forum.svetstripa.net
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

The Inventor: The Story of Tesla

Ići dole

The Inventor: The Story of Tesla Empty The Inventor: The Story of Tesla

Počalji od crow Pet 13 Jul 2012, 19:16

Više na : https://www.facebook.com/theinventorseries
“The Mystic Inventor whose genius is brought to life in a way never experienced before…allow me to introduce Nikola Tesla.” - Ravé Mehta
циљ
To inspire and empower people to use their mind to make a difference in the world by sharing the stories of those inventors who did.
Подаци о компанији
The Inventor is a 150pg graphic novel that illustrates how one man, Nikola Tesla, stood against the goliaths of industry and changed the world with nothing but his mind, passion, and vision for a better humanity. Pre-Order the graphic novel at www.TheInventorSeries.com and receive FREE shipping in the U.S.
Опис
Helios Entertainment (www.heliosentertainment.com) is a transmedia entertainment company that creates socially empowering properties through graphic novels, games, music, film, books, and live experiences by bringing together awe-inspiring artistry with cutting-edge technology.
mišljenja scratch na stranu očajan kvalitet izgleda mi da su od Tesle napravili nekog jeftinog steampunk madjioničara thumbdown
crow
crow
Domaćin
Domaćin

Datum upisa : 05.11.2011
Broj poruka : 959

Nazad na vrh Ići dole

The Inventor: The Story of Tesla Empty Re: The Inventor: The Story of Tesla

Počalji od crow Sre 08 Avg 2012, 18:18

http://www.happynovisad.com/strip/tesla-u-stripu.8454.htm
Pre izvesnog vremena u Americi je predstavljeno jedno strip izdanje koje će, verovatno, zainteresovati mnoge ovdašnje čitaoce. U pitanju je strip o jednom od najvećih genija u istoriji, o velikom pronalazaču i naučniku Nikoli Tesli. S obzirom da je njegov život bio prepun nadasve nesvakidašnjih epizoda, a uzevši u obzir da je Tesla sam po sebi bio pomalo ekscentričan, verujemo da nije bilo teško naći inspiraciju za priču o njegovom liku i delu.

Scenarista ovog sripa, Ravé Mehta, takođe je zanimljiva ličnost. On je direktor par vrlo uspešnih tehnoloških kompanija, a uz to i dizajner, pisac i kompozitor. Budući da je on inicijator ovog projekta, Mehta je sam odabrao crtača čiji mu pristup tematici najviše odgovara, te se tako odlučio za relativno nepoznatog umetnika Erika Williamsa.

Strip The Invetor: The Story of Tesla prati fascinantnu životnu priču ovog genija. Počevši od detinjstva provedenog na Balkanu, pa sve do realizacije njegovih revolucionarnih ideja u Americi, ovaj zanimljiv strip pokušaće da napravi kvalitetan portret slavnog naučnika, koji nam je pružio toliko mnogo, a koji se za života toliko puta opekao I isti završio u potpunoj bedi, gotovo zaboravljen. U stripu on će se susresti sa mnogim slavnim ličnostima kao što su Thomas Edison, George Westinghouse, J.P. Morgan, Guglielmo Marconi, Mark Twain, Lord Kelvin, and Swami Vivekananda. Po svemu sudeći, strip će se u velikoj meri fokusirati na odnos između Tesle i Edisona, prijateljstvo koje se pretvorilo u rivalstvo o kojem se i danas vode velike polemike.

Autori ponosno naglašavaju da je The Inventor priča o tome kako je jedan poseban čovek promenio ceo svet zahvaljujući isključivo svom umu, strasti i njegovoj viziji o boljem čovečanstvu. „Istinska priča o Tesli je nadrealnija od bilo koje izmišljotine koju sam čuo o njemu“, izjavio je scenarista Mehta na konferenciji Comic-Con na kojoj je promovisan strip.

Iako knjiga zvanično izlazi tek u oktobru, za sada se ona nalazi u limitiranom tiražu, a do datuma premijere, svakog meseca se na oficijelnom sajtu izdanja može besplatno pročitati po jedno poglavlje.
crow
crow
Domaćin
Domaćin

Datum upisa : 05.11.2011
Broj poruka : 959

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu