Koje teme vas najvise privlace?
4 posters
Strana 1 od 1
Koje teme vas najvise privlace?
Pozdrav svima,evo resih da otvorim temu sa ovim naslovom(nadam se da nije problem)jer me zanima,koje teme,price vas najvise privlace ka nekom stripu?Pomalo sam se "vratio"crtanju,sa namerom da pokusam da napisem,nacrtam neki strip naravno za svoju dusu..mada sam daleko od toga ,jer jos uvek ucim pre svega da crtam ali elem.Ovo nije neko opipavaje terena vec me zanima kakve price volite da vidite u stripu.Ja licno volim,neke horore trilere,ali pre svega volim da vidm nesto neuobicajeno,nesto sto se ne vidja cesto,neke nove ideje...volim da vidim lepo kadriranje.Jedna stvar koja me privukla mangam-a je npr sto braca japanci mogu od neke "obicne price" da naprave mnogo dobar strip npr A Distant Neighbourhood to me licno fascinira.
tiho86- Početnik
- Datum upisa : 25.03.2013
Broj poruka : 7
Re: Koje teme vas najvise privlace?
Svako ima nešto svoje...mene privlače ili totalno obične priče ili neka totalna fantazija Ali i istorijsko / epski stripovi uvek fino prolaze...ali oni zahtevaju dosta strpljenja, proučavanja i generalno su zahtevniji za crtanje
crow- Domaćin
- Datum upisa : 05.11.2011
Broj poruka : 959
Svako ima nešto svoje...mene privlače ili totalno obične priče ili neka totalna fantazija Ali i istorijsko / epski stripovi uvek fino prolaze...ali oni zahtevaju dosta strpljenja, proučavanja i generalno su zahtevniji za crtanje
Ako te zanima crtanje mangi možeš da prođeš neku od radionica društva "Sakurabana"
Ako te zanima crtanje mangi možeš da prođeš neku od radionica društva "Sakurabana"
crow- Domaćin
- Datum upisa : 05.11.2011
Broj poruka : 959
Postoje zanrovi koji se manje ili vise vole, ali mene nezavisno od samog zanra najvise privlaci nacin na koji nam scenarista predocava sve ono sto zeli da nam saopsti.
Dakle, vestina pripovedanja koja ukljucuje dobro vodjenje radnje stripa, interakciju medju likovima i, ako je ikako moguce, da se ne pogubi previse u raspetljavanju sopstvenog klupka.
Volim da procitam i nesto nesvakidasnje, nesto sto izlazi iz okvira strogih zanrovskih odrednica, opstepoznato a ipak znatno drugacije. Takodje, ne volim kada se, pri pokusaju pravljenja upravo neceg takvog, prekardasi, izgori u zelji, pa se preterani trud da se citalac sokira po svaku cenu premetne u svrhu samoj sebi.
Volim stripovski (ali samo stripovski) horor, pustolovinu, triler, dramu, svakojaku osudu savremenog drustva, vestern, dobru ljubavnu pricu, zdrave dozu patetike, trasha...
Slabo ljubim epsku fantastiku/fantasy, sajberpank (uopste previse vizuelno agresivne stripove), krimice, andergraund strip.
Dakle, vestina pripovedanja koja ukljucuje dobro vodjenje radnje stripa, interakciju medju likovima i, ako je ikako moguce, da se ne pogubi previse u raspetljavanju sopstvenog klupka.
Volim da procitam i nesto nesvakidasnje, nesto sto izlazi iz okvira strogih zanrovskih odrednica, opstepoznato a ipak znatno drugacije. Takodje, ne volim kada se, pri pokusaju pravljenja upravo neceg takvog, prekardasi, izgori u zelji, pa se preterani trud da se citalac sokira po svaku cenu premetne u svrhu samoj sebi.
Volim stripovski (ali samo stripovski) horor, pustolovinu, triler, dramu, svakojaku osudu savremenog drustva, vestern, dobru ljubavnu pricu, zdrave dozu patetike, trasha...
Slabo ljubim epsku fantastiku/fantasy, sajberpank (uopste previse vizuelno agresivne stripove), krimice, andergraund strip.
Morrison- Domaćin
- Datum upisa : 24.12.2010
Broj poruka : 1710
Volim vecinu zanrova. Najmanje mi se dopada horor. Ostalo kod meni dobro prolazi. Narocito volim kombinovanje zanrova, recimo kad je western prozet fantastikom. Upravo zbog toga i najvise volim stripove iz Bonelli produkcije. Jer kod Bonellija scenaristi se najmanje drze cvrstih okvira zanra. Naravno i kad je strip u okvrima zanra, bez zanrovskih inovacija, rado prihvatam takve stripove, ako je dobra prica. Klasican western u fazonu Texa ili Tima i Dastija volim, zasto da ne.
Volim i price gde se radnja odvija u nekom egzotignom mestu, recimo u dzungli zbog toga gotivim stripove Mister No ili Alvar Major.
Volim i price gde se radnja odvija u nekom egzotignom mestu, recimo u dzungli zbog toga gotivim stripove Mister No ili Alvar Major.
fil korigan- Ističe se
- Datum upisa : 28.12.2011
Broj poruka : 235
Similar topics
» 0NI K0JE NAJVIŠE NE VOLIMO
» Najviše puta reprintovan strip
» Stripovi koje smo voleli
» 60 stripova koje bi svi trebali pročitati
» Strah od čitanja
» Najviše puta reprintovan strip
» Stripovi koje smo voleli
» 60 stripova koje bi svi trebali pročitati