Prince Valiant
+9
SAMURAI1908
crow
Desuparez Aporez
Ultras
VLADA 96
Mr. Nok
cronos six
Lord Vader89
Gil-galad
13 posters
forum.svetstripa.net :: Revija svetskih stripova :: Američki strip - Avanturistički i sindikalni stripovi
Strana 3 od 6
Strana 3 od 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Prince Valiant
Lepo je to oko americkog izdanja,ali imam problem sa jezikom!
VLADA 96- Zaslužan član
- Datum upisa : 17.06.2011
Broj poruka : 394
Nova epizoda, započeta 9. oktobra 2011., tabla 3896
Nakon što je preuzeo pisanje scenarija, kakvu sjajnu priču ume da napiše, Mark Schultz je pokazao na gotovo 200 strana, na koliko se prostire Daleko od Kamelota...
http://www.bookdepository.com/Prince-Valiant-Gary-Gianni/9780740777370
Za ove pare, kvalitetno izdanje u koloru, sjajna zbirka. Ono što je ključno, to je da Schultz u priču uvodi potpuno nove likove, a tu su (od poznatih) samo Val, Aleta, njihov najmlađi sin Natan i moj omiljeni ser Gaven. Međutim, pošto je od Cullena Murphyja nasledio neke nedovršene epizode, usledilo je (nakon veoma loše epizode o povratku u Britaniju) stavljanje tačke na sukob s nekim Murphyjevim negativcima, završeno pre nedelju dana. Radnja je tek na trenutke presečena pokojim uzbudljivim događajima, ali premalo u odnosu na Daleko od Kamelota, koji - iz ove perspektive - što se moje malenkosti tiče, stoji rame uz rame sa Schultzovim magnum opusom, Xenozoic Tales... U stvari, priča/ideja u Valiantu - tu je uvek dobar, ali scenario ponekad bude besmislen...
http://www.bookdepository.com/Xenozoic-Mark-Schultz/9781933865317
Danas je krenula nova epizoda, ide tabla nedeljno, pa - ako ima zainteresovanih, sada kada se Schultz kurtalisao likova koje mu je Murphy ostavio u amanet, videćemo da li će uspeti da osmisli nove likove i priču tako da Prince Valiant ponovo dobije smisao...
http://www.bookdepository.com/Prince-Valiant-Gary-Gianni/9780740777370
Za ove pare, kvalitetno izdanje u koloru, sjajna zbirka. Ono što je ključno, to je da Schultz u priču uvodi potpuno nove likove, a tu su (od poznatih) samo Val, Aleta, njihov najmlađi sin Natan i moj omiljeni ser Gaven. Međutim, pošto je od Cullena Murphyja nasledio neke nedovršene epizode, usledilo je (nakon veoma loše epizode o povratku u Britaniju) stavljanje tačke na sukob s nekim Murphyjevim negativcima, završeno pre nedelju dana. Radnja je tek na trenutke presečena pokojim uzbudljivim događajima, ali premalo u odnosu na Daleko od Kamelota, koji - iz ove perspektive - što se moje malenkosti tiče, stoji rame uz rame sa Schultzovim magnum opusom, Xenozoic Tales... U stvari, priča/ideja u Valiantu - tu je uvek dobar, ali scenario ponekad bude besmislen...
http://www.bookdepository.com/Xenozoic-Mark-Schultz/9781933865317
Danas je krenula nova epizoda, ide tabla nedeljno, pa - ako ima zainteresovanih, sada kada se Schultz kurtalisao likova koje mu je Murphy ostavio u amanet, videćemo da li će uspeti da osmisli nove likove i priču tako da Prince Valiant ponovo dobije smisao...
Gil-galad- Domaćin
- Datum upisa : 31.01.2011
Broj poruka : 2104
meni je ova boja ruzna :(
Lord Vader89- Domaćin
- Datum upisa : 25.12.2010
Broj poruka : 2589
A najgore je što je crtež zapravo toliko lep i detaljan, a se sve izgubi ispod ove boje... Kao u Paintu da je neko bojio strip: klik, klik, klik - gotovo...
Nadam se da uskoro sledi veliko iznenađenje po tom pitanju od strane Fleska...
Nadam se da uskoro sledi veliko iznenađenje po tom pitanju od strane Fleska...
Gil-galad- Domaćin
hihihihihi, ko da su ga bonelijevci bojili
Lord Vader89- Domaćin
Lord Vader89 ::hihihihihi, ko da su ga bonelijevci bojili
Vidi ovo - dve strane koje je crtao Gianni, ali koje su obojene na osnovu novinskih uzoraka iz 40-ih, dakle najvernije moguće originalnom koloru... Bukvalno su te stare table skenirane, pa odatle izvučene boje, dodatak u predivnoj Giannijevoj knjizi The Prince Valiant page.
Gil-galad- Domaćin
Lord Vader89 ::ne samo da nisam nestao, nego imam i nesto za tebe ovde
"Life and times of Scrooge McDuck - The Last of The Clan McDuck", Don Rosa. strana 10
"Prince Valiant in the days of King Arthur", Harold R. Foster. strana 290
imam jos jedan, ali ne mogu sad da nadjem, dodacu kasnije
nasao sam nasao nasaoooooo
posle godinu dana
Lord Vader89- Domaćin
Hahaha, lud si. Hvala.
Inače, taman što sam hteo konačno da naručim Lo$, ponovo nestane vol. 1...
Inače, taman što sam hteo konačno da naručim Lo$, ponovo nestane vol. 1...
Gil-galad- Domaćin
Gil-galad ::Inače, taman što sam hteo konačno da naručim Lo$
po koji put?
(mozes ovo i na PM/mail/whatever da prebacis, da ti ne remetim temu ovde )
Lord Vader89- Domaćin
Ma, opušteno... Dugo nije bilo prvog dela, a kad se pojavio - pojavili su se i drugi prioriteti, meanwhile...
Gil-galad- Domaćin
Prince Valiant u izdanju Marvela, mini serijal koji nema veze sa glavnim tokom...
Priča/scenario: Elaine Lee i Charles Vess, crtež: John Ridgway.
The Sword In The Stone
The Queen of Air and Darkness
The Ill-Made Knight
A Candle In The Wind
Priča/scenario: Elaine Lee i Charles Vess, crtež: John Ridgway.
The Sword In The Stone
The Queen of Air and Darkness
The Ill-Made Knight
A Candle In The Wind
Gil-galad- Domaćin
Imaš li i njega? Kako je urađen?Gil-galad ::Prince Valiant u izdanju Marvela, mini serijal koji nema veze sa glavnim tokom...
Gil-galad ::
Da se vratim samo na Fostera i zašto svi ipak više vole c/b... Tj. crno-sivo-belo... : Prosto zato što je crtež mnogo, mnogo jasniji i oštriji, a na onako lepom papiru koji je koristio Marketprint, pojedini kvadrati deluju ne kao fotografija, nego lepše od najlepše crno-bele fotografije. A sa kolorom se dobija jedan "mrtviji" ton, bez obzira na kvalitet štampe, iako kolor donosi gotovo filmsku atmosferu u pojedinim trenucima, tamo gde dominiraju jarke boje i to neodoljivo podseća na Technicolor filmove. : Pričam o Fanti - naravno. Masa ljudi nije ni videla kako to sada uživo izgleda, a pljuje. (Samo, kažem, meni lično to sad više uopšte nije tako zanimljivo...) Stara izdanja su bila mnogo bleđa i ovo novo veze s tim nema.
Prvo da pohvalim autora i učesnike za sjajno obradjenu temu.
Moram priznati da se u načelu slažem sa citatom iznad.Naime,posedujem(čitao,čitam) pojedine tomove Marketprintovog c/b izdanja i Fantagraphics-ove kolor edicije.I jedna i druga imaju svoju "čar"da tako kažem.Prva zbog nostalgije i rekao bih izvanrednog kvaliteta samog izdanja,druga takodje zbog izvanrednog kvaliteta izdanja(mada malo slabijeg nego MP izdanje)i meni do sada nepoznate kolor verzije ovog stripa.Fantino izdanje u boji mi se veoma dopalo,bez obzira što sam očekivao malo više od samog kolora.Nije mi se dopao kvalitet papira na kojem je odštampan ovaj strip.Papir je mat i zbog toga(po mom mišljenju)crtež,kolor deluje nekako bledunjavo.Dok kod MP-a kako je već naveo kolega Gil-Galad izvanredan kvalitet papira veoma doprinosi da taj crtež iako nije u boji izgleda jasnije,oštrije,jednom rečju impresivnije.Takodje se slažem da ova kolor verzija podseća na Tehnikolor filmove što je jedan veliki plus.
Na kraju zbog svega navedenog,takodje i zbog visoke cene i nedostupnosti pojedinih MP tomova ovog izdanja,odlučio sam da pratim Fantagraphics-ovu ediciju.
Izdanje od ZN-a ću pomenuti,ali samo u tom kontekstu da ga uopšte nisam uzimao u obzir,za kupovinu.
Desuparez Aporez- Ističe se
- Datum upisa : 04.01.2012
Broj poruka : 273
Ultras ::Imaš li i njega? Kako je urađen?Gil-galad ::Prince Valiant u izdanju Marvela, mini serijal koji nema veze sa glavnim tokom...
Nemam, imao sam skenove (neki torrent koji sam negde iskopao) i ni sam ne znam šta mi je trebalo da to obrišem... Anyway, dobiću negde u martu/aprilu, pa ću postaviti neke fotke. Ako ikoga bude zanimalo, da se skenirati...
Ima jedna lepa tabla gde Arthur i Mordred ubijaju jedan drugog, to je baš dobro nacrtano, ali ostalo skroz prosečno.
Gil-galad- Domaćin
Far from Camelot trenutno na Amazonu s popustom od 50%, košta svega 8$ - pa ako nekoga zanima, za smešne pare dobija odličan strip...
http://www.amazon.com/Prince-Valiant-Camelot-Gary-Gianni/dp/B002PJ4KDW/ref=sr_1_7?s=books&ie=UTF8&qid=1328289369&sr=1-7
http://www.amazon.com/Prince-Valiant-Camelot-Gary-Gianni/dp/B002PJ4KDW/ref=sr_1_7?s=books&ie=UTF8&qid=1328289369&sr=1-7
Gil-galad- Domaćin
Jednostavan, ali i dirljiv način da bude obeležena 75. godišnjica izlaženja stripa...
Gil-galad- Domaćin
Crtež Stevea Rudea (Nexus)...
Gil-galad- Domaćin
75 godina "Princa Vailanta"
http://www.stripovi.com/magazin/75-godina-princa-vailanta/215/
Srećan rođendan, Val!
http://udruzenjesvetstripa.blogspot.com/2012/02/srecan-roendan-val.html
http://www.stripovi.com/magazin/75-godina-princa-vailanta/215/
Srećan rođendan, Val!
http://udruzenjesvetstripa.blogspot.com/2012/02/srecan-roendan-val.html
Gil-galad- Domaćin
Gianni više nije crtač Valianta, a oprostio se kvadratom koji podseća na Fosterov poslednji...
Novi crtač je Thomas Yeates... Evo njegovog crteža od pre nekoliko godina...
A evo i prve table koju potpisuju on i Schultz...
Novi crtač je Thomas Yeates... Evo njegovog crteža od pre nekoliko godina...
A evo i prve table koju potpisuju on i Schultz...
Poslednji izmenio Gil-galad dana Uto 10 Apr 2012, 07:42, izmenjeno ukupno 1 puta
Gil-galad- Domaćin
Gil-galad ::Ultras ::Imaš li i njega? Kako je urađen?Gil-galad ::Prince Valiant u izdanju Marvela, mini serijal koji nema veze sa glavnim tokom...
Nemam, imao sam skenove (neki torrent koji sam negde iskopao) i ni sam ne znam šta mi je trebalo da to obrišem... Anyway, dobiću negde u martu/aprilu, pa ću postaviti neke fotke. Ako ikoga bude zanimalo, da se skenirati...
Ima jedna lepa tabla gde Arthur i Mordred ubijaju jedan drugog, to je baš dobro nacrtano, ali ostalo skroz prosečno.
sta bi sas ovim?
Lord Vader89- Domaćin
...u martu/aprilu... To mi ortak šalje, a ima toga još, pa obično kad se nakupi malo više stripova...
Gil-galad- Domaćin
Ova tabla sa Schultz-ovim i Yeates-ovim potpisom mi se nimalo ne dopada.
Kompletan crtež deluje znatno uprošćen(osiromašen,upropašćen) u odnosu na stilove umetnika koji su radili prethodne verzije. :
Ako ovako nastave,definitivno neće izaći na dobro.
Kompletan crtež deluje znatno uprošćen(osiromašen,upropašćen) u odnosu na stilove umetnika koji su radili prethodne verzije. :
Ako ovako nastave,definitivno neće izaći na dobro.
Inače, onaj plavokosi stranac koji je prodefilovao kroz strip je Flash Gordon, zaboravih to da napomenem. On ima amneziju, a u trenutku kada se seti svog imena - nestane...
A glede Yeatesa, dobar je on crtač. Baci pogled:
http://www.tarzan.org/yeates/
Koliko god neko posvećivao pažnju detaljima, boja ih prekrije, a uz to strip izlazi u prilično smanjenom formatu... Pokazaće vreme, u ostalom. Gianni je bio sjajan, vremenom sam baš zavoleo njegov rad, iako mi je trebalo 2-3 godine da se naviknem... Nadam se da će se do kraja godine pojaviti crno-belo izdanje opusa Gianni/Schultz, urađeno onako kako dolikuje.
Koliko god neko posvećivao pažnju detaljima, boja ih prekrije, a uz to strip izlazi u prilično smanjenom formatu... Pokazaće vreme, u ostalom. Gianni je bio sjajan, vremenom sam baš zavoleo njegov rad, iako mi je trebalo 2-3 godine da se naviknem... Nadam se da će se do kraja godine pojaviti crno-belo izdanje opusa Gianni/Schultz, urađeno onako kako dolikuje.
Gil-galad- Domaćin
Gil-galad ::Inače, onaj plavokosi stranac koji je prodefilovao kroz strip je Flash Gordon, zaboravih to da napomenem. On ima amneziju, a u trenutku kada se seti svog imena - nestane...
Da.
Ovo je već mnogo bolje.
Crteži u prethodnim postovima su verovatno neki preliminarni,probni,tako da možda ih i ne bi trebalo uzimati u obzir.
Strana 3 od 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
forum.svetstripa.net :: Revija svetskih stripova :: Američki strip - Avanturistički i sindikalni stripovi
Strana 3 od 6
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu