forum.svetstripa.net
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

15. BALKANSKA SMOTRA MLADIH STRIP AUTORA

Ići dole

15. BALKANSKA SMOTRA MLADIH STRIP AUTORA Empty 15. BALKANSKA SMOTRA MLADIH STRIP AUTORA

Počalji od Snake Plissken Ned 31 Mar 2013, 08:45

15. BALKANSKA SMOTRA MLADIH STRIP AUTORA Leskovackasmotra001_1

Leskovačka škola stripa "Nikola Mitrović Kokan" koja radi u okviru Leskovačkog kulturnog centra organizovaće ove godine po jubilarni, petnaesti put manifestaciju "Balkanska smotra mladih strip autora". Manifestacija će se odigrati 28-30. juna 2013. godine u prostorijama Leskovačkog Kulturnog Centra i Narodnog Muzeja u Leskovcu.

Smotra će i ove godine biti nagradna, pa će najbolji u kategorijama mladog strip crtača, ilustratora, strip scenariste i strip teoretičara na prostoru Balkana dobiti plakete sa likom Nikole Mitrovića Kokana, a dodeliće se i četiri dodatne diplome u sve četiri kategorije... Diplomu će dobiti i najbolji debitant, a dodeliće se i plaketa za doprinos srpskom stripu, čiji će dobitnik biti predsednik tročlanog žirija za dodelu ostalih priznanja.
Svi pristigli radovi biće izloženi u velikoj galeriji Leskovačkog Kulturnog Centra u Leskovcu i njihovi autori će autori dobiti zahvalnice za učestvovanje na smotri kao i biti pobrojani u katalogu koji će svaki učesnik dobiti. U sklopu same manifestacije koja će trajati tri dana, održaće se brojna predavanja, javni čas crtanja u holu Kulturnog Centra, projekcije animiranih, igranih i dokumentarnih filmova, promocija nekoliko strip časopisa (iz zemlje ali i iz inozemstva) i knjiga o stripu, a biće neizostavno i tribina, javnih intervjua te okruglih stolova.

Što se propozicija za učestvovanje u takmičarskom delu tiče, one su sledeće:
pod terminom mladi autor podrazumevaju se oni autori mlađi od trideset godina, i svi koji ispunjavaju taj osnovni uslov slobodni su da svoje radove u bilo kojoj od četiri kategorije podnesu na uvid žiriju, ili kao materijal za izlaganje (izlagati mogu i stariji autori, ali oni neće ući u konkurenciju za dodelu nagrada). U kategoriji ilustracije moguće je konkurisati kako ilustracijom u boji, tako i crno belom ilustracijom, a strip scenarije i teorijske tekstove treba slati otkucane u programu word, ili pak podneti gotove i završene stripove koji su po scenarijima nastali. Može se učestovati sa neograničenim brojem radova, i u pitanju ne moraju biti gotovi, kompletni stripovi, kao ni oni koji su rađeni specijalno za Balkansku smotru. Jedini uslov je da dati radovi nisu već podnošeni i izlagani na nekoj od prethodnih Balkanskih smotri.

Ovim se upućuje i poziv za učestvovanje svim mladim strip autorima, školama i radionicama stripa koje deluju na prostoru Balkana; Leskovačka škola stripa će se potruditi da bude što je moguće bolji domaćin svim gostima.

Važna napomena: Radove treba slati na sledeću adresu:
Škola stripa „Nikola Mitrović Kokan“
Leskovački Kulturni Centar
Trg Oslobođenja 101
16000 Leskovac
najkasnije do 10. juna 2013. godine. Originali su poželjni, ali je moguće slati i kvalitetne kopije i printove, kao i skenove u 300 DPI na adresu balkanska.smotra.stripa@gmail.com gde je moguće dobiti i dodatne informacije.
Snake Plissken
Snake Plissken
Zaslužan član
Zaslužan član

Datum upisa : 06.06.2011
Broj poruka : 619

Nazad na vrh Ići dole

15. BALKANSKA SMOTRA MLADIH STRIP AUTORA Empty Re: 15. BALKANSKA SMOTRA MLADIH STRIP AUTORA

Počalji od Snake Plissken Uto 11 Jun 2013, 09:32

Verovatno su svi culi za sjajne vesti da je drzava odjebala smotru za standardni doprinos, steram im ga.

No, da vidimo ko ce sve biti tamo :

15. BALKANSKA SMOTRA MLADIH STRIP AUTORA Igor

Igor Kordej (Zagreb, 1957.) - hrvatski crtač stripa.
S 18 godina bio je član umjetničke grupe Novi kvadrat. Radio je stripove za brojne časopise na prostoru bivše Jugoslavije. Njegovi stripovi objavljivani su širom Europe i Južne Amerike, kasnije i u Sjevernoj Americi. Živio je u Francuskoj i Danskoj, a 1997. preselio se u Kanadu i počeo objavljivati stripove za najpoznatije američke izdavače kao što su Marvel, Dark Horse, DC Comics i dr. U SAD-u je najpoznatiji je po stripovima X-Men, Tarzan i Ratovi zvijezda.
Ima vrlo raznolik repertoar. Radio je s raznim tehnikama od obične olovke do panela u boji. Poznat je po brzom crtanju, jedno vrijeme stvarao je 3-4 knjiga stripova mjesečno.
Vratio se u Hrvatsku 2007. godine i počeo raditi znanstveno-fantastične i pustolovne stripove za francusku izdavačku kuću Delcourt. Nekoliko tih stripova objavljeno je i u prijevodu na hrvatskom jeziku.


15. BALKANSKA SMOTRA MLADIH STRIP AUTORA Lacizauppsfotka

Vladimir Krstić Laci rođen je 1959. u Nišu gdje i danas živi i radi, a u sviet stripa ulazi početkom 1980ih s Miodragom Krstićem kad u YU Strip-u objavljuje vestern o američkom građanskom ratu Billy Wanderer. Dva Krstića radili su zajedno i na stripu “Ninđa protiv Jakuza” objavljivanom u EKS-u. Jedan je od svega nekoli crtača sa prostora vivše Jugoslavije koji su radili na izuzetno popularnom serijalu Veliki Blek, po talijanskoj licenci (epizoda “U sopstvenoj mreži”, LMS 703). U svijet stripa vraća se na velika vrata 2006. godine albumom “Le Celesté Noir”, prema scenariju Sylvaina Corduriéa, za izdavačku kuću Delcourt, objavljenom 2008. godine. Početkom 2010. u Francuskoj za izdavača Soeil izlazi prvi album Sherlock Holmes & Londonski vampiri: Zov krvi, sredinom 2010. i drugi, Sherlock Holmes & Londonski vampiri: Mrtvi i živi. Serijal je postao bestseler, i noseći je materijal edicije 1800. Prvi album nove mini-serije nazvane Sherlock Holmes & Le Necromicon svjetlo dana u Francuskoj ugledao je 2011, a drugi treba da izađe ovih dana.

15. BALKANSKA SMOTRA MLADIH STRIP AUTORA Milanjovanovic

Milan Jovanović rođjen je 1971. u Kopru, a od 1974. živi u Beogradu. Prve stripove i ilustracije objavljivao je još krajem osamdesetih u časopisima „Emitor“, „Alef“, „Patak“. Bavio se i animacijom, a 1994. objavljuje album „Kalokagarti“, po scenariju Đorđa Milosavljevića, za izdavača „Orbis“ iz Beograda. Na salonu stripa u Zaječaru 1996. dobija nagradu za najboljeg mladog crtača. U izdanju Zlatka Milenkovića, „Drugi pogled“ 2001, izlazi mu serijal „La Bete Noire“ . Jedan je od pokretača i urednika časopisa „Bager“. U Francuskoj je publikovao serijal „Le serpent sous la glace“ za izdavača „Dupuis“. Do sada je na francuskom tržištu objavljeno sedam njegovih albuma
Snake Plissken
Snake Plissken
Zaslužan član
Zaslužan član

Datum upisa : 06.06.2011
Broj poruka : 619

Nazad na vrh Ići dole

15. BALKANSKA SMOTRA MLADIH STRIP AUTORA Empty Re: 15. BALKANSKA SMOTRA MLADIH STRIP AUTORA

Počalji od Snake Plissken Pon 17 Jun 2013, 08:33

I jos :

15. BALKANSKA SMOTRA MLADIH STRIP AUTORA Svetozarobradovictoza

Svetozar Obradović – Toza je rođen 12. novembra 1950. godine u Novom Sadu. U rodnom gradu je završio osnovnu i srednju školu, a studirao je i na Građevinskom fakultetu. Oženjen je suprugom Zorom i otac dve ćerke.
Počeo je da se profesionalno bavi strip scenarijem u 25. godini, radom na serijalu „Poručnik Tara“ sa crtačem Branislavom Kercem. Serijal je objavljivan u časopisu „Zlatni kliker“, koji je izdavao novosadski „Dnevnik“. Sa istim autorom za gornjomilanovačke „Dečje novine“ radi serijale „Kobra“ i „Cat Claw“. Paralelno radi scenarija za više desetina epizoda „Velikog Bleka“ i „Luna krlja ponoći“ za „Dnevnikova“ izdanja, kao i za „Tarzana“ novosadskog „Foruma“, sa različitim autorima. Početkom 1990-ih započinje saradnju sa nemačkim izdavačem Bastei.
Jedno vreme je radio u dokumentaciji Radio Televizije Novi Sad. Najveći deo karijere radio je kao profesionalni scenarista. Tokom 1997. godine uređivao je dečji časopis „Školjka“ iz Prištine. Pisao je feljtone za više listova i časopisa.
Sarađivao je sa velikim brojem crtača, ali je najpoznatiji po stripovima koje je radio u tandemu sa Branislavom Kercem, uključujući tu i „Troje nesalomljivih“, „Billy the Pljuc“ i kratke vestern priče.
Brojna epizode Svetozara Obradovića objavljene su širom Evrope – u Nemačkoj, Francuskoj, Holandiji, skandinavskim zemljama, kao i u SAD.
Pored strip scenarija, bavi se i publicistikom („Velike prevare i falsifikati“, Dnevnik, Novi Sad, 2003; „Novosadski strip“, Prometej, Novi Sad, 2007), kao i pisanjem radio-drama. U svetu stripa pojavio se i kao tušer pojedinih epizoda. Jedan je od osnivača Udruženja stripskih autora Srbije, gde je i potpredsednik.
Posebno je zapažen Tozin pedagoški rad, kako kroz rubrike u „Strip zabavniku“ i „Dečjem dnevniku“, tako i kroz školu stripa, odnosno strip radionicu na Novosadskom otvorenom univerzitetu, gde je 2001. godine organizovao i izložbu „Novosadski strip“.
Pored stripa, uspešno se bavio sportom, naročito košarkom.


15. BALKANSKA SMOTRA MLADIH STRIP AUTORA 7e2t

Tihomir Čelanović je rodjen 1977. godine u Beogradu. Odrastao je u Kotoru, a završio Fakultet primenjenih umetnosti i dizajna u Beogradu. Radove je objavljivao u časopisima: “Politikin Zabavnik”, “Striper”, “Lavirint”, “Bager”, “Zvono”, “Veliko Dvorište”, “Patagonija”, “Grafička Zavera”, “Strip Pressing”, “Strip Vilajet”, “Vreme”, “AARGH!”(Češka republika), “NONZI”(Italija). U oktobru 2000. godine, dobio je prvu nagradu na konkursu “La cita 2000″ u Torinu, u Italiji. Zbirka kratkih stripova nazvana “Kfatoliperazus” mu je objavljena 2001. godine u Italiji, u izdanju “Medicina Nucleare”.Prvi strip album “Eudora” objavio mu je “MAH” 2002. godine u Beogradu, a u novembru iste godine “Medicina Nucleare” ga je objavila u Italiji. “Soleil” je izdao album “Trum et l’oeuf de Tai” po scenariju Delphine Rieu u maju 2005. godine, u Francuskoj.
Za ilustracije knjige “Basne” Radomira Putnikovića dobio je nagradu “Neven” 2007. godine. Izdavačka kuća “Septieme choc” iz Francuske je u januaru 2008. godine objavila album TAXI, radjen po istoimenom filmu u produkciji Luc Bessona.
Kristijan Cvejić je radio scenario, Nikola Vitković kolor, a Siniša Banović je na nekoliko tabli radio pozadinu i vozila. Album je predstavljen na festivalu stripa u Angulemu.
Kratki strip “Boris Bagecki – A ti kao ne znaš” je osvojio prvu nagradu na osmom internacionalnom festivalu stripa u Beogradu održanom u oktobru 2010. Godine 2011. je za izdavača “12Bis” (Francuska) uradio album “Le Diurne”, po scenariju Erica Corbeyrana, kolor Nikola Vitković.


15. BALKANSKA SMOTRA MLADIH STRIP AUTORA Kxbi

Vicanović Milorad Maza je rođen 1965. u Banjaluci. Stripove i ilustracije objavljivao je u časopisima „Glas Srpske“, „Prelom“, „Žalosna sveska“, „Strip magazin“, „Naši dani“, „Sirius“, „Školarac“. Bio je član stripske grupe „Deveta dimenzija“. Izlagao na mnogobrojnim grupnim i samostalnim izložbama u Vinkovcima, Banjaluci, Laktašima, Sarajevu, Beogradu, Leskovcu, Velesu, Zagrebu, Palama. Za svoj humoristički strip „Legenda o nezvanom junaku“, nagrađen je drugom nagradom na šestom Međunarodnom salonu stripa u Velesu 2006. godine. Sa scenaristom Nenadom Suzićem radio je na serijalu „Školan Ford“. Živi i radi u Laktašima, a jedan je od najuticajnijih stripskih autora sa prostora Republike Srpske. Objavio je nekoliko stripskih albuma za francuske izdavače.
Snake Plissken
Snake Plissken
Zaslužan član
Zaslužan član

Datum upisa : 06.06.2011
Broj poruka : 619

Nazad na vrh Ići dole

15. BALKANSKA SMOTRA MLADIH STRIP AUTORA Empty Re: 15. BALKANSKA SMOTRA MLADIH STRIP AUTORA

Počalji od Snake Plissken Sre 19 Jun 2013, 05:33

Snake Plissken
Snake Plissken
Zaslužan član
Zaslužan član

Datum upisa : 06.06.2011
Broj poruka : 619

Nazad na vrh Ići dole

15. BALKANSKA SMOTRA MLADIH STRIP AUTORA Empty Re: 15. BALKANSKA SMOTRA MLADIH STRIP AUTORA

Počalji od Snake Plissken Sre 19 Jun 2013, 05:34

I jos :

15. BALKANSKA SMOTRA MLADIH STRIP AUTORA Ll4f
Rođen je 1970. u Briselu, Mišel Dufranne je psiholog. Napustio je upravu za kulturu da bi se okrenuo dizajnu ili paralelnom obavljanju uloge urednika časopisa naučne fantastike, a onda i strip časopisa. Posle decenije provedene u Parizu u izdanjima Delcourt (kao šef internet komunikacije i uređivački konsultant), konačno se vraća u svoj rodni grad da se posveti isključivo svojoj karijeri književnog kritičara (na televiziji i na radiju) i aktivnosti scenariste stripova za najveće francuske strip izdavače (32 naslova kao Mišela Dufranne za istorijske naslove ili književne adaptacije, Miroslav Dragan za fantastiku i horor).
Snake Plissken
Snake Plissken
Zaslužan član
Zaslužan član

Datum upisa : 06.06.2011
Broj poruka : 619

Nazad na vrh Ići dole

15. BALKANSKA SMOTRA MLADIH STRIP AUTORA Empty Re: 15. BALKANSKA SMOTRA MLADIH STRIP AUTORA

Počalji od cronos six Sub 22 Jun 2013, 06:18

pored svih navedenih,ucesnik smotre bicu i ja.
ko ima nesto protiv nek dodje da se obracunamo.
cronos six
cronos six
Domaćin
Domaćin

Datum upisa : 11.01.2011
Broj poruka : 225

Nazad na vrh Ići dole

15. BALKANSKA SMOTRA MLADIH STRIP AUTORA Empty Re: 15. BALKANSKA SMOTRA MLADIH STRIP AUTORA

Počalji od Snake Plissken Pon 24 Jun 2013, 04:48

Zatim :

15. BALKANSKA SMOTRA MLADIH STRIP AUTORA 3gma

Dražen Kovačević rođen je 20. oktobra 1974. godine u Zagrebu. Fakultet primenjenih umetnosti, odsek grafika knjige, završio je u Beogradu 1999. Godine. Autor je strip albuma La Roue: La prophetie de Korot, La Roue: Les sept combattants de Korot I, La Roue: Les sept combattants de Korot II, La Roue: Les sept combattants de Korot III, La Meute de l'enfer: Le secret de la Sibylle, La Meute de l'enfer: La taniere du mal, L'Epee de Feu: La malediction de Garlath i L'Epee de Feu: La faiblesse de la chair za francuske izdavače „Glenat“, „Humanoides Associes“ i „Soleil“. Za potonjeg izdavača privodi kraju album Asgard. Autor je brojnih ilustracija za autore u Belgiji, Holandiji i Srbiji. Stripove objavljivao u Strip Vilajetu i Strip Pressingu. Sa scenaristom Goranom Skrobonjom dobitnik je prve nagrade za debitantski strip na konkursu izdavačke kuce „Glenat“ povodom njihove tridesete godišnjice u Angulemu 2000 godine.


15. BALKANSKA SMOTRA MLADIH STRIP AUTORA 4cwr

Vukić Bojan je rođen 6. novembra 1976. u Zaječaru. Stripom se bavi dugi niz godina. Radio je na serijalu „Divlja magija“ za domaćeg izdavača „Luksor“. Objavio je četiri strip albuma za francusku izdavačku kuću „Soleil“, i to po dva albuma serijala „Grand Anciens“ i “Le Retour de Dorian Gray“. Živi i radi u Zaječaru, a trenutno radi strip album „Melin le Prophete“.


15. BALKANSKA SMOTRA MLADIH STRIP AUTORA 6bfm

Aleksandar Sotirovski (Bitolj, 1971.), makedonski je strip autor i illustrator koji radi stripove, ilustracije i koncepte za film i kompjuterske igre, za razne izdavače i kompanije širom sveta. Svoje radove objavio u Makedoniji, Srbiji, Francuskoj, Americi, Poljskoj, Turskoj, Grčkoj, Australiji, Japanu… Trenutno radi na dva animirana projekta i dve kompjuterske igre kao concept artist, četiri strip projekta i ilustruje knjige u slobodno vreme. Potpisao je ugovor sa francuskom izdavačkom kućom Soleil i započeo saradnju sa frnaucksim scenaristom Silvanom Kordurijeom.


15. BALKANSKA SMOTRA MLADIH STRIP AUTORA 5u2r

Božić Dušan je rođen 23. маја 1967. u Splitu. Živi i radi u Beogradu. Diplomirao je 1993. na odseku ilustracija i oprema knjige na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Svoje radove objavljivao je u mnogim domaćim i stranim časopisima kao što su „Student“, „Non“, „Patagonija“, „Strip manija“, „Patak“, „Bumerang“, „Emitor“, „Tink Tank“. Objavio je strip album „Filip Kaven“ 2001. Učestvovao je na brojnim grupnim izložbama i bio više puta nagrađivan. dobitnik je nagrada lista „Strip Presing“ 2004, časopisa „Stripoteka“ 2006, i „Politikinog Zabavnika“ na beogradskom međunarodnom salonu stripa. Trenutno radi strip serijal „Библија“ za francusku izdavačku kuću „Delcourt“


15. BALKANSKA SMOTRA MLADIH STRIP AUTORA M0ey

Zorаn Tucić je rođen 30. oktobrа 1961. u Šаpcu. Diplomirаo je nа Arhitektonskom fаkultetu u Beogrаdu. Jedаn je od osnivаčа beogrаdske stripske grupe „Bаuhаus 7“ kojа je delovаlа u prvoj polovini osаmdesetih godinа. Rаdove je publikovаo u zemljаmа regionа, Sjedinjenim Američkim Držаvаmа, Nemаčkoj, Kipru. Nаjznаčаjnijа ostvаrenjа su mu „Vorloh“ i „Niti snovа o moći“ po scenаrijimа Koke LJuаnа, kаo i аlbum „Treći аrgument“, po prozi Milorаdа Pаvićа koju je zа strip аdаptirаo Zorаn Stefаnović. Dobitnik je nekoliko nаgrаdа među kojimа su trećа nаgrаdа čаsopisа „Vidici-YU strip“ 1984, Zlаtni krаguj 1994, grаn pri sаlonа stripа u Zаječаru 1996. Izlаgаo je nа brojnim grupnim izložbаmа, а imаo je i dve sаmostаlne izložbe, u Solunu 1995. i Zаječаru 1996. godine. Od 2012. godine rаdi zа itаlijаnskog izdаvаčа „Serđo Boneli“ sа scenаristom Đаnfrаnkom Mаnfredijem.


15. BALKANSKA SMOTRA MLADIH STRIP AUTORA Bufr

Petar Stanimirov (Piter Sten) Rođen 12. novembra 1952, u gradu Sofiji, Bugarska. Član "bugarske unije umetnika". Dobitnik je "Graviton" nagrade za dostignuća u oblasti bugarske naučne fantastike. 1980-1990 Ilustrator nacionalno popularne strip serije "Duga", odgovoran za 4 različitih serija. Radio storibordove i ilustracije za više od deset fondacija i izdavačkih kuća. Suvlasnik izdavačke kuće "Pleiad". Odgovoran za izdavačku politiku pomenute izdavačke kuće. Odgovoran za objavljivanje i popularizaciji knnjiga Stivena Kinga i Dina Kunca u Bugarskoj. Osnivač i suvlasnik izdavačke kuće "Mega" Odgovorni za politiku izdavačke kuće. Specijalizovano igra-knjiga sa preko 100 publikacija. Odgovoran za umetnička dela, pregleda i ilustracije. Služio je kao urednik svih projekata "Mega". 2000 - 2009 Haemimont Games AD Sofija, Bugarska umetnički direktor i šef umetničkog odeljenja kompanije. Vodio je 8 projekata, među kojima kompanije nagrađivanog RTS igra "Celtic Kings". Rukovodio timovima između 15 i 20 umetnika. Jedan od pokretača projekta "Iznad Duge" i serije izložbi koje je prate. Dobitnik nagrade za klasičan stripa na Međunarodnom salonu stripa u Begradu 2012. godine.


15. BALKANSKA SMOTRA MLADIH STRIP AUTORA Dqvp
Živorad Radivojević je rođen 12. 3. 1965. u Inđiji. Stripom se bavi od 1981. godine. Osvojio je prvo mesto na konkursu sarajevskog magazina „C.F.S.“ za vestern strip „Apači“. Dobitnik je treće nagrade na novosadskom strip konkursu “Tarzan“ za epizodu „Beli panter“. Od 1985. godine se profesionalno bavi slikarstvom. Ilustrovao je mnoge knjige poezije u Srbiji i zemljama regiona. Autor je ilustracija i stripova „Miloš vitez“, „Nedeljko debeljko“, „Zorka smorka“, „Zekan zvekan“ u časopisu za decu „Vitez“. U Francuskoj i Belgiji je objavio tri albuma serijala „ONE“, za izdavačku kuću „Le Lombard“. Učestvovao je na nekoliko festivala stripa u Francuskoj među kojima su festival u Versaju, Festival de la BD de Buc i Festival Cabaret Vert. Trenutno radi na novom strip serijalu za francusku izdavačku kuću „Soleil“.


15. BALKANSKA SMOTRA MLADIH STRIP AUTORA 590y

Beka Tiberiu je rođen 7. decembra 1977. u Pančevu. Završio je odsek za grafiku i ilustraciju na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Rastka Ćirića. Diplomirao je 2001. sa stripom „Privilegija bogova“. Stripom se bavi od 1993. kada je krenuo u školu stripa „Đorđe Lobačev“. Godine 1997. u Leskovcu, osvojio je prvu nagradu za scenario, a 1998. prvu nagradu za ilustraciju. Soje radove publikovao je u „Politikinom Zabavniku“, dečjem časopisu „Pravoslavlje i drugari“, „Znaku Sagite“, „Strip Presingu“. Objavljivao je svoje radove u Francuskoj za izdavače „Nuclea” i „Glenat”, a u Belgiji za „Le Lombard”. Član je stripske radionice „Đorđe Lobačev“.


15. BALKANSKA SMOTRA MLADIH STRIP AUTORA Ncqs

Vladimir Aleksić je rođen 28. oktobra 1967. u Šapcu. Po zanimanju je inženjer tehnologije, a stripom se bavi dugi niz godina. Svoj rad, predstavljen kroz stripove „Hajduk“ i „Boj na Mišaru“, publikovao je u lokalnom časopisu „Glas Podrinja“. Bavi se ilustracijom, a radio je naslovne strane za ediciju pisanih romana „Hejzi“. Jedan je od osnivača strip magazina „Eon“ iz Šapca. Radi za francusku izdavačku kuću „Delcourt“, gde svoje radove objavljuje pod pseudonimom Alexis Aleksander. Takođe, publikovana su mu dva strip albuma za izdavačku kuću „Soleil“ iz Francuske. U Srbiji je radio na drugom albumu serijala „Vekovnici“. Objavljuje i u „Strip Presingu“ iz Niša. Izlagao je na mnogim kolektivnim izložbama, a imao je i samostalnu izložbu u Šapcu. Osvojio je prvu nagradu na festivalu NEXTCOMIC 2009. u Lincu. Radi za englesku kuću „Beehive“ preko koje plasira svoje stripove i ilustracije.
Snake Plissken
Snake Plissken
Zaslužan član
Zaslužan član

Datum upisa : 06.06.2011
Broj poruka : 619

Nazad na vrh Ići dole

15. BALKANSKA SMOTRA MLADIH STRIP AUTORA Empty Re: 15. BALKANSKA SMOTRA MLADIH STRIP AUTORA

Počalji od Snake Plissken Pon 24 Jun 2013, 04:51

I evo malog kolaza vecine gostiju, ima ih jos wink :

15. BALKANSKA SMOTRA MLADIH STRIP AUTORA Z4vh
Snake Plissken
Snake Plissken
Zaslužan član
Zaslužan član

Datum upisa : 06.06.2011
Broj poruka : 619

Nazad na vrh Ići dole

15. BALKANSKA SMOTRA MLADIH STRIP AUTORA Empty Re: 15. BALKANSKA SMOTRA MLADIH STRIP AUTORA

Počalji od Snake Plissken Uto 25 Jun 2013, 11:39

PROGRAM MANIFESTACIJE XV BALKANSKA SMOTRA MLADIH STRIP AUTORA

28.06.2013.

16h Promocija izdanja osiječke udruge „Stripos“
17h Ekskluzivna premijera integralnog izdanja stripa „Dikan“ 
18h Predavanje Mišela Difrana „Francusko-beglijski strip očima insajdera“
19h „Treća generacija jugoslovenskih strip autora-nekad i sad“, javni intervju sa Igorom Kordejom i Zoranom Tucićem
19:30h Otvaranje strip berze u holu Leskovačkog kulturnog centra
20h Otvaranje izložbe mladih strip crtača Balkana u galeriji Leskovačkog kulturnog centra, dodela nagrade za doprinos srpskom stripu i dodela nagrade Miodrag Veličković Mivel za satiričan strip
21h Koncert rumunskih strip autora Adrijana Barbua i Ane Beczendi

29.06.2013.

12h Predstavljanje novosadskog izdavača „Rosencrantz“, beogradskog izdavača „System Comics“, niškog izdavača „Ankona“ i skopskog izdavača „Strip Kvadrat“
13h Predavanje „Savremeni tokovi frankofonog stripa“ Čabe Kopeckog i tribina „Zanimanje strip crtač na francusko-belgijskom strip tržištu i kako ga steći“,
14h Promocija albuma „Kapetan Nitrat“ i internacionalne edicije „Pegaz 21“
17h Promocija bugarskog projekta „Iznad Duge“ 
18h Promocija šestog albuma serijala „Vekovnici“
19h Promocija 13. broja magazina „Strip Pressing“ i predstavljanje niške striparnice „Južni Darkvud“
20h Otvaranje izložbe „Makedonski strip danas“ u galeriji Narodnog muzeja i dodela memorijalnih nagrada „Nikola Mitrović Kokan“ nagrađenim autorima
21h Predavanje „Makedonski strip danas“ Nikole Temkova
22h Projekcija animiranog filma „BonZai“ Daniela Atanasova i projekcija nagrađenih ostvarenja sa festivala animiranog filma u Banja Luci

30.06.2013.

12h Promocija makedonskog izdanja „Ficizam“
13h Prezentacija mariborske udruge EPEKA i Maribora – evropskog središta mladih za 2013. godinu
14h Predavanje Valie Kapadai i Pavlosa Pavlidisa „Grčki strip – juče, danas, sutra“
15h Predstavljanje aktivnosti strip radionice rumunskog autora Adrijana Barbua
18h Svečano zatvaranje manifestacije, dodela zahvalnica učesnicima i dodela nagrade „Mlade velike nade“ za najboljeg mladoh učesnika smotre u galeriji Leskovačkog kulturnog centra
Sve vreme trajanja manifestacije u prostorijama Leskovačke škole stripa „Nikola Mitrović Kokan“ u potkrovlju Leskovačkog kulturnog centra radiće strip radionica. Svi programi, ukoliko nije drugačije navedeno, odigravaće se u potkrovlju Leskovačkog kulturnog centra
Snake Plissken
Snake Plissken
Zaslužan član
Zaslužan član

Datum upisa : 06.06.2011
Broj poruka : 619

Nazad na vrh Ići dole

15. BALKANSKA SMOTRA MLADIH STRIP AUTORA Empty Re: 15. BALKANSKA SMOTRA MLADIH STRIP AUTORA

Počalji od Snake Plissken Sre 26 Jun 2013, 04:17

GOSTI MANIFESTACIJE

Mišel Difran, Brisel, Belgija
Čaba Kopecki, Grenobl, Francuska
Vlado Nikolovski, London, Velika Britanija
Valia Kapadai, Pavlos Pavlidis, Atina, Grčka
Sandi Buh, Mitja Špes (Mesna opština Maribor, savetnik za program Maribor -
Evropska stolica mladeži 2013), Peter Tomaž Dobrila (predsednik EPEKA, savetnik za program Maribor, Evropska stolica kulture 2013), Štefan Simončič (projektni radnik, producent izložbi stripova), Aljoša Kirič, Ljubljana, Slovenija
Adrian Barbu, Anna Benczedi, Casandra Ciocian, Kluž, Rumunija
Marian Mirescu, Vioreal Piligras, Krajova, Rumunija
Daniel Atanasov, Jambol, Bugarska
Aleksandar Vačkov, Varna, Bugarska
Petar Stanimirov, Rumen Čaušev, Dimitar Stojanov, Sofija, Bugarska
Ozren Miždalo, Tihomir Čelanović, Kotor, Crna Gora
Mirko Zulić, Milutin Pavićević, Podgorica, Crna Gora
Igor Kordej, Zagreb, Hrvatska
Željko Gašić, Marko Đeška, Osijek, Hrvatska
Milorad Vicanović Maza, Laktaši, Bosna i Hercegovina
Goran Dujaković Feniks, Banja Luka, Bosna i Hercegovina
Borislav Maljenović, Doboj, Bosna i Hercegovina
Miroslav Slipčević Mimi, Bihać, Bosna i Hercegovina
Aleksandar Sotirovski, Igor Jovčevski, Nikola Temkov, Vesna Ničevska Saravina, Toni Anastasovski, Filip Aleksovski, Antonio Aranđelović, Skoplje, Makedonija
Darko Bogdanov, Vinica, Makedonija
Andrej Manev, Ohrid, Makedonija
Zlatko Krstevski, Prilep, Makedonija
Dražen Kovačević, Milan Jovanović, Zoran Panović, Igor Marković, Ivan Šainović, Toni Simić, Bojan Debenak, Bojan Radovanović, Radomir Izgarević, Dragutin Vukelić Guta, Miloš Slavković, Predrag Ginevski, Stevan Kovačević, Jana Adamović, Milan Drča, Milan Mišić, Ana Milojković, Ana Petrović, Vladimir Matić Kuriljev, Predrag Ivanović, Aleksandra Đorđević, Milica Mastelica, Aleksandar Obradović
Svetozar Obradović, Predrag Đurić, Dejan Sedlan, Nenad Cvetičanin, Darko Stojanović, Ana Šimon, Nenad Jovanović Branko Tarabić, Novi Sad
Zlatibor Stanković, Surdulica
Marjan Milanov, Dimitrovgrad
Dalibor Đorđević, Babušnica
Ivan Veljković, Svilajnac
Nenad Kostić, Srđan Panić, Srđan Nikolić, Lazar Nikolić, Igor Krstić, Pirot
Zoran Tucić, Vladimir Aleksić, Šabac
Bojan Vukić, Đorđe Krajinović, Zaječar
Živorad Radivojević, Inđija
Stevan Subić, Zrenjanin
Vladimir Krstić Laci, Miodrag Krstić, Vladimir Vukašinović, Dušan Cvetković, Toni Radev, Miloš Dinić, Niš
Milan Jovanović, Kragujevac
Ivica Sretenović, Trstenik
Sabahudin Murnović Muran, Safir Muranović, Mihajlo Moračanin Morača, Prijepolje
Zoran Nikolić, Gadžin Han
Tiberije Beka, Banatsko Novo Selo
Snake Plissken
Snake Plissken
Zaslužan član
Zaslužan član

Datum upisa : 06.06.2011
Broj poruka : 619

Nazad na vrh Ići dole

15. BALKANSKA SMOTRA MLADIH STRIP AUTORA Empty Re: 15. BALKANSKA SMOTRA MLADIH STRIP AUTORA

Počalji od Snake Plissken Čet 27 Jun 2013, 09:01

Specijalni gosti :

15. BALKANSKA SMOTRA MLADIH STRIP AUTORA Sbxo
Dejan Stojiljković je srpski pisac i strip scenarista rođen 1976. godine u Nišu, autor romana Konstantinovo raskršće s kojim je ušao u najuži izbor za NIN-ovu nagradu i dobio nagrade Miloš Crnjanski i Svetosavski pečat.Objavio je zbirku proze Leva strana druma (SKC Niš, 2007, Medivest Niš 2010), zbirku priča inspirisanih mitovima i legendama rokenrola pod nazivom Low Life (NKC, 2008, edicija „Tragači“) i istorijski roman Konstantinovo raskršće (IP Laguna, Beograd, 2009, 2010, 2011), koji je postao bestseler i prodat u više od 50.000 primeraka, a do sada je preveden na ruski, makedonski i engleski.U martu 2012. objavio je novi roman - Duge noći i crne zastave (IP Laguna, Beograd). Autor je nekoliko strip scenarija. Dramski program Radio Beograda adaptirao je njegovu novelu Lopuže poput nas u radio-dramu koja je premijerno izvedena novembra 2008. Prvi je laureat nagrade za strip teoriju Nikola Mitrović Kokan. Redovan je saradnik internet magazina za popularnu kulturu PopBoks a piše i za Politiku, Urban Bug, Večernje novosti, Gradinu, Korake, Think Tank... Idejni je tvorac i jedan od osnivača Treš festa, festivala andergraund književnosti koji se održava u Nišu. Živi u Nišu gde trenutno radi kao glavni i odgovorni urednik, internet portala NišCafe. Član je književne grupe P-70 i Srpskog književnog društva.


15. BALKANSKA SMOTRA MLADIH STRIP AUTORA F6uf
Dragan Stokić Rajački je rođen 1951. u Negotinu. Dobitnik je nekoliko nagrada za strip i ilustraciju među kojima se ističe treća nagrada za ilustraciju evropskog ogranka kompanije „Edgar Rajs Berouz“. Učestvovao je na velikom broju izložbi u Beogradu, Zaječaru, Leskovcu, Negotinu, Kragujevcu, Cirihu, Roršahu. Njegov strip „Valando“ publikovan je sredinom osamdesetih u „Val stripu“. Nacrtao je i tri epizode licencnog strip serijala „Tarzan“, od kojih jednu po sopstvenom scenariju, a ostale po scenarijima Svetozara Obradovića i Dušana Vukojeva. Uradio je čitav niz epizoda serijala „Ninđa“ i strip „Nenad“ za „Dečje novine“. Početkom dvehiljaditih, radio je na serijalu „Divlja magija“.
Snake Plissken
Snake Plissken
Zaslužan član
Zaslužan član

Datum upisa : 06.06.2011
Broj poruka : 619

Nazad na vrh Ići dole

15. BALKANSKA SMOTRA MLADIH STRIP AUTORA Empty Re: 15. BALKANSKA SMOTRA MLADIH STRIP AUTORA

Počalji od Snake Plissken Pet 28 Jun 2013, 06:52

Snake Plissken
Snake Plissken
Zaslužan član
Zaslužan član

Datum upisa : 06.06.2011
Broj poruka : 619

Nazad na vrh Ići dole

15. BALKANSKA SMOTRA MLADIH STRIP AUTORA Empty Re: 15. BALKANSKA SMOTRA MLADIH STRIP AUTORA

Počalji od Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu