Brick Bradford
5 posters
forum.svetstripa.net :: Revija svetskih stripova :: Američki strip - Avanturistički i sindikalni stripovi
Strana 1 od 1
Brick Bradford
Brick Bradford je delo scenariste Williama Ritta i crtača Clarencea Graya. Strip je izlazio u vidu dnevnih kaiševa od 21. avgusta 1933., a tokom 1935. dobio je i svoju nedeljnu tablu. U drugoj polovini 40-ih, Ritt je svom kolegi ustupio i mesto scenariste, pa je tako Clarence Gray postao kompletan autor, sve do njegove smrti 1956. (Rad na Bricku preuzeo je potom Paul Norris, poznat po tome što je sa Mortom Weisingerom osmislio Aquamana i Norris je strip radio sve do 25. aprila 1987.)
Brick Bradford se bavio mnogo čime! On je avijatičar, istraživač i avanturista u najboljem verneovskom maniru, koji je, poput Flasha Gordona, posetio brojne planete, ali su, za razliku od Raymondovog junaka, Ritt i Gray odveli Bricka još dalje. Naime, Brick je posetio i subatomski svet u epizodi Adrift in an atom (kod nas poznatoj kao Putovanje u novčić), jednoj od najboljih, a takođe je bio i prvi stripski putnik kroz vreme!
Brick Bradford se bavio mnogo čime! On je avijatičar, istraživač i avanturista u najboljem verneovskom maniru, koji je, poput Flasha Gordona, posetio brojne planete, ali su, za razliku od Raymondovog junaka, Ritt i Gray odveli Bricka još dalje. Naime, Brick je posetio i subatomski svet u epizodi Adrift in an atom (kod nas poznatoj kao Putovanje u novčić), jednoj od najboljih, a takođe je bio i prvi stripski putnik kroz vreme!
Gil-galad- Domaćin
- Datum upisa : 31.01.2011
Broj poruka : 2104
Re: Brick Bradford
Brick na blogu...
Another Brick in the wall
http://udruzenjesvetstripa.blogspot.com/2011/04/another-brick-in-wall.html
Another Brick in the wall
http://udruzenjesvetstripa.blogspot.com/2011/04/another-brick-in-wall.html
Gil-galad- Domaćin
- Datum upisa : 31.01.2011
Broj poruka : 2104
Reći ću samo:
"Biblioteka Nostalgija"knjiga br.14 "Dečije Novine"
"Biblioteka Nostalgija"knjiga br.14 "Dečije Novine"
Desuparez Aporez- Ističe se
- Datum upisa : 04.01.2012
Broj poruka : 273
Ja najvise volim bonelijeve stripove. Ali rado citam i stripove drugih izdavaca. Narocito volim stripove iz tridesetih godina za koje se sa pravom moze reci da su zlatne godine avanturistickog stripa. Sta reci o Brik Bradfordu? Odlican prestavnik avanturistickog zanra, odlican prestavnik stripa iz tridesetih godina.
fil korigan- Ističe se
- Datum upisa : 28.12.2011
Broj poruka : 235
Pa dobro, koju rec da upotrebim...Gil-galad ::Predstavnik...
fil korigan- Ističe se
Ej covece U brzini kucam nesto, slucajno ne otkucam jedno slovo, i nastane frka...Lord Vader89 ::(fali ti "D")
fil korigan- Ističe se
ma meni svejedno, moze da pise i preCednik
ja samo da uputim na to o cemu se radi
ja samo da uputim na to o cemu se radi
Lord Vader89- Domaćin
- Datum upisa : 25.12.2010
Broj poruka : 2589
Brik Bradford, volim taj strip. Naročito mi se dopala ona epizoda što je objavljena u albumu, biblioteke "Nostalgija". Možda strip današnjim čitaocima deluje malo "naivno" ali ipak dobar strip.
stripBĐ- Početnik
- Datum upisa : 06.12.2013
Broj poruka : 5
forum.svetstripa.net :: Revija svetskih stripova :: Američki strip - Avanturistički i sindikalni stripovi
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu