Beskonacni itinerer kroz svet strip albuma
+3
Desuparez Aporez
Lord Vader89
Ultras
7 posters
Strana 1 od 1
Beskonacni itinerer kroz svet strip albuma
Preuzeto sa: www.stripvesti.com
Pozivamo Vas 14. aprila u 17h u knjižaru Alan Ford na promociju najveće enciklopedije stripa „Beskonačni itinerer kroz svet strip albuma“ u dve knjige, autora Vladimira Topolovačkog. Prvi put na ovim prostorima na jednom mestu stripovi domaćih izdavača su kataloški sređeni po autorima. Date su dimenzije i oprema izdanja, ime izdavača, tiraž itd. Obe knjige su A4 formata sa tvrdim povezom.
Preuzeto iz uvoda knjige:
„ ....….kako bi rekli Monty Python-ovci: „ ...sada nešto sasvim drugačije.“ Sortiranje će biti sledeće:
Skenirana naslovnica -- koliko ste puta prošli pored izdanja za koje ste tek kasnije saznali da je strip? (Preko 4200 skeniranih naslovnica)
Naslov -- sa stripa, onako kako je izdavač preveo
Epizode -- ukoliko se strip sastoji iz više naslova. Može biti bitno ako želite da pročitate određen strip a ne možete da se setite gde je objavljen. Prepis naslova je isti kakav je izdavač sastavio.
Crtež/scenario -- uglavnom svi izdavači navode prvo scenaristu. Izvinite, ali po meni je crtač bitniji! (Preko 500 crtača složenih po prezimenu)
Izdavač, tj nakladnik -- naziv izdavača, mesto iz kojeg je (državu morate pogađati sami) i godina izdanja samo ukoliko je naznačena u izdanju.
Izgled -- kratak opis šta je u pitanju; crno/beli ili kolor album; kakve su korice i koliko stranica stripa očekuje da ih pročitate.
Tiraž, tj naklada -- navodim samo ukoliko je izdavač taj podatak stavio.
Pismo -- da li je strip ispisan latinicom ili ćirilicom .
Dimenzije -- širina x visina u cm (korica – a ne stranica). Razlog je jednostavan - da biste lakše prepoznali šta imate u kolekciji.
Povez -- za zadrtije (ako ih ima) od mene jako bitna stavka; reč tvrd je naglašena zbog njih.
Kurioziteti -- ovde ću stavljati sve što je bitno, a tiče se baš tog izdanja.
? -- bilo gde, znači da to izdanje i taj podatak nemam, ali je to nadomešteno slikom ili sa nekim drugim podacima
.... tako će biti i ovde. Sve zaključno sa 31.12.2009.....................“
Re: Beskonacni itinerer kroz svet strip albuma
Koliko kosta ovo?
I, I fail to see ko je izdavac :(
I, I fail to see ko je izdavac :(
Lord Vader89- Domaćin
- Datum upisa : 25.12.2010
Broj poruka : 2589
Aha, Strip agent....vidim da sve stoji na ekavici, pa sam pomislio da je izdavac iz Srbije. No, nebitno bilo cemu....
Cini mi se da nije visoka cena, a to da je u HR jeftinije, znas vrlo dobro da mi to bas mnogo znaci
Cini mi se da nije visoka cena, a to da je u HR jeftinije, znas vrlo dobro da mi to bas mnogo znaci
Lord Vader89- Domaćin
- Datum upisa : 25.12.2010
Broj poruka : 2589
Na ove knjige sam potpuno zaboravio!
A bile su mi u planu!
A bile su mi u planu!
Desuparez Aporez- Ističe se
- Datum upisa : 04.01.2012
Broj poruka : 273
Ja sam ih imao u planu, ali večita bolja sa malo para, a gomilom stripova..
Imrahil- Zaslužan član
- Datum upisa : 02.03.2011
Broj poruka : 312
Imrahil ::Ja sam ih imao u planu, ali večita bolja sa malo para, a gomilom stripova..
Isti slucaj...
Desuparez Aporez- Ističe se
- Datum upisa : 04.01.2012
Broj poruka : 273
nije skupo, fina vest
crow- Domaćin
- Datum upisa : 05.11.2011
Broj poruka : 959
Imao sam u rukama, prelistao, i jednom rečju ODLIČNO!
istina ima nekih mana, ali je zato stvar još odličnija!
istina ima nekih mana, ali je zato stvar još odličnija!
kobra- Special guest star
- Datum upisa : 25.02.2011
Broj poruka : 339
Kao što kaže kobra, imao u rukama plavi album (knjigu, itinerer ili kako Vam bolje zvuči) jednom prilikom, prelistao i morao nabaviti...
Sad imam oba i često puta nađem neku zanimljivu informaciju koju sam prije preskočio u čitanju i listanju.
Nešto što mislim da treba imati svaki ljubitelj stripa.
Sad imam oba i često puta nađem neku zanimljivu informaciju koju sam prije preskočio u čitanju i listanju.
Nermal- Ističe se
- Datum upisa : 22.05.2011
Broj poruka : 298
Ja sam planirao da kupim samo ovu sa našim izdanjima...Nermal ::Kao što kaže kobra, imao u rukama plavi album (knjigu, itinerer ili kako Vam bolje zvuči) jednom prilikom, prelistao i morao nabaviti...
Nermale, kako ti se čini spisak nabrojanih izdanja u toj knjizi?
Jesu li obuhvatili bukvalno sve što je izašlo?
Ma, nema sve što je izašlo....mislim da je to nemoguća misija.
Autor je u uvodu napisao daje popis do kraja 2009 i da ne sadrži izdanja do 70-ih, znači period od 1980-2009.
Spisak je dobar, kako već duže slažem razne popise stripova, znam koliko je komplicirano to poslagati u neki oblik u kojem ću se kasnije lako snaći i pronaći ono što tražim.
Autor je izabrao slaganje po autorima i edicijama, možda zvuči komplicirano, ali nije. Kad znaš autora ili ediciju uz pomoć sadržaja vrlo je lako naći određeni strip.
Ali ono što je mene baš oduševilo na prvu je uvod, tj. početak uvoda (nadam se da autor neće zamjeriti ako stavim citat?).
"Kao prvo, nameće se pitanje ko to normalan čitavog života voli, čita i sakuplja stripove.
Zatim ponovo pitanje odakle mu novac i prostor za sve to. Pa opet pitanja: šta znači biti kolekcionar, kako izgleda biti kolekcionar, kako tzv. kolekcionar zna šta postoji i na koji način dolazi do informacija?"
(Vladimir Topolovački . Beskonačni itinerer kroz svet strip albuma; Knjiga 1, str. 5)
Mislim da svatko ko nađe identifikaciju u ovim redovima treba da bar prelista knjige, ako ih već nema. A ko ih prelista...
Autor je u uvodu napisao daje popis do kraja 2009 i da ne sadrži izdanja do 70-ih, znači period od 1980-2009.
Spisak je dobar, kako već duže slažem razne popise stripova, znam koliko je komplicirano to poslagati u neki oblik u kojem ću se kasnije lako snaći i pronaći ono što tražim.
Autor je izabrao slaganje po autorima i edicijama, možda zvuči komplicirano, ali nije. Kad znaš autora ili ediciju uz pomoć sadržaja vrlo je lako naći određeni strip.
Ali ono što je mene baš oduševilo na prvu je uvod, tj. početak uvoda (nadam se da autor neće zamjeriti ako stavim citat?).
"Kao prvo, nameće se pitanje ko to normalan čitavog života voli, čita i sakuplja stripove.
Zatim ponovo pitanje odakle mu novac i prostor za sve to. Pa opet pitanja: šta znači biti kolekcionar, kako izgleda biti kolekcionar, kako tzv. kolekcionar zna šta postoji i na koji način dolazi do informacija?"
(Vladimir Topolovački . Beskonačni itinerer kroz svet strip albuma; Knjiga 1, str. 5)
Mislim da svatko ko nađe identifikaciju u ovim redovima treba da bar prelista knjige, ako ih već nema. A ko ih prelista...
Nermal- Ističe se
- Datum upisa : 22.05.2011
Broj poruka : 298
Similar topics
» Vodič kroz Arhivu stripa
» + i -
» Udruženje ljubitelja devete umetnosti "Svet stripa"
» nOOb & Svet stripa
» Tintin
» + i -
» Udruženje ljubitelja devete umetnosti "Svet stripa"
» nOOb & Svet stripa