Najprecenjeniji Bonelli junak ikada
+14
Snake Plissken
Mr Smith
Rider of the lighting
Dzek Denijels
King Warrior
Mr. Nok
Gil-galad
Morrison
Ultras
Elesar
kobra
Lord Vader89
Jasko
manhunter
18 posters
Strana 2 od 2
Strana 2 od 2 • 1, 2
Re: Najprecenjeniji Bonelli junak ikada
Pa, precenjen je po mom (skromnom) mišljenju. Za mene, Sclavi je genijalac isto koliko i Morrison... Prosto, koliko god se trudio da razumem sav hype oko te dvojice autora - ne razumem. Smaraju. (Ili sam ja možda glup.)
Zez, jednostavno - ne mora sve svakome da se svidi. (A ja sam pametan. )
Bez veze je reč "uspešni"... Hteo sam da kažem istaknuti... A i kada kažem "mase", da ne budem pogrešno shvaćen, moliću! To se odnosi na činjenicu da masa ljudi čita isključivo Zagora i ne vidi dalje od Zagora. Sad, mene nečije mišljenje može u manjoj ili većoj meri zaintrigirati, ali dok ne vidim nešto svojim očima - nije to-to.
Ima stripova koji na tom intelektualnom nivou nude mnogo, a Sclavi niti nudi tako nešto, a još manje zabavu... Ima izuzetaka, naravno! Npr. Zločin i Maelstrom iznova ću čitati dok sam živ, kao i neke druge epizode, ali generalan utisak je takav kakav jeste.
Zez, jednostavno - ne mora sve svakome da se svidi. (A ja sam pametan. )
Bez veze je reč "uspešni"... Hteo sam da kažem istaknuti... A i kada kažem "mase", da ne budem pogrešno shvaćen, moliću! To se odnosi na činjenicu da masa ljudi čita isključivo Zagora i ne vidi dalje od Zagora. Sad, mene nečije mišljenje može u manjoj ili većoj meri zaintrigirati, ali dok ne vidim nešto svojim očima - nije to-to.
Ima stripova koji na tom intelektualnom nivou nude mnogo, a Sclavi niti nudi tako nešto, a još manje zabavu... Ima izuzetaka, naravno! Npr. Zločin i Maelstrom iznova ću čitati dok sam živ, kao i neke druge epizode, ali generalan utisak je takav kakav jeste.
Gil-galad- Domaćin
- Datum upisa : 31.01.2011
Broj poruka : 2104
Mr. Nok ::Tu, baš i ne mogu da se složim...
I ne moraš. Just sayin'.
Gil-galad- Domaćin
Naravno da svako ima svoje mišljenje , mada, što se mene tiče, da nije bilo Dylana, neznam da li bi šta iz Bonelija pročitao.
Mr. Nok- Novajlija
- Datum upisa : 11.02.2011
Broj poruka : 41
[quote="Lord Vader89"]
Pa to je moje mišljenje, zar ne?
Ne mogu svi da vole istu stvar.
Zato smo imali do sada mišljenja da su NN Zagor, Tex, Ken, Rajder, DD najprecenjeniji...
Ultras :: ako ga vole i mase, a i "uspesni" kriticari, kako moze da bude precenjen ako samo tebi ne odgovara? :/
Pa to je moje mišljenje, zar ne?
Zato smo imali do sada mišljenja da su NN Zagor, Tex, Ken, Rajder, DD najprecenjeniji...
pa to sto si citirao nije ni upuceno tebi, nego galadu
Lord Vader89- Domaćin
- Datum upisa : 25.12.2010
Broj poruka : 2589
Lord Vader89 ::pa to sto si citirao nije ni upuceno tebi, nego galadu
A gde sam rekao da je meni upućeno
Ultras ::Lord Vader89 ::ako ga vole i mase, a i "uspesni" kriticari, kako moze da bude precenjen ako samo TEBI ne odgovara? :/
Pa to je MOJE mišljenje, zar ne?
treba li da crtam?
Lord Vader89- Domaćin
'ajde se sad fino posvađajte...
Gil-galad- Domaćin
najjaci je
Lord Vader89- Domaćin
Slazem se!Elesar ::Iznenadicete se, ali... Ken.
Strip koji mnogi pomodarski sad dizu u zvezde (nisu ga citali kao klinci poput svih nas), jer je vremenom percepcija promenjena i sada je to nesto sasvim drugo.
Strip je vrlo dobar, ali ne i savrsen kakvim ga vide. Ima dosta prosecnih, action shoot epizoda ili samog otaljavanja posla. Rame uz rame je sa Magicnim, mozda mi je ovaj potonji i bolji...
Ken i Milazzo su sasvim gore i na mojoj listi.
King Warrior- Novajlija
- Datum upisa : 28.12.2010
Broj poruka : 47
Po meni ipak Tex, mada ce me zbog ovoga neki staviti na lomacu ili
Jeste da ima najbolje naslovnice, najrealnije i najozbiljnije price, da je jedan od junaka koje fanaticno skupljam (i dajem silnu lovu na knjige i gigante), da je stvarno dobar...Ali toliko bolji od ostalih DEFINITIVNO nije.
Zagor rules !!!
Jeste da ima najbolje naslovnice, najrealnije i najozbiljnije price, da je jedan od junaka koje fanaticno skupljam (i dajem silnu lovu na knjige i gigante), da je stvarno dobar...Ali toliko bolji od ostalih DEFINITIVNO nije.
Zagor rules !!!
Moj bivsi omiljeni strip,moj prvi bonelli strip,vec pretpostavljate,Zagor!Jbg,smorio me Zagi,okrenuo sam se nekim drugim stripovima Iako i dalje kupujem redovnog od VC-a.
Rider of the lighting- Ističe se
- Datum upisa : 20.02.2011
Broj poruka : 187
Najprecenjeniji i istovremeno najpotcenjeniji Bonelli junak je Zagor. Oni koji ga vole oprastaju razne gluposti i svinjarije, dok oni drugi, koji ga ne vole, traze dlaku u jajetu i ne zele da vide nista od onoga sto je one prve privuklo. Na srecu (sto se mene tice), cini mi se da su oni prvi u vecini. To sam pokusao da budem objektivan. Meni licno najprecenjeniji je Tex.
Tek sad videh ovaj thread...
Meni je Ken nekako precenjen, mada sam procitao samo Sistemove redovne i nisu mi nesto bas bili. Nisu bili tipican shhot-them-up, ali ih je mnogo puta samo sporost radnje i sjajno kadriranje odvajalo od toga. Nisam citao ostatak Kena da bih mogao sa sigurnoscu reci.
Zagor ima kult, on je van konkurencije kod nas. Teks je generalno precenjen (ma koliko mi bilo zao jer mi je omiljeni njihov junak) bas zato sto ima dobre epizode koje su mnogo, mnogo dobre i deset puta vise prosecnih (u najboljem slucaju). Ali njega jedinog kupujem iz nostalgije.*
Ali mi se cini da kod nas nije cenjen kao u Italiji. Dilan i Ken se uzdizu u nebesa cesto i Zagor. Ovo-ostalo ide na kasicicu interesovanja...
Ako hocu bas da budem cepidlaka, najprecenjeniji je Karabina Slim, jer je precenjivanje uopste zelja da to neko objavi.
*Kolekcionarce jok, nisam toliko nostalgican.
Meni je Ken nekako precenjen, mada sam procitao samo Sistemove redovne i nisu mi nesto bas bili. Nisu bili tipican shhot-them-up, ali ih je mnogo puta samo sporost radnje i sjajno kadriranje odvajalo od toga. Nisam citao ostatak Kena da bih mogao sa sigurnoscu reci.
Zagor ima kult, on je van konkurencije kod nas. Teks je generalno precenjen (ma koliko mi bilo zao jer mi je omiljeni njihov junak) bas zato sto ima dobre epizode koje su mnogo, mnogo dobre i deset puta vise prosecnih (u najboljem slucaju). Ali njega jedinog kupujem iz nostalgije.*
Ali mi se cini da kod nas nije cenjen kao u Italiji. Dilan i Ken se uzdizu u nebesa cesto i Zagor. Ovo-ostalo ide na kasicicu interesovanja...
Ako hocu bas da budem cepidlaka, najprecenjeniji je Karabina Slim, jer je precenjivanje uopste zelja da to neko objavi.
*Kolekcionarce jok, nisam toliko nostalgican.
Snake Plissken- Zaslužan član
- Datum upisa : 06.06.2011
Broj poruka : 619
Najprecenjeni bonelijev junak? Po mom misljenju Ken Parker. Zasto? Neke epizode su mi se svidele ali jednostavno taj mi strip nikad nije isao. Lik jeste dobro smisljen, ali atmosvera same radnje mi ne prija. Mnogo bolji utisak je bio sa drugim bonelijevim stripovima.
fil korigan- Ističe se
- Datum upisa : 28.12.2011
Broj poruka : 235
ken je nesto najbolje sto se pojavilo kod bonelija.normalno posle texa!
zagor je cudo od stripa.svaka druga epizoda neki povratak,nekog neprijatelja iz sene.pa dokle bre vise??
zagor je cudo od stripa.svaka druga epizoda neki povratak,nekog neprijatelja iz sene.pa dokle bre vise??
cronos six- Domaćin
- Datum upisa : 11.01.2011
Broj poruka : 225
Zagor-ubedljivo!
Ne vidim razlog tolikoj njegovoj popularnosti u odnosu na ostale Bonelli junake?
Ne vidim razlog tolikoj njegovoj popularnosti u odnosu na ostale Bonelli junake?
Desuparez Aporez- Ističe se
- Datum upisa : 04.01.2012
Broj poruka : 273
Ukusi su razliciti drugar.cronos six ::ken je nesto najbolje sto se pojavilo kod bonelija.normalno posle texa!
fil korigan- Ističe se
- Datum upisa : 28.12.2011
Broj poruka : 235
mozda dampyr,s obzir na potencijal bosellija i crtaca pcekivao sam nesto drukcije i malo bolje
Kapetanovo lice- Početnik
- Datum upisa : 25.11.2012
Broj poruka : 8
Kapetanovo lice - dobrodošao na forumKapetanovo lice ::mozda dampyr,s obzir na potencijal bosellija i crtaca pcekivao sam nesto drukcije i malo bolje
Ultras ::Kapetanovo lice - dobrodošao na forumKapetanovo lice ::mozda dampyr,s obzir na potencijal bosellija i crtaca pcekivao sam nesto drukcije i malo bolje
hvala!
Kapetanovo lice- Početnik
- Datum upisa : 25.11.2012
Broj poruka : 8
Strana 2 od 2 • 1, 2
Similar topics
» SAGUARO - novi Bonelijev junak!
» Bonelli kviz II
» Bonelli kviz III
» Bonelli kviz
» Segio Bonelli RIP
» Bonelli kviz II