+ i -
+21
boss52
Mhejl
Desuparez Aporez
VLADA 96
Elesar
Woolf
Gil-galad
Imrahil
Силни
Lord Vader89
kobra
fil korigan
Mr Smith
perikle
manhunter
Tex Willer
Snake Plissken
wele
Jasko
Ultras
Morrison
25 posters
Strana 1 od 15
Strana 1 od 15 • 1, 2, 3 ... 8 ... 15
+ i -
Sve ono sto ste zeleli da kazete o nekom serijalu, a niste imali gde.
Jednom nedeljno zadajemo temu: strip, junak ili serijal o kome cete navesti sta vam se kod doticnog dopada (+), a sta ne (-).
Naravno, slobodni ste da plusirate/minusujete i tudja misljenja, sve zarad dobre polemike, a ako budemo imali srece - mozda padne i neka svadja.
Jednom nedeljno zadajemo temu: strip, junak ili serijal o kome cete navesti sta vam se kod doticnog dopada (+), a sta ne (-).
Naravno, slobodni ste da plusirate/minusujete i tudja misljenja, sve zarad dobre polemike, a ako budemo imali srece - mozda padne i neka svadja.
Poslednji put izmenio Morrison dana Uto 26 Feb 2013, 03:10, izmenio ukupno 20 puta
Morrison- Domaćin
- Datum upisa : 24.12.2010
Broj poruka : 1710
Re: + i -
Prva tema:
Navedite +eve i -eve serijala ALAN FORD.
Navedite +eve i -eve serijala ALAN FORD.
Morrison- Domaćin
Za početak Morrisonu ide + za pokretanje ove teme
Uh, Alan Ford ...
Jedan od meni najdražih stripova.
Lucidan humor, otkačeni likovi, odličan crtež, fantastičan format su neki od prvih pluseva koji mi padnu na pamet.
Minusi su vezani samo za brojeve preko 300 ... Zato ja tih dvestotinak brojeva koji su izašli nakon 300 i ne smatram nastavkom serijala
Evo prilike da nam bolji poznavaoci Alan Forda nabroje i priče koje su išle van redovne serije pa da vidimo da li one zaslužuju + ili -
Uh, Alan Ford ...
Jedan od meni najdražih stripova.
Lucidan humor, otkačeni likovi, odličan crtež, fantastičan format su neki od prvih pluseva koji mi padnu na pamet.
Minusi su vezani samo za brojeve preko 300 ... Zato ja tih dvestotinak brojeva koji su izašli nakon 300 i ne smatram nastavkom serijala
Evo prilike da nam bolji poznavaoci Alan Forda nabroje i priče koje su išle van redovne serije pa da vidimo da li one zaslužuju + ili -
Nema potrebe da se ocenjuju pojedinacne epizode, vec samo generalni pozitivno-negativni utisci o serijalu
Morrison- Domaćin
Ma ne pojedinačno, već sve ono što je izlazilo van glavnog tokaMorrison ::Nema potrebe da se ocenjuju pojedinacne epizode, vec samo generalni pozitivno-negativni utisci o serijalu
Inace, tema je bas po mom ukusu
Nista nije savrseno, sve ima manu
Nista nije savrseno, sve ima manu
Jasko- Ističe se
- Datum upisa : 28.02.2011
Broj poruka : 283
Odlicna tema,ukljucujem se kasnije.
wele- Zaslužan član
- Datum upisa : 06.10.2011
Broj poruka : 383
MinUSE.
Inace nemam negativnih stvari da kazem o Alanu. Malo sam ga citao a to malo mi je bilo super.
Super tema, inace.
Inace nemam negativnih stvari da kazem o Alanu. Malo sam ga citao a to malo mi je bilo super.
Super tema, inace.
Snake Plissken- Zaslužan član
- Datum upisa : 06.06.2011
Broj poruka : 619
Nenade, ne bi bilo lose otvoriti temu i na druga dva sajta
I bilo bi dobro da se ovde diskutuje o razlozima za minus i plus. Odnosno, da dodje do debate
I bilo bi dobro da se ovde diskutuje o razlozima za minus i plus. Odnosno, da dodje do debate
Jasko- Ističe se
Jasko ::Nenade, ne bi bilo lose otvoriti temu i na druga dva sajta
Па како ће овде доћи до дебате ако се тема премести на друге сајтове ?
Како ћемо ми као удружење привући нове чланове на форум (и анимирати старе) ако немамо своје теме ?
У наредним данима требамо учинити баш то: поставити што више занимљивих и нових тема на форум
Зато: дебатуј !
A bre zemo, koja crna debata kad je u pitanju AF
Tex Willer- Domaćin
- Datum upisa : 18.01.2011
Broj poruka : 138
Gle gle Jaska izdajnika sto odvlaci teme na druge forume!
Kao sto standard odvlaci ljude iz Nisa u Bg.
Snake Plissken- Zaslužan član
- Datum upisa : 06.06.2011
Broj poruka : 619
Nije da nisi u pravuTex Willer ::... koja crna debata kad je u pitanju AF
Alan Ford i (na primer) Bluberi nisu uopšte za neko debatovanje - pročitaš i uživaš
ProvaljenSnake Plissken ::Gle gle Jaska izdajnika sto odvlaci teme na druge forume!
ON topik:
Uvođenjem Minuet, umesto da se da novi šarm serijalu, učinjeno je upravo suprotno - srozan je na dno
Ultras ::Jasko ::Nenade, ne bi bilo lose otvoriti temu i na druga dva sajta
Па како ће овде доћи до дебате ако се тема премести на друге сајтове ?
Како ћемо ми као удружење привући нове чланове на форум (и анимирати старе) ако немамо своје теме ?
У наредним данима требамо учинити баш то: поставити што више занимљивих и нових тема на форум
Зато: дебатуј !
Ne da se premesti, nego da se prosiri. Tipa, otvori temu plus stavi link na ovaj sajt minus 2 To ce ovi mehanicari, fizicari, metafizicari i dangube da rese
Imas prava, neka bude tako. Neka igre pocnu!
Jasko- Ističe se
Tex Willer ::
A bre zemo, koja crna debata kad je u pitanju AF
Pa bas ta, crna
Fumetti neri je pravac u koji upada i Alan Ford
Ajde, ajde, ce dodjemo do presipanja praznog u suplje (sto je napredak)
Jasko- Ističe se
Snake Plissken ::Gle gle Jaska izdajnika sto odvlaci teme na druge forume!
Sam kosmopolita u dusi
Ti bi da beogradizujes temu, a? Nece moci, ove noci!
Jasko- Ističe se
Ajde, gde su vam plusi i minusi, hocu da se raspravljam!
Ako se ne budete sami oglasili, pocecu da prozivam... Krenucu od... Zecevica!
Ako se ne budete sami oglasili, pocecu da prozivam... Krenucu od... Zecevica!
Poslednji izmenio Jasko dana Ned 11 Mar 2012, 10:28, izmenjeno ukupno 1 puta
Jasko- Ističe se
Pa ja rekoh:Jasko ::Ajde, gde su vam plusi i minusi, hocu da se raspravljam!
Ako se ne budete sam oglasili, pocecu da prozivam... Krenucu od... Zecevica!
- odličan crtež
- uvođenje Minuet
Nemoj to "Nenade", tako me samo majka zove
Nemam obicaj da otvaram iste teme po razlicitim forumima, tako da ostajte ovde
Sto se Alana tice:
+sjajan humor, blizak ovim prostorima
+odlican koncept, siromasni tajni agenti, liseni karakteristicnog glamura
+odlicni likovi/karakteri istih
+ooodlican crtez
+jako lep format stripa
+prevod
-los kvalitet ogromne vecine prica
-radnja stripa, zapleti i raspleti su cesto veoma naivni i neuverljivi
Poslednji put izmenio Morrison dana Pon 12 Mar 2012, 08:10, izmenio ukupno 2 puta
Morrison- Domaćin
+otkacen (crno)humor
+upecatljivi i nezaboravni likovi
+crtez koji odlicno prati pricu i vjerno prikazuje siromasne
-uvodjenje Minuet i sva sranja koja je taj potez povukao za sobom.
Jebote,kapiram da patoloski mrzim zene glavne likove u stripovima.
E,da,ostavite temu ovdje,samo podijelite link za nju na ostalim forumima pa ako se kome svidi neka dodje da diskutuje.
+upecatljivi i nezaboravni likovi
+crtez koji odlicno prati pricu i vjerno prikazuje siromasne
-uvodjenje Minuet i sva sranja koja je taj potez povukao za sobom.
Jebote,kapiram da patoloski mrzim zene glavne likove u stripovima.
E,da,ostavite temu ovdje,samo podijelite link za nju na ostalim forumima pa ako se kome svidi neka dodje da diskutuje.
wele- Zaslužan član
- Datum upisa : 06.10.2011
Broj poruka : 383
plusi:
Potpuno otkacen i atipican humor. Satirican prikaz sistema i institucija u Italiji (te smo se i mi, slicni po mentalitetu, tu pronasli). Genijalno britke opaske, dosetke i upadice. Price Broja 1 i ismejavanje idealizovanih istorija. A u epizodama gde toga nema tako eksplicitno, pokoja dobra fora i crni humor
sredina:
Zanimljivost štiva u nastavcima sa obradjivanjem stanja u grupi i oko nje (sapunice). Drugacija (detektivskija) radnja price. Osavremenjivanje likova i prepoznatljivost alanfordovskih situacija.
minusi:
Potpuna imbecilnost i necitljivost epizoda. Kretenizam u pravom, a ne alanfordovskom smislu. Zivljenje na racun stare slave, bez trunke humora, (be)smisla i sadrzine.
Jasko- Ističe se
Morrison ::
-radnja stripa, zapleti i raspleti su cesto veoma naivni i neuverljivi
Ja nikad i nemam pojma kakva je radnja Nekako i prilici da radnja bude naivna i glupava. Prava parodija
Kraj zna da se zbrza u pojedinim epizodama, ali to, u vecini slucajeva, i nije tako vazno
Jasko- Ističe se
То је можда и највећа мана - збрзан крај.Jasko ::Kraj zna da se zbrza u pojedinim epizodama, ali to, u vecini slucajeva, i nije tako vazno
Али (мора али ) што каже Јаско: то у већини случајева и не буде толико важно
Невероватно
Meni je AF jedan od omiljenih stripova.
E sad, za onih prvih 150 brojeva imam samo pluseve: otkačen humor, bolesno glupi zapleti koji ipak ispadnu dobri, odličan crtež...
Od 150 do nekih 300 je neki prosek, ima odličnih epizoda, ali ima i onih koje nagoveštavaju šta nas dalje čeka. Radnja i humor postaju usiljeniji, crtež lošiji.
Od 300 do 400 veliki pad, bleda senka nekadašnjih epizoda.
Od 400 (to jest, meni od konkretno epizode 406 Tebi jasno?) dno dna. Nečitljivo, glupo, užas.
E sad, za onih prvih 150 brojeva imam samo pluseve: otkačen humor, bolesno glupi zapleti koji ipak ispadnu dobri, odličan crtež...
Od 150 do nekih 300 je neki prosek, ima odličnih epizoda, ali ima i onih koje nagoveštavaju šta nas dalje čeka. Radnja i humor postaju usiljeniji, crtež lošiji.
Od 300 do 400 veliki pad, bleda senka nekadašnjih epizoda.
Od 400 (to jest, meni od konkretno epizode 406 Tebi jasno?) dno dna. Nečitljivo, glupo, užas.
manhunter- Domaćin
- Datum upisa : 20.12.2010
Broj poruka : 1318
Strana 1 od 15 • 1, 2, 3 ... 8 ... 15
Strana 1 od 15
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu