Џеф Лемир - Изгубљени пси
4 posters
Strana 1 od 1
Џеф Лемир - Изгубљени пси
Џеф Лемир је вишеструко награђивани канадски стрип цртач (два пута номинован за Ајзнера, али није га добио, добија га Sweet Tooth, али не он као аутор), у чија дела, осим Изгубљених паса, спадају и графичке новеле Essex County (Top Shelf), The Nobody, Sweet Tooth (Vertigo), као и појединачни бројеви појединих издања (мрског) ДиСија - Superboy, Animal Man, Frankenstein Agent of S.H.A.D.E., Frankenstein and the Creatures of the Unknown мини серијал, Asthray и The Fortress (сјајан еСеФ).
Карактеристичан стил којим се одликује не паше свима на прву лопту, али ретко ко је равнодушан. Изгубљени пси су први пут објављени 2005. године, добили су Xeric Foundation награду, распродати су, и доживеће ново издање почетком 2012. године, са предговором аутора.
Прича је људска, нежна и тужна; мрачна и нимало лагана тема испричана једноставно и нимало претенциозно, свака нова страна увлачи вас у радњу све дубље док слика сасвим обичан живот сасвим обичних људи, који се мења у секунди због нечијег хира. Од тог тренутка заједно са главним јунаком и ми осећамо све што му се дешава, све до самог (не)срећног краја.
Било би лепо да неки наш издавач ускоро ово уврсти у своје планове.
http://jefflemire.blogspot.com/
Карактеристичан стил којим се одликује не паше свима на прву лопту, али ретко ко је равнодушан. Изгубљени пси су први пут објављени 2005. године, добили су Xeric Foundation награду, распродати су, и доживеће ново издање почетком 2012. године, са предговором аутора.
Прича је људска, нежна и тужна; мрачна и нимало лагана тема испричана једноставно и нимало претенциозно, свака нова страна увлачи вас у радњу све дубље док слика сасвим обичан живот сасвим обичних људи, који се мења у секунди због нечијег хира. Од тог тренутка заједно са главним јунаком и ми осећамо све што му се дешава, све до самог (не)срећног краја.
Било би лепо да неки наш издавач ускоро ово уврсти у своје планове.
http://jefflemire.blogspot.com/
Силни- Zaslužan član
- Datum upisa : 19.02.2011
Broj poruka : 376
Re: Џеф Лемир - Изгубљени пси
Pročitao sam Lost Dogs , na predlog druga Silnog .
Prelepa i tužna priča koja nikog ne može ostaviti ravnodušnim.
Sjajan crtež , ah ta crvena boja.
Kupljeni su i ovi ostali i stavljeni na listu mastread.
I da ;
" Било би лепо да неки наш издавач ускоро ово уврсти у своје планове. "
Btw lep prikaz ovog autora ,Silni.
Prelepa i tužna priča koja nikog ne može ostaviti ravnodušnim.
Sjajan crtež , ah ta crvena boja.
Kupljeni su i ovi ostali i stavljeni na listu mastread.
I da ;
" Било би лепо да неки наш издавач ускоро ово уврсти у своје планове. "
Btw lep prikaz ovog autora ,Silni.
Woolf- Zaslužan član
- Datum upisa : 11.02.2011
Broj poruka : 396
Хвала Очекивао сам да ће стрип изазвати мало више пажње, али пошто није из Италије или Француске узалуд сам се надао...
Силни- Zaslužan član
Meni Lemire postao omiljen autor , posle Nobodya krenuo sam sa Essex Countyjem.
I mogu reći da je ovo još bolje od Nobodya , sjajno.
Woolf- Zaslužan član
- Datum upisa : 11.02.2011
Broj poruka : 396
Izgleda dobro - i sjajno napisan prikaz Mada mi je nešto dosta tužnih krajeva ...mislim da ću čitanje da ostavim za neki depresivan jesenji dan.
crow- Domaćin
- Datum upisa : 05.11.2011
Broj poruka : 959
WOOLFb ::Meni Lemire postao omiljen autor , posle Nobodya krenuo sam sa Essex Countyjem.
Ех... Знам коме ће се допасти Есекс никако да почнем...
crow ::Izgleda dobro - i sjajno napisan prikaz Mada mi je nešto dosta tužnih krajeva ...mislim da ću čitanje da ostavim za neki depresivan jesenji dan.
Није крај тужан. Зависи како гледаш на ствари
Силни- Zaslužan član
Meni je Essex County jedan od omiljenih stripova, ne časi časa! Predivan strip.
Gil-galad- Domaćin
- Datum upisa : 31.01.2011
Broj poruka : 2104
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu