Cassidy
+10
manhunter
Makarije
Snake Plissken
legaz
Woolf
Elesar
Bruce Springsteen
Ultras
anto
Svet stripa
14 posters
Strana 1 od 2
Strana 1 od 2 • 1, 2
Cassidy
Prenosim ovu novost sa DW foruma :
Evo i ja da se javim sa jednom novošću.
Moje ime je Milan Puhar i veliki sam zaljubljenik u stripove.
Uz veliku pomoć Slobe iz Darkwooda uspeo sam da dobijem licencu za izdavanje Kasidija.Takođe,štamparija će biti ista koju koristi Darkwood pa se nadam da će i kvalitet štampe biti na nivou Julije i ostalih izdanja Darkwooda.
Moja izdavačka kuća se zove PADORA.
Otkupio sam prava na svih 18 brojeva.Plan mi je da Kasidi ide jednom mesečno.Prvi broj očekujem za Sajam stripa koji se održava krajem septembra u Beogradu.
Tiraž će biti 1.000 primeraka.
Za sada imam dogovor o prodaji u striparnici Darkwood i Alan Ford.
Takođe će ići prodaja preko većih knjižara u Srbiji.
Planiram da to bude - Novi Sad, Vršac (moj rodni grad),Subotica,Niš,Čačak,Šabac,Kragujevac,Kruševac,Užice...
Distribucija će ići van Srbije i sve će ići preko Slobe.
Dizajn će raditi momci iz Composita iz Beograda.
Eto toliko za početak.U nastavku malo više o samom Kasidiju -
Rejmond “Rej” Kasidi, star 42 godine, fizički spreman i obučen za akciju, odlučan i žestok čovek s vojničkom prošlošću. Profesionalac koji vešto i iskusno obavlja krađe i pljačke, i koji nikada nije bez razloga nasilan. On radi u skladu s preciznim “načinom delovanja” i ličnim “kodeksom časti”: organizuje svoje akcije u stilu komandosa, izbegavajući da upliće “civile”, kako on naziva ljude koji poštuju zakon, osim ako na to nije prinuđen. Na civile se ne puca, i civili se ne drže kao taoci: to su njegova pravila. Kasidi ume da bude nemilosrdan kada je neophodno, ali nikada bezrazložno okrutan, i zbog toga ga u kriminalnim krugovima jako poštuju. Jedna od karakteristika po kojoj se razlikuje je isto crno odelo i burma koju uvek stavlja kada krene u akciju. Vozi crni Dodž Aspen 360 V8 kupe, s ugrađenim NOS-om (nitro-oksid sistem) da bi zavarao trag čuvarima zakona koji su mu stalno za petama. Njegovi najverniji saradnici su svakako krupni i vispreni Huan Kuervo i Aron “Ejs” Gibrson, ženskaroš, lopov i okoreli kartaroš. Sa dvojicom prijatelja, koliko to uopšte mogu da budu kriminalci među sobom, zajedno proživljava mnoge avanture. U noći 16. avgusta 1977. (iste noći kada je u Grejslendu umro kralj roka Elvis Prisli), nakon pljačke koja se neslavno završila, Rejmond Kasidi leži teško ranjen u svom Dodžu, izrešetanom mecima. Nije ni svestan da je krenuo na sastanak sa sudbinom...
Evo i ja da se javim sa jednom novošću.
Moje ime je Milan Puhar i veliki sam zaljubljenik u stripove.
Uz veliku pomoć Slobe iz Darkwooda uspeo sam da dobijem licencu za izdavanje Kasidija.Takođe,štamparija će biti ista koju koristi Darkwood pa se nadam da će i kvalitet štampe biti na nivou Julije i ostalih izdanja Darkwooda.
Moja izdavačka kuća se zove PADORA.
Otkupio sam prava na svih 18 brojeva.Plan mi je da Kasidi ide jednom mesečno.Prvi broj očekujem za Sajam stripa koji se održava krajem septembra u Beogradu.
Tiraž će biti 1.000 primeraka.
Za sada imam dogovor o prodaji u striparnici Darkwood i Alan Ford.
Takođe će ići prodaja preko većih knjižara u Srbiji.
Planiram da to bude - Novi Sad, Vršac (moj rodni grad),Subotica,Niš,Čačak,Šabac,Kragujevac,Kruševac,Užice...
Distribucija će ići van Srbije i sve će ići preko Slobe.
Dizajn će raditi momci iz Composita iz Beograda.
Eto toliko za početak.U nastavku malo više o samom Kasidiju -
Rejmond “Rej” Kasidi, star 42 godine, fizički spreman i obučen za akciju, odlučan i žestok čovek s vojničkom prošlošću. Profesionalac koji vešto i iskusno obavlja krađe i pljačke, i koji nikada nije bez razloga nasilan. On radi u skladu s preciznim “načinom delovanja” i ličnim “kodeksom časti”: organizuje svoje akcije u stilu komandosa, izbegavajući da upliće “civile”, kako on naziva ljude koji poštuju zakon, osim ako na to nije prinuđen. Na civile se ne puca, i civili se ne drže kao taoci: to su njegova pravila. Kasidi ume da bude nemilosrdan kada je neophodno, ali nikada bezrazložno okrutan, i zbog toga ga u kriminalnim krugovima jako poštuju. Jedna od karakteristika po kojoj se razlikuje je isto crno odelo i burma koju uvek stavlja kada krene u akciju. Vozi crni Dodž Aspen 360 V8 kupe, s ugrađenim NOS-om (nitro-oksid sistem) da bi zavarao trag čuvarima zakona koji su mu stalno za petama. Njegovi najverniji saradnici su svakako krupni i vispreni Huan Kuervo i Aron “Ejs” Gibrson, ženskaroš, lopov i okoreli kartaroš. Sa dvojicom prijatelja, koliko to uopšte mogu da budu kriminalci među sobom, zajedno proživljava mnoge avanture. U noći 16. avgusta 1977. (iste noći kada je u Grejslendu umro kralj roka Elvis Prisli), nakon pljačke koja se neslavno završila, Rejmond Kasidi leži teško ranjen u svom Dodžu, izrešetanom mecima. Nije ni svestan da je krenuo na sastanak sa sudbinom...
anto- Domaćin
- Datum upisa : 23.12.2010
Broj poruka : 121
Re: Cassidy
Takođe sve podrške Padori i Milanu.
Cassidy mi se čini kao pravo osveženje jer žanr čistokrvnog krimića je slabo zastupljen u SBE.
Osim toga, svaki kraći Boneli serijal mi se sviđa, pa se nadam da će to biti i ovde slučaj.
Cassidy mi se čini kao pravo osveženje jer žanr čistokrvnog krimića je slabo zastupljen u SBE.
Osim toga, svaki kraći Boneli serijal mi se sviđa, pa se nadam da će to biti i ovde slučaj.
anto- Domaćin
Puna podrška Milanu, znači kupujem Takođe sam i pristalica kratkih serijala, doduše nije Cassdy Brad Barron , ali tematika i te kako odgovara
Bruce Springsteen- Domaćin
- Datum upisa : 11.01.2011
Broj poruka : 250
Radujem se ovome i videcemo da li ce uspeti da prevazidje Demiana, koji mi je sasvim lepo legao i odusevljen sam, te bih zarko zeleo da se Padora eventualno odluci na jos jednog Rujua in SC.
Elesar- Zaslužan član
- Datum upisa : 14.01.2011
Broj poruka : 475
Isto ili ti Me-ToWOOLFb ::Podrška i , naravno kupujem.
legaz- Ističe se
- Datum upisa : 19.01.2011
Broj poruka : 100
Bruce Springsteen ::Fino, zaista fino
Kako li je unutar korica
Ne znam baš mnogo o ovom serijalu.
Unutar korica su stranice sa crtežom i tekstom .!
anto- Domaćin
anto ::Unutar korica su stranice sa crtežom i tekstom .!
E takve stripove ja volim !
Kupljeno
Сад нам фале само неколико Бонелија па имамо СВЕ!
ВЧ, Либеллус, Стрип Агент, Феникс пресс, Дарквуд, Луденс, Падора
Падора још да узме Јан Дикса и Брендона
Дарквуд Легс Вивер, пошто фура женске ликове
А магичног да настави Визард пресс
Фали још један нови издавач да узме Грегори Хунтер, Џонатан Стил, Наполеоне
ВЧ, Либеллус, Стрип Агент, Феникс пресс, Дарквуд, Луденс, Падора
Падора још да узме Јан Дикса и Брендона
Дарквуд Легс Вивер, пошто фура женске ликове
А магичног да настави Визард пресс
Фали још један нови издавач да узме Грегори Хунтер, Џонатан Стил, Наполеоне
Makarije- Novajlija
- Datum upisa : 20.08.2011
Broj poruka : 16
Hajde kad neko pročita neka kaže nešto više o ovome. Za nas koji smo opravdano odsutni sa časa...
manhunter- Domaćin
- Datum upisa : 20.12.2010
Broj poruka : 1318
manhunter ::Hajde kad neko pročita neka kaže nešto više o ovome. Za nas koji smo opravdano odsutni sa časa...
Odlican strip. U rangu Demiana s tom razlikom sto je Kasidi pljackas
Sad evo i mali SPOILER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kompanjoni s kojima je krenuo u pljacku (jer njegova standardna ekipa nije tu) rese da uzmu njegovih 50% i smeste mu nekoliko metaka.
Pojavljuje se slepi bluzer koji mu kao nagradu sto mu je pronasao usnu harmoniku daje 18 meseci zivota da sredi stvari koje planira da sredi.
I tu prakticno tek krece radnja, nije bas neki opasan spoiler
Tex Willer- Domaćin
- Datum upisa : 18.01.2011
Broj poruka : 138
Ultras ::Tex Willer ::Odlican strip.
I kako posle ovakvog komentara da čovek ne kupi strip ?
Pa nikako. Usput, kad smo pricali ono za Salon prevideo sam da imam majstore a jos nemam ni parket u prizemlju
Onako pripit, samo sam sracunao u glavi - aha, cerkica ne ide u vrtic subotu i nedelju, znaci slobodan sam
A da je trebalo taj dan da se krene jos me ne bi isterali iz Kragujevac
Tex Willer- Domaćin
ima li kasidija u knjižari delfi u nišu ?
u čačku još nema.
u čačku još nema.
anto- Domaćin
Verujem da da, kad su ova dva fosila kupila
Jasko- Ističe se
- Datum upisa : 28.02.2011
Broj poruka : 283
Jasko ::Verujem da da, kad su ova dva fosila kupila
Mrk, doneo nam Magirus iz DW
Tex Willer- Domaćin
Tex Willer ::Jasko ::Verujem da da, kad su ova dva fosila kupila
lele
Jasko- Ističe se
Jasko ::Tex Willer ::Jasko ::Verujem da da, kad su ova dva fosila kupila
lele
Pa javi se tupadzijo kad ti treba nesto, ja relativno cesto narucujem nesto tako da neces dugo da cekas sigurno
Tex Willer- Domaćin
U pravu si, bolje tebi se javim. Ako se javim ovom drugom, plasim se ce me zajebe (lisje zuti vece po drvecu)
Sta znam, treba uzimam Eternaut kad skupim novce
Sta znam, treba uzimam Eternaut kad skupim novce
Jasko- Ističe se
Strana 1 od 2 • 1, 2
Strana 1 od 2
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu