Epicenter Comics izdaje Magičnog Vetra u boji
+2
fil korigan
Ultras
6 posters
Strana 1 od 1
Epicenter Comics izdaje Magičnog Vetra u boji
Igor aka D.J. (na stripovi.com) iz San Dijega otvorio je izdavačku kuću koja se zove Epicenter Comics.
Imaće i oficijelni sajt, a za sada je na Facebook-u: https://www.facebook.com/epicentercomics
Bleeding Cool je objavio tu vest:
http://www.bleedingcool.com/2012/12/15/epicenter-comics-a-new-san-diego-company-to-publish-sergio-bonelli-comic-magic-wind
Imaće i oficijelni sajt, a za sada je na Facebook-u: https://www.facebook.com/epicentercomics
Bleeding Cool je objavio tu vest:
http://www.bleedingcool.com/2012/12/15/epicenter-comics-a-new-san-diego-company-to-publish-sergio-bonelli-comic-magic-wind
Re: Epicenter Comics izdaje Magičnog Vetra u boji
Svaka cast za Igora.
fil korigan- Ističe se
- Datum upisa : 28.12.2011
Broj poruka : 235
Zanimljiv i hvalevredan projekat.
Vidim da je D.J. vec najavio da ce cika Bane raditi naslovnice :)
Vidim da je D.J. vec najavio da ce cika Bane raditi naslovnice :)
Morrison- Domaćin
- Datum upisa : 24.12.2010
Broj poruka : 1710
Bane naslovne, a Atilla dizajn
Nego: VELIKI FORMAT ?!
To je pravo iznenađenje.
Ko zna, možda i uspe... Tiraž je 750 komada.
To je pravo iznenađenje.
Ultras ::Bane naslovne, a Atilla dizajn
To je pravo iznenađenje.
Tiraz je 750 primeraka? To ce da prodje sigurno. Ja sam mislio da je tiraz veci.
fil korigan- Ističe se
Dje ce veci tiraz,ako se 500 proda dobro ce biti.
wele- Zaslužan član
- Datum upisa : 06.10.2011
Broj poruka : 383
U pravu je wele, ko će pa u Americi da kupuje 130 brojeva jednog boneli serijala od kojih svaki ima 100 strana
Plus, valjda će ovde boja za razliku od Zagora i Texa biti normalna.
Plus, valjda će ovde boja za razliku od Zagora i Texa biti normalna.
Imrahil- Zaslužan član
- Datum upisa : 02.03.2011
Broj poruka : 312
Kada govorimo o MV u Americi tu ima jedna povoljna i jedna otezavajuca okolnost.
Povoljna okolnost je ta sto je MV O.K. strip (dobra i originalna ideja serijala, zanimljive ideje za epizode, kombinacija zanrova...)
Otezavajuca okolnost je sto iza MV u Americi stoji mali izdavac (epicenter comics), koji nema mogucnosti za veliku reklamu. Da iza MV stoji neki veliki Americki izdavac (Marvel ili DC) pa uz odgovarajucu propagandu, izgurao bi MV i 50 000 primeraka garantovano!
Ipak, s obzirom da je MV radjen u malom tirazu (a bolji je od mnogih Americkih serijala koje sam citao na skenovima) mislim da ce opstati.
Povoljna okolnost je ta sto je MV O.K. strip (dobra i originalna ideja serijala, zanimljive ideje za epizode, kombinacija zanrova...)
Otezavajuca okolnost je sto iza MV u Americi stoji mali izdavac (epicenter comics), koji nema mogucnosti za veliku reklamu. Da iza MV stoji neki veliki Americki izdavac (Marvel ili DC) pa uz odgovarajucu propagandu, izgurao bi MV i 50 000 primeraka garantovano!
Ipak, s obzirom da je MV radjen u malom tirazu (a bolji je od mnogih Americkih serijala koje sam citao na skenovima) mislim da ce opstati.
Poslednji izmenio fil korigan dana Sre 19 Dec 2012, 07:05, izmenjeno ukupno 1 puta
fil korigan- Ističe se
Moje mišljenje je da je MV izdavati u boji glupost!
Boja će ugušiti mističnost priče, a to je osnova MV.
No, s obzirom da su Ameri glupi, može da prođe!
Boja će ugušiti mističnost priče, a to je osnova MV.
No, s obzirom da su Ameri glupi, može da prođe!
kobra- Special guest star
- Datum upisa : 25.02.2011
Broj poruka : 339
Тешко ће ићи ово, наравно. То је стрип тржиште које не прихвата ову врсту стрипа...
Како читам издавач оставља могућност да не изда све бројеве већ да "избаци" оне за које процени да су испод просека.
Још нешто, штампаће стрипове у Кини Каже да је пуно јефтиније.
Око колора се Манфреди пита па се надајмо да ће то бити како треба.
Кажем "надајмо" јер ако колор буде добар ето КОНАЧНО шансе да неки озбиљан издавач загризе, откупи права од Италијана и изда цео серијал.
Како читам издавач оставља могућност да не изда све бројеве већ да "избаци" оне за које процени да су испод просека.
Још нешто, штампаће стрипове у Кини Каже да је пуно јефтиније.
Око колора се Манфреди пита па се надајмо да ће то бити како треба.
Кажем "надајмо" јер ако колор буде добар ето КОНАЧНО шансе да неки озбиљан издавач загризе, откупи права од Италијана и изда цео серијал.
Ultras ::Тешко ће ићи ово, наравно. То је стрип тржиште које не прихвата ову врсту стрипа...
Realno gledano MV je bolji od mnogih stripova Americkih izdavaca. Cinjenica je da je Americko trziste takvo da prihvata stripove velikih domacih izdavaca, bili oni dobri ili losi, a tesko prihvata stripove malih izdavaca. Ali ja se nadam da ce ovo proci (ne treba zaboraviti da u S.A.D-u zivi dosta iseljenika sa podrucja EX-JU, koji imaju simpatije za stripove iz Bonelli produkcije). Zatim, sam MV ima pricu koja moze da zainteresuje odredjeni krug americkih citalaca itd.
E, sad da li ce neki "ozbiljan" izdavac krenuti u izdavanje MV? To bi bilo dobro, ali ne verujem. Veliki i "ozbiljni" Americki izdavaci nisu (koliko je meni poznato) cak ni serijal "price sa divljeg zapada" prestavili domacim citaocima iako, taj serijal na odlican i originalan nacin prikazuje samu istoriju Amerike 19 veka. Ocigledno da Marvel i DC i drugi veliki izdavaci imaju za cilj prodaju svojih stripova i da nisu mnogo zainteresovani za strane stripove, cak i ako su kvalitetni.
Ovaj projekat Epicenter comicsa je hrabar potez, i ja im zelim srecu.
fil korigan- Ističe se
Nisam se lepo izrazio, mislio sam na nekog našeg izdavačafil korigan ::E, sad da li ce neki "ozbiljan" izdavac krenuti u izdavanje MV? To bi bilo dobro, ali ne verujem.
Kada Italijani krenu sa izdavanjem videće se kakav su posao napravili (prvenstveno mislim na kolor) pa ako neko od naših zagrize eto prilike da čitamo Magičnog do kraja. Međutim, i tu postoji kvaka - to izdanje bi zbog kolora i broja stranica bilo dosta skupo
Obrni-okreni, objavljivanje tog serijala kod nas stvarno prate pehovi i maleri.
Uuuu naslovnica rastura
Morrison- Domaćin
- Datum upisa : 24.12.2010
Broj poruka : 1710
Pa, meni se vise svidela naslovnica koju je objavio system comics. Ali ova naslovnica je dosta "agresivnija" i vise svideti prosecnom americkom citaocu.
fil korigan- Ističe se
Video predstavljanje prvog i naslovna strana drugog broja
Bolja druga naslovnica, ali mi boja u stripu nije nešto. Iako je bolja od nekih drugih bonelli bojanki.
Imrahil- Zaslužan član
- Datum upisa : 02.03.2011
Broj poruka : 312
Similar topics
» SVI JUNACI TOZINOG STRIPA
» DC - Zvanična web stranica i noviteti
» Strip TV - aktuelnosti
» Serenity comics
» Read Comics in Public Day
» DC - Zvanična web stranica i noviteti
» Strip TV - aktuelnosti
» Serenity comics