Istorija evropskog stripa
+7
cronos six
Gil-galad
Jasko
Rider of the lighting
kobra
Ultras
Lord Vader89
11 posters
Strana 4 od 4
Strana 4 od 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Istorija evropskog stripa
Lord Vader89 ::nije nije, ne brini!!!
samo je gomila drugih nekih stvari po sredi, ne zamerite....
ako imas sta da ubacis, samo ubacuj, i sve ce se to staviti na listu!!!!
a onda jednom samo kad ponovo udarimo punom parom....
kobra ::Nastavićemo mi to! Samo da se nađe malo vremena!
Tako je
Ok,super onda Ufffff,jeste Barbato lapsus tastaturis Gledacu da nema ovakve greske,jer svaki put pre nego sto postujem procitam sta sam napisao,ali eto,greske se potkradaju.Dacu ja ovih dana dosta podataka,nemam nikakvih obaveza Btw,sta mislite,da kada za jedno,ne znam,godinu dana bas,bas dobro ispunimo ove istorije,da Svet Stripa objavi ove timeline-ove
Rider of the lighting- Ističe se
- Datum upisa : 20.02.2011
Broj poruka : 187
hehehe, polako, posao je mnooogo veci nego sto izgleda ovako
Lord Vader89- Domaćin
- Datum upisa : 25.12.2010
Broj poruka : 2589
Hah,znam da je ogroman posao,ali,bas bi bilo cool da se objavi Btw,evo da dodam jos jedan info:
1926-Avgusta 14. rodjen je Rene Goscinny,vrlo poznati crtac(iako je imao par scenaristickih pokusaja,najvaznija je njegova crtacka karijera)stripova,francusko-poljskog porekla,a neki od vaznijih serijala na kojima je radio su:Asteix,Lucky Luke i Iznogud.
1926-Avgusta 14. rodjen je Rene Goscinny,vrlo poznati crtac(iako je imao par scenaristickih pokusaja,najvaznija je njegova crtacka karijera)stripova,francusko-poljskog porekla,a neki od vaznijih serijala na kojima je radio su:Asteix,Lucky Luke i Iznogud.
jesmo li bese rekli da izuzimamo datume rodjenja autora?
nesto mi se cini da jesmo, a mrzi me sad da kopam
nesto mi se cini da jesmo, a mrzi me sad da kopam
Lord Vader89- Domaćin
Hej ljudi!
Jeste li vi to neka seka-perse kad tražite alibi za nerad i govorite o godinu dana!
Ja to inteziviram od septembra i gotovo je do 2012! Ko može da me prati, ovako matorog, nek prati a ko ne može...
Jeste li vi to neka seka-perse kad tražite alibi za nerad i govorite o godinu dana!
Ja to inteziviram od septembra i gotovo je do 2012! Ko može da me prati, ovako matorog, nek prati a ko ne može...
kobra- Special guest star
- Datum upisa : 25.02.2011
Broj poruka : 339
Kad sam rekao 2012, mislio sam na početak a ne kraj!
Tek toliko ako neko nije dobro ukapirao!
Tek toliko ako neko nije dobro ukapirao!
kobra ::Hej ljudi!
Tozo, pratimo vas do kraja!
Lord Vader89- Domaćin
@LordVader89
@kobra
Veliki naklon za duh i znanje!
Hmmm,ja nigde nisam video da pise da ne stavljamo datume rodjenja,jer sam povezao da ako moze sve u vezi smrt, i jer je primer bio smrt Rene Goscinny-a,da moze i rodjenje,pa nisam prekopavao temu.Hmmm,ako ne bi bilo pozeljno da stavljamo datume ja necu stavljati,nego sam mislio da uz datum rodjenja stavimo neke vaznije stvari u strip svetu koje je autor uradio,pa da datum rodjenja bude usput.No,ako ne treba da stavljamo,necu stavljati.Lord Vader89 ::!
Podaci koje bismo uvrstili bi bili prilicno otvoreni, as long as nisu u pitanju neke nebuloze. Dakle, moze da se desi da neki predlog ne prihvatim, ili, jos bolje, da ga stavimo na glasanje, pa ako ljudi misle da trebamo da uvrstimo to, uvrsticemo! :) Dakle, osnivanje omiljene izdavacke kuce, prvi broj magazina Pilote, prvi broj Zagora ili Alan Forda, smrt Rene Gosinija....dakle, sve sto se tice samih stripova, izdavackih kuca, autora, likova, serija, itd....
@kobra
Veliki naklon za duh i znanje!
hajmo - referendum
ja mislim da datum rodjenja nije nicemu relevantan, sta kazete?
drugo je smrt, jer, tada je autor prestao sa svojim radom, itditd....mnogo je bitnije za sam strip nego rodjenje
ja mislim da datum rodjenja nije nicemu relevantan, sta kazete?
drugo je smrt, jer, tada je autor prestao sa svojim radom, itditd....mnogo je bitnije za sam strip nego rodjenje
Lord Vader89- Domaćin
Strip autor se rađa i raste kao klinac nesvestan, možda, da će postati to što će postati! Mislim da su oba datuma bitna! Jedino je nebitno to da je, recimo, Gosini imao kijavicu 13. maja 1968. godine!
Što se tiče James Bond stripova:
...In 1966 Yaroslav Horak replaced John McLusky as the artist for the Daily Express comic strip series and adapted six more Ian Fleming James Bond novels and short stories as well as Kingsley Amis' Colonel Sun with partner Jim Lawrence...
http://en.wikipedia.org/wiki/James_Bond_(comic_strip)
Ako je verovati Vikipediji?
...In 1966 Yaroslav Horak replaced John McLusky as the artist for the Daily Express comic strip series and adapted six more Ian Fleming James Bond novels and short stories as well as Kingsley Amis' Colonel Sun with partner Jim Lawrence...
http://en.wikipedia.org/wiki/James_Bond_(comic_strip)
Ako je verovati Vikipediji?
Desuparez Aporez- Ističe se
- Datum upisa : 04.01.2012
Broj poruka : 273
I ja malo de se ukljuci u ovu temu:
Don Lorens:
1956-Mladi Marvelmen
1956-Porodica Marvelmen
1956-Dejvi Kroket
1957-Vajat Erp
1957-Bili Kid
Don Lorens:
1956-Mladi Marvelmen
1956-Porodica Marvelmen
1956-Dejvi Kroket
1957-Vajat Erp
1957-Bili Kid
Poslednji izmenio fil korigan dana Čet 16 Feb 2012, 01:06, izmenjeno ukupno 1 puta
fil korigan- Ističe se
- Datum upisa : 28.12.2011
Broj poruka : 235
1968-Stripoteka prvi broj
fil korigan- Ističe se
hvala svima
ja sam zatajio na ovim topicima, ali bi bilo lepo da neko preuzme zadatak, dok ja ne budem bio u prilici
ja sam zatajio na ovim topicima, ali bi bilo lepo da neko preuzme zadatak, dok ja ne budem bio u prilici
Lord Vader89- Domaćin
1950-Den Deri, autor Frenk Hempson
fil korigan- Ističe se
Strana 4 od 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Istorija americkog stripa
» Banetova skola stripa iz Yu Stripa