Nataša(Natacha Comics)
5 posters
forum.svetstripa.net :: Revija svetskih stripova :: Evropski strip - Francusko-belgijska škola stripa
Strana 1 od 1
Nataša(Natacha Comics)
Tražeći materijal za ovu temu bio sam pomalo iznenadjen manjkom informacija na net-u o ovoj junakinji,bar na engleskom jeziku,na francuskom ima daleko više,ali ja taj jezik nažalost ne razumem Nama je Nataša poznata iz izdanja koje su našim prostorima objavljivali "Dečije Novine"kasnih 80-ih godina prošlog veka epizoda-album "Natacha, hôtesse de l'air"kod nas čudno prevedena kao "Potraga za zlatom" i aktuelni Bookglobe-ovi integrali ili bilje rečeno integral-u vreme pisanja ove teme-05.04.2012. izašao samo jedan pod nazivom-"Panika u avionu",ali zaista odlično uradjen i uredjen sa epizodama:"Natacha, hôtesse de l'air-Stjuardesa","Natacha et le Maharadjah-Nataša i Maharadža","La mémoire de métal-Metalna Memorija" i "Un Brin de Panique-Mrvica Panike"
Par reči o samom stripu.Nataša je strip iz francusko-belgijske produkcije kreiran od strane François Walthéry-ja i Gos-a.Crtana je od strane Walthéry-ja,dok su na scenariju radili mnogi poznati umetnici iz sveta stripa:Gos,legendarni tvorac Štrumpfova Peyo, Maurice Tillieux, Raoul Cauvin i Marc Wasterlain.
Prvo pojavljivanje bilo je u strip magazinu Spirou 26.02.1970 godine dok se 1989 godine objavljuje samo od strane izdavača Marsu Productions.
Glavna junjakinja Nataša je seksi stjuardesa koja uglavnom na poslu doživljava razne avanture koje uključuju kriminalce,padove aviona na egzotična ostrva naseljena primitivnim plemenima,sumnjive tipove i sl.Njen kompanjon u ovim avanturama je i ujedno njen kolega stjuard po imenu Walter(ne onaj što brani Sarajevo )
Ovaj strip bi mogao komotno da se svrsta u kategoriju kriminalističko-humorističkog žanra,mada više naginje ovoj drugoj opciji.
Crtež je jako lep i prijatan za oko,čistih linija i izvanrednog kolora.Priče su pomalo naivne za današnje standarde,ali vrlo je zanimljivo čitati ovaj strip iz današnje perspektive,i mora se priznati,zna i dan-danas da pojedinim gegovima izmami osmeh na lice.
To bi bilo ukratko par reči o ovoj junakinji.Pa ako ima još nekoga kome se dopada ovaj strip,napišite koju reč.Nadam se da će i aktuelni izdavač(Bookglobe)uvideti da na našim prostorima ima iskrenih fanova koji vole ovaj strip,te nas u skorijem periodu obradovati sa npr.integralom br.2
Izvor većine informacija Vikipedija:
http://en.wikipedia.org/wiki/Natacha_%28comics%29
Poslednji izmenio Desuparez Aporez dana Uto 10 Apr 2012, 02:22, izmenjeno ukupno 1 puta
Desuparez Aporez- Ističe se
- Datum upisa : 04.01.2012
Broj poruka : 273
Re: Nataša(Natacha Comics)
Imala sam nekoliko brojeva Nataše, možda i neki raskupusani album dečjih novina ali je to izgubljeno pre 10-ak godina kada smo se selili. Sećam se epizode sa maharadzom , nekih slonova je tu bilo , šta li...Meni je nekako bilo žao Valtera , bio mi neki utisak da ova plavuša ne zarezuje ni 5%
crow- Domaćin
- Datum upisa : 05.11.2011
Broj poruka : 959
crow ::Imala sam nekoliko brojeva Nataše, možda i neki raskupusani album dečjih novina ali je to izgubljeno pre 10-ak godina kada smo se selili. Sećam se epizode sa maharadzom , nekih slonova je tu bilo , šta li...Meni je nekako bilo žao Valtera , bio mi neki utisak da ova plavuša ne zarezuje ni 5%
Da.
On se mučenik "polomi" oko nje,a ona-ništa...
izvinite za loš kvalitet slika, skener mi ne radi pa je fotkano
crow- Domaćin
- Datum upisa : 05.11.2011
Broj poruka : 959
Ma,sasvim su ok fotke!
Inače nisam imao prilike da vidim Natašu u Strip-Artu.Prvi put sam se "sa njom " susreo u albumima "Dečijih Novina"
Inače nisam imao prilike da vidim Natašu u Strip-Artu.Prvi put sam se "sa njom " susreo u albumima "Dečijih Novina"
Nisam siguran da sam ovo ikada citao...deluje simpaticno.
Morrison- Domaćin
- Datum upisa : 24.12.2010
Broj poruka : 1710
Morrison ::Nisam siguran da sam ovo ikada citao...deluje simpaticno.
I jeste.
Klasična,francusko-belgijska,humoristička škola sa primesama detektivskog žanra.Slično npr. Žil Žurdanu(moje mišljenje).
Morrison ::Nisam siguran da sam ovo ikada citao...deluje simpaticno.
Deluje, ali i nije baš... Crtež sjajan, ali priče su baš prevaziđene, meni makar.
Gil-galad- Domaćin
- Datum upisa : 31.01.2011
Broj poruka : 2104
Similar topics
» DC - Zvanična web stranica i noviteti
» Strip TV - aktuelnosti
» Serenity comics
» Read Comics in Public Day
» SVI JUNACI TOZINOG STRIPA
» Strip TV - aktuelnosti
» Serenity comics
» Read Comics in Public Day
» SVI JUNACI TOZINOG STRIPA
forum.svetstripa.net :: Revija svetskih stripova :: Evropski strip - Francusko-belgijska škola stripa
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu