forum.svetstripa.net
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Hoćemo Diznija

+14
Raoul Duke
Desuparez Aporez
kenan92
cronos six
Jasko
dessa
Rider of the lighting
manhunter
Morrison
Alex
Kit Carson
Ultras
Lord Vader89
Tex Willer
18 posters

Strana 3 od 3 Prethodni  1, 2, 3

Ići dole

Hoćemo Diznija - Page 3 Empty Re: Hoćemo Diznija

Počalji od Desuparez Aporez Sub 14 Apr 2012, 11:20

Raoul Duke ::Mene sad mrzi da pišem nesto mnogo, al' čisto da znate da sam sa vama braćo i da svečano izjavljujem da ću da kupim bilo koje (smisleno i suvislo) Diznijevo čedo koje se objavi u Srbiji (dakle ne onog nesrećnog Mikija koji trenutno ide, mada sam i tu bio u iskušenju, ali sam ipak prvo prelistao ...).

Volim ja stranska izdanja, mnogo volem i ovaj Fantagrafiks, ama za srpski jezik bi doplatio ako treba. Pa još ako metu ћирилицу i da se zovu junaci sa naškim imenima (Paja, Baja, Raja, Gaja, Vlaja i sl.) radosti nikad kraja. Seriously!

Ma sve je to-OK. yes

Ali pitam-dokle? ranting

Dok Egmont ili neki treci izdavac ne smisli da tamo neke 2073 godine,je mozda dosao trenutak za opipavanje trzista u Srbiji sto se tice klasicne Disney produkcije?

U tom smislu-HVALA,NE TREBA! Fur destroy

Desuparez Aporez
Desuparez Aporez
Ističe se
Ističe se

Datum upisa : 04.01.2012
Broj poruka : 273

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Imrahil Sub 14 Apr 2012, 23:53

Da uskočim i ja u ovaj voz approve
Imrahil
Imrahil
Zaslužan član
Zaslužan član

Datum upisa : 02.03.2011
Broj poruka : 312

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Snake Plissken Ned 15 Apr 2012, 03:05

I ja biK uzimao, ako ne batalim stripove zbog finansija. Tako da nisam siguran, ali sam zainteresovan. :)
Snake Plissken
Snake Plissken
Zaslužan član
Zaslužan član

Datum upisa : 06.06.2011
Broj poruka : 619

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Lord Vader89 Uto 29 Maj 2012, 14:01

U emisiji “Medijska vrteška“ na Dvestadvojci sutra (30.5.2012.) od 14h pričamo o „srećnom novčiću“.
Dinar u česnici, važne odluke donete bacanjem novčića u vis, , bacanje novčića u Fontanu di Trevi, šta je na novčiću pismo, a šta glava?.....
O Baji Patku i njegovom prvom zarađenom novčiću govoriće Nebojša Vesović (Svet stripa). (dobri Nebojsa, nama poznatiji ne kao Daredevil, vec kao Ultras)

Novinari- Predrag P. Petrovic, Jasmina Đekić, Sladjana Savic, Nemanja Milojević.
Voditelj- Dušica Stevanović

streaming na: http://www.rts.rs/page/live/ci.html (Radio 202)

Hoćemo Diznija - Page 3 Adylwx
Lord Vader89
Lord Vader89
Domaćin
Domaćin

Datum upisa : 25.12.2010
Broj poruka : 2589

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Gil-galad Uto 29 Maj 2012, 14:02

Sram ga bilo, oteo ti nastup... men_ani
Gil-galad
Gil-galad
Domaćin
Domaćin

Datum upisa : 31.01.2011
Broj poruka : 2104

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Lord Vader89 Sre 30 Maj 2012, 00:11

whistling
Lord Vader89
Lord Vader89
Domaćin
Domaćin

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Mr Smith Sre 30 Maj 2012, 02:26

E jebi ga. Zakasnih. Evil or Very Mad
Mr Smith
Mr Smith
Ističe se
Ističe se

Datum upisa : 21.12.2011
Broj poruka : 238

http://zagorijana.blogspot.com/

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Lord Vader89 Sre 30 Maj 2012, 03:07

evo transkripta happy

Priču o Bajinom takozvanom srećnom novčiću moramo početi razotkrivanjem popularne zablude – Bajin novčić zapravo nije njegova amajlija, već njegov prvenac! Daleko je od objekta jeftinog sujeverja; bliže inspiraciji, personifikaciji snova, koji poreklo vode od Bajinih najmlađih dana.

Prema, moglo bi se reći kanonu, koji je ustanovljen od strane dva velika autora, Karla Barksa i Dona Rose – poslednji muški izdanak nekada slavnog škotskog klana Mek Patak, Baja Patak, prinuđen je da prekine ono malo detinjstva koje je imao, da bi omogućio goli opstanak sebi i svojoj porodici.

Da bi ga motivisao da sopstvenim trudom prevaziđe situaciju u kojoj se nalazi, otac Baji za rođendan poklanja komplet za čišćenje cipela, a kao prvi zadatak mu smešta mušteriju koja će da ga prevari, plativši mu, u Glazgovu bezvrednim, američkim novčićem... Nakon obavljenog prvog zadatka, Baja pada na zemlju od umora, svhatvši da mu se u ruci nalazi beskorisni američki cent - da ga je rudar prevario! U tom trenutku se odvija prelomni momenat na Bajinom životnom putu, jer se nad tim novčićem zariče da ga više niko neće prevariti, ali da isto tako ni on sam nikada neće sebi dozvoliti tako nešto; da će da stekne bogatstvo, i da će ga steći poštenim radom! Tako je taj posrebreni komad metala postao iskra Bajinog uspeha, a zatim i Bajin saputnik, od Škotske do Amerike, pa preko celog sveta...i sve do svima nama poznatog kolosalnog trezora u Patkovgradu.

Pored nepresušne inspiracije, druga ključna uloga Bajinog prvenca je neraskidivo vezana za pregršt kapljica mora novca u kome se Baja kupa. Novčići su čuvari uspomena. Pažljivi čitaoci stripova o Bajinom životu će videti da je Baja na izvestan način zanemario materijalni značaj čitavog svog bogatstva, i podredio ga sentimentalnim vrednostima. Svaki novčić, pa tako i prvenac, nosi jednu uspomenu...uspomenu na doživljaj, životnu lekciju, prijatelja koji mu je omogućio da taj novčić zaradi, ili neprijatelja koji bi mu taj novčić oteo... Svaki od njih predstavlja životnu pouku, motivaciju, način da se dolazeće prepreke savladaju... Svi oni nam daju sliku pravog Baje Patka, sakrivenu od površnih pogleda široke publike...sliku večito mladog avanturiste nesebičnih pobuda, čiji je duh oslobođen spoznajom da mu je jedino pravo bogatstvo život koji je imao; život na čiji svaki najbitniji momenat, uspomenu čuva jedan novčić...
Lord Vader89
Lord Vader89
Domaćin
Domaćin

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 3 od 3 Prethodni  1, 2, 3