Gradimir Smudja
4 posters
Strana 1 od 1
Gradimir Smudja
Gradimir Smuđa (Novi Sad, 1954) je srpski autor stripova, karikaturista i slikar. Od 1982. živi u Francuskoj i Italiji. Trenutno je stanovnik italijanskog grada Luke.
Najpoznatiji je po stripskom serijalu „Kabare Muza“ o slikaru Tuluzu-Lotreku. Ovaj strip je objavljivan na francuskom, holandskom, španskom, srpskom, nemačkom, mađarskom i italijanskom jeziku.
Ko do sad nije upoznat sa ovim umetnikom - nije citao zabavnik zadnjih 10 godina
a stripovi su
Najpoznatiji je po stripskom serijalu „Kabare Muza“ o slikaru Tuluzu-Lotreku. Ovaj strip je objavljivan na francuskom, holandskom, španskom, srpskom, nemačkom, mađarskom i italijanskom jeziku.
Ko do sad nije upoznat sa ovim umetnikom - nije citao zabavnik zadnjih 10 godina
a stripovi su
crow- Domaćin
- Datum upisa : 05.11.2011
Broj poruka : 959
Re: Gradimir Smudja
hvala Ultras, taman sam se zabrinula da izbegavate moje teme
crow- Domaćin
crow ::hvala Ultras, taman sam se zabrinula da izbegavate moje teme
Ništa, ništa... i ne izbegavam temu nego spadam u one koji nisu čitali zabavnike poslednjih XX godina
crow ::hvala Ultras, taman sam se zabrinula da izbegavate moje teme
Ja sam dao znatni doprinos 'Herman' temi, molim lepo!
Sto se Smudje tice, procitao sam samo 'Vinsenta i Van Goga' i veoma mi se dopao...pogotovo crtez.
Morrison- Domaćin
- Datum upisa : 24.12.2010
Broj poruka : 1710
Morrison ::crow ::hvala Ultras, taman sam se zabrinula da izbegavate moje teme
Sto se Smudje tice, procitao sam samo 'Vinsenta i Van Goga' i veoma mi se dopao...pogotovo crtez.
istina da ne grešim dušu
da nema kod nas da se kupi neki njegov album ? može i na francuskom
crow- Domaćin
crow ::Morrison ::crow ::hvala Ultras, taman sam se zabrinula da izbegavate moje teme
istina da ne grešim dušu
da nema kod nas da se kupi neki njegov album ? može i na francuskom
Sramota me je, ali ne znam
Morrison- Domaćin
- Datum upisa : 24.12.2010
Broj poruka : 1710
Smuđa je jedan od meni najdražih domaćih autora. Kroz svoje nadahnute, dirljive i složene stripove na fantastičan i nezaboravan način mi je, kao i mnogim drugim čitaocima, približio živote Van Goga i Lotreka, koji od velikih figura istorije koje čuče u gustoj magli pojmova našeg opštog obrazovanja - postaju humane, realistične i nezaboravne figure. Ukratko, uživao sam u svakoj stranici, naročito Van Gogove priče i tog, ah, vragolana Vinsenta. To je naličje dame istorije - fina potka ličnih drama i iskušenja, vrtloga života koji svojim zbirom čine samu inertnu istorijsku masu.
No, kao i svugdje, neki od tih života zasijaju poput malih sunaca i nadiđu šaru društva oko njih...
Moram da ukoričim one Zabavnike, majku mu.
No, kao i svugdje, neki od tih života zasijaju poput malih sunaca i nadiđu šaru društva oko njih...
Mhejl- Ističe se
- Datum upisa : 09.02.2011
Broj poruka : 254
takođeMhejl ::
crow- Domaćin
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu