako obično i bude uživo
I ne Zmijo, nemam, te blasfemije se ne drže u mojoj kolekciji.
I ne Zmijo, nemam, te blasfemije se ne drže u mojoj kolekciji.
Imrahil- Zaslužan član
- Datum upisa : 02.03.2011
Broj poruka : 312
Similar topics
» Vaših top 10 stripova
» Muzika iz stripova
» Spisak stripova izašlih u 2008. godini
» 60 stripova koje bi svi trebali pročitati
» Nešto o "čitanju" stripova... I ne samo to!
» Muzika iz stripova
» Spisak stripova izašlih u 2008. godini
» 60 stripova koje bi svi trebali pročitati
» Nešto o "čitanju" stripova... I ne samo to!
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu