Pet domaćih naslova na listi najboljih stripova u 2011. godini Paula Gravetta
4 posters
Strana 1 od 1
Pet domaćih naslova na listi najboljih stripova u 2011. godini Paula Gravetta
Paul Garvett, Londonski pisac, strip kritičar i izdavač (čisto da skratimo listu njegovih zanimanja), kojeg najviše pamtimo po stvaranju knjige „1001 Comics You Must Read Before You Die“, nastavio je sa svojom navikom sakupljanja i maničnog čitanja stripova. Naime, on je početkom februara na svom sajtu objavio obimnu listu najboljih strip izdanja u 2011. godini koju je sastavio uz pomoć nekoliko različitih saradnika.
Ova lista obuhvata izdanja širom sveta, a Srbija je jedna od 15 zemalja koje su se našle na njoj i to sa čak pet naslova. Ti stripovi su: „Duboko i hladno“ za koji je crtež radio domaći crtač Darko Perović (System comics), „Družina Dardaneli“ Pavla Zelića i Dragana Paunovića (System comics), „Ljubazni leševi“ Zorana Penevskog i Ivice Stevanovića (Komiko), „Hladna kao led“ Nine Bunjevac (Omnibus) i na kraju kritički leksikon „Stripovi koje smo voleli“ koji su priredili Živojin Tamburić, Zdravko Zupan i Zoran Stefanović (Omnibus)
http://www.happynovisad.com/strip/pet-domacih-naslova-na-listi-najboljih-stripova-u-2011-godini-paula-gravetta.7825.htm
crow- Domaćin
- Datum upisa : 05.11.2011
Broj poruka : 959
Re: Pet domaćih naslova na listi najboljih stripova u 2011. godini Paula Gravetta
http://www.paulgravett.com/index.php/articles/article/pg_tips_-the_best_of_2011#serbia
Hehe, Rusi imaju samo jedno izdanje a mi pet na listi
Serbia
Selected by Zivojin Tamburic
Zivojin Tamburic is a long-time reader, collector, critic and historian of comics from Belgrade & London. He is also editor of the graphic novel collection from Omnibus.
Despite difficult economic conditions, a small market and lack of support from Ministry of Culture, the enthusiastic publishers from Serbia had one of their best years in 2011. They published many domestic and international titles. Devoted comic readers, in an always strong comic scene in Serbia, are happy about the current situation, even though the graphic novels are quite expensive due to small editions of usually 500 copies. However, there is a big question mark how long the publishers can continue without making profits and without support from the wider cultural community.
Hehe, Rusi imaju samo jedno izdanje a mi pet na listi
Serbia
Selected by Zivojin Tamburic
Zivojin Tamburic is a long-time reader, collector, critic and historian of comics from Belgrade & London. He is also editor of the graphic novel collection from Omnibus.
Despite difficult economic conditions, a small market and lack of support from Ministry of Culture, the enthusiastic publishers from Serbia had one of their best years in 2011. They published many domestic and international titles. Devoted comic readers, in an always strong comic scene in Serbia, are happy about the current situation, even though the graphic novels are quite expensive due to small editions of usually 500 copies. However, there is a big question mark how long the publishers can continue without making profits and without support from the wider cultural community.
crow- Domaćin
Re: Pet domaćih naslova na listi najboljih stripova u 2011. godini Paula Gravetta
Поштујем наша издања и издаваче али Дарданели не ваљају баш ништа,а идеја је добра.
Хладна као лед-фино је представила свој народ,нема што
Хладна као лед-фино је представила свој народ,нема што
wele- Zaslužan član
- Datum upisa : 06.10.2011
Broj poruka : 383
Nisam citao, o cemu se radi, Vele?
Lesevi, ono, ne znam... Ja jednostavno ne razumem taj strip.
Snake Plissken- Zaslužan član
- Datum upisa : 06.06.2011
Broj poruka : 619
Ja iskreno nisam čitala nijedan jer nisam bila u prilici da ih nabavim ..baš od Dardanela nešto i očekujem - tako da podelite svoje utiske o navedenim delima ovde
crow- Domaćin
Neka vrsta domace Lige izuzetnih dzentlmena (Hajduk Stanko,Sava Savanovic,Kostana,Karadjoz,Vukasin Katic,Jazavac i Vronski ( ) ) koja se bori protiv ekipe negativaca koje predstavljaju Kafkin Jozef K.,Old Saterhend,dobri vojnik Svejk i ostali.Ideja je dobra ali lose izvedena;skroz zbrzano,nabacano i neubedljivo.Snake Plissken ::Nisam citao, o cemu se radi, Vele?
Moglo je to mnogo bolje.
wele- Zaslužan član
Ama bre, za Ninu te pitam. :) Sta ne valja, o cemu se radi itd?
Imam Dardanelijevce, naravno.
Snake Plissken- Zaslužan član
- Datum upisa : 06.06.2011
Broj poruka : 619
Idi u kurac,sto ne rece odma' da ne kucam onolikoSnake Plissken ::Ama bre, za Ninu te pitam. :) Sta ne valja, o cemu se radi itd?
Za Ninu?Nisam kupio,nisam lud,nisam ni procitao cijelog ali sam dosta navatao po netu.Bilo je rasprava oko toga vec,npr. natpis na jednom transparentu Vlast bijelim Srbima ,mislim ono ;ima i natpis Cigani van Srbije
Takodje,tu je i pricica o srpskoj emigrantkinji u Americi ciji se ujak samozadovoljava mirisuci njene gacice.
Sve mi se cini da autorka vuce neke komplekse i teske trenutke iz djetinjstva pa rijesila malo da uzburka vodu ne bi li privukla paznju,sto joj je i uspjelo.
Tipican zenski ugao sagledavanja stvari se vidi kad se u jednom momentu u stripu pominje djecak "kreten zaljubljen u fudbal"-pretpostavljam da su joj otac i brat bili prikovani uz tv prilikom prenosa utakmica i ona jadna nije mogla da odgleda epizodu Kasandre;frustracije su to,ziva da se pojede.
wele- Zaslužan član
CCcc, što bruka ženski rod
crow- Domaćin
Ninu nisam kupio ali sam čitao i nisam izdržao da pročitam do kraja iako sam se trudio!
Čisto kvazi intelektualno samozadovoljavanje me ne zanima!
Dardaneli su za mene najveće razočarenje! Izmešale su se babe i žabe! I nisam znao da su Old Šeterhend i Švejk negativci! Gde se izgubio osećaj za pravdu kod Old Šeterhenda i duhovitost i domišljatost dobrog vojnika Švejka! Još da je i Vinetu došao preko bare da pomogne svom pobratimu i da je Čapajev došao da pomogne pravednicima, sve bi bilo komplet!
Leševe retko ko može da razume! Možda autori!
Čisto kvazi intelektualno samozadovoljavanje me ne zanima!
Dardaneli su za mene najveće razočarenje! Izmešale su se babe i žabe! I nisam znao da su Old Šeterhend i Švejk negativci! Gde se izgubio osećaj za pravdu kod Old Šeterhenda i duhovitost i domišljatost dobrog vojnika Švejka! Još da je i Vinetu došao preko bare da pomogne svom pobratimu i da je Čapajev došao da pomogne pravednicima, sve bi bilo komplet!
Leševe retko ko može da razume! Možda autori!
kobra- Special guest star
- Datum upisa : 25.02.2011
Broj poruka : 339
Similar topics
» Spisak stripova izašlih u 2011. godini
» Enciklopedija domaćih strip autora
» Spisak stripova izašlih u 2010. godini
» Spisak stripova izašlih u 2012. godini
» Spisak stripova izašlih u 2008. godini
» Enciklopedija domaćih strip autora
» Spisak stripova izašlih u 2010. godini
» Spisak stripova izašlih u 2012. godini