Frank Frazzeta
3 posters
Strana 1 od 1
Frank Frazzeta
Rođen je u Njujorku, Bruklin (1928-2010) i na nagovor školskog učitelja, roditelji su ga upisali u Brooklyn Academy of Fine Arts. Nakon osam godina školovanja, posle smrti njegovog tutora, škola se ubrzo raspada i Frenk je prinuđen da zarađuje za život. Nakon godina rada za za novinske stripove, erotske magazine ( tu se izveštio u crtanju zamamnih ženskinja ) počinje njegov proboj. Bio je jako tražen kao crtač filmskih plakata ( Klint Istvud i Dzordz Lukas su mu bili prijatelji i malo ga pogurali u tom pravcu ) i omota ploča. Njegove korice za Konanove avanture su izvale pravu pomamu. Bio je tražen i od strane Dizni studija i sa njima je do kraja bio toplo-hladnom odnosu jer je smatrao da mu guše kreativnost.
O njemu nešto više ( kad nadjem vremena ) a za sada lakše mi je da vam ovako predstavim njegov rad nego da kačim slikicu po slikicu .
O njemu nešto više ( kad nadjem vremena ) a za sada lakše mi je da vam ovako predstavim njegov rad nego da kačim slikicu po slikicu .
crow- Domaćin
- Datum upisa : 05.11.2011
Broj poruka : 959
Re: Frank Frazzeta
Kad pomenu omote, secam se da sam kupovao neke piratske rock ballads kompilacije sa njegovim ilustracijama
Inace, veliki umetnik.
Inace, veliki umetnik.
Morrison- Domaćin
- Datum upisa : 24.12.2010
Broj poruka : 1710
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu