Šta se čita ovih dana ?
+48
boss52
tinton
Raoul Duke
ZAGOR
Combatrock
Sneaksie Thiefsie
lixon
neomedjeni
Zlix
TruliAndedZombi
Mr Smith
Desuparez Aporez
crow
Dzek Denijels
perikle
kobra
wele
Imrahil
herbosan
goksi
Vladimir
Tex Willer
Mhejl
Силни
Snake Plissken
Rogan
Nermal
azra x.
Bruce Springsteen
legaz
cronos six
5rovic
VLADA 96
Rider of the lighting
Gil-galad
Grujah
profesor-inz
Morrison
dessa
Elesar
deecay
kasper
Woolf
manhunter
culfis
Colt
Ultras
Lord Vader89
52 posters
Strana 1 od 29
Strana 1 od 29 • 1, 2, 3 ... 15 ... 29
Šta se čita ovih dana ?
Baš me zanima :
Uobičajena tema na stripovskim forumima
Šta ste novo (staro) pročitali od stripova, preporuke, kratak osvrt...
Možete ubaciti i malu naslovnicu stripa, oceniti strip...
Izvolite
Šta ste novo (staro) pročitali od stripova, preporuke, kratak osvrt...
Možete ubaciti i malu naslovnicu stripa, oceniti strip...
Izvolite
Lord Vader89- Domaćin
- Datum upisa : 25.12.2010
Broj poruka : 2589
Tex Willer
Pre neki dan sam (po ko zna koji put) prelistao na poslu ovu trodelnu priču:
Boselli & Ortiz
Tex Ludens 90 "Na putu za utvrdu Apache"
Tex Ludens 91 "Mescalerosi!"
Tex Ludens 92 "Do zadnje kapi krvi"
Odličan Ortizov crtež (ali uvek se setim druge epizode, na strani 94 gde je Tex sa 4 pistolja : ).
Inače, izvidnik Laredo, koga smo upoznali u ovoj priči, se ponovo pojavljuje u originalnom broju 603 kojeg je crtao Toričeli. Baš me zanima šta mu je Boseli zakuvao sa miss Starrett
Boselli & Ortiz
Tex Ludens 90 "Na putu za utvrdu Apache"
Tex Ludens 91 "Mescalerosi!"
Tex Ludens 92 "Do zadnje kapi krvi"
Odličan Ortizov crtež (ali uvek se setim druge epizode, na strani 94 gde je Tex sa 4 pistolja : ).
Inače, izvidnik Laredo, koga smo upoznali u ovoj priči, se ponovo pojavljuje u originalnom broju 603 kojeg je crtao Toričeli. Baš me zanima šta mu je Boseli zakuvao sa miss Starrett
Re: Šta se čita ovih dana ?
Ne, izvidnik Laredo se ne pojavljuje u toj prici, vec ce biti protagonista price iz tri dela koja bi trebalo da se pojavi sredinom godine.
Colt- Domaćin
- Datum upisa : 22.12.2010
Broj poruka : 106
Colt ::Ne, izvidnik Laredo se ne pojavljuje u toj prici, vec ce biti protagonista price iz tri dela koja bi trebalo da se pojavi sredinom godine.
Da, moja greška. Preleteo sam na brzinu tekst koji je postavio Dee na stripovi.com i omašio priču :
Pazi, ovako je i bolje. Tri broja - to je već ozbiljna priča
Dee se neće ljutiti da prenesem ovo:
"U ostatku godine ponovno će susresti Johnnyja Lareda,
glavnog skauta Forta Apache, koje će ujediniti Texa i Tigera u
bespoštednoj borbi protiv tajanstvenih Revekti; istraživati s četiri
parda nenenaseljenu "zemlju koja se dimi" u Yellowstoneu, između trapera i Indijanaca Nez Perce;
susresti specijalne agente tvrtke Topeka & Santa Fe Railroad, koja
je u ratu s drugom željezničkom tvrtkom i neuhvatljivom ubojicom Mondegom; i , u novom Texoneu kojeg je dizajnirao Gomez, upoznat ćemo karavanu hrabrih žena. Specijalac
koji dolazi ovog ljeta, donosi nam priču koja vodi naše pardove u
smrtonosne situacije u daleki Spokane Falls. No to nije sve jer će
također donijeti i posebno iznenađenje: novi godišnja serija dosad
neobjavljenih epizoda - u boji!"
Procitak Tex gigant Uzareno olovo by Nizzi&Zaniboni. NIsta lepse nego po x-ti put citati klasicne matrice ... Sjajno!
Poslednji izmenio culfis dana Čet 03 Mar 2011, 13:55, izmenjeno ukupno 1 puta
culfis- Zaslužan član
- Datum upisa : 23.12.2010
Broj poruka : 1167
Tex Willer - Giganti
culfis ::Procitak Tex gigant Uzareno olovo by Nizzi&Zaniboni. NIsta lepse nego po x-ti put citati klasicne matrice ... Sjajno!
Нисам читао "Ужарено олово", као и огромну већину Текс Гиганта
Имам Фонтов "Убојице" и онај Магнусов "Долина терора", а ових дана ми стиже Кјубертов "Усамљени јахач"
Штета што Гиганте нису радили Либелусовци или нека српска издавачка кућа.
У ствари, било која кућа која нема за преводиоца такву величину као што је Тамара Плишко...
Тиме би се избегла могућност да Текс у једном тренутку каже следеће:
Намерно сам изабрао овакав пример, јер је осталих (буквалних) грешака и превише...
Значи, нашег ренџера, који је прошао небројено авантура, лупи нека жена у повређену руку а он каже "Ахх, моја рука"
Па да ли је та Плишко икад читала Текса???
Он је остајао нем неколико пута када су га свирепо мучили, тако да му овај ударац дође као дашак ветра, а она преводи онако
Текса не би требало да преводи неко ко није упознат са материјом :
opusteno, iovako su Teksovi giganti 99% djubre, cija je prica bazirana na sistemu, idu gangsteri ulicom, i Tex pobedi.
"Dolinu terora" sam kupio samo zbog Magnusa! Inace nijedan Tex gigant ne bi video moju policu!
"Dolinu terora" sam kupio samo zbog Magnusa! Inace nijedan Tex gigant ne bi video moju policu!
Lord Vader89- Domaćin
Tex Willer
Pa kada ne voliš Texa :P
Meni su "Ubojice" vrh
Naravno, ima par mesta gde je zbogom-pameti-scenario ali je akcija non-stop
Meni su "Ubojice" vrh
Naravno, ima par mesta gde je zbogom-pameti-scenario ali je akcija non-stop
ma kaki, ja sam veci fan Texa od sviju vas XD
nije da ga ne volim, zaboga, ali neke kriterijume imam :
nije da ga ne volim, zaboga, ali neke kriterijume imam :
Lord Vader89- Domaćin
A novo se čita:
manhunter- Domaćin
- Datum upisa : 20.12.2010
Broj poruka : 1318
Po lordovoj racunici oko 50-tak stranica Texonea nije djubre, verovatno misli na propratne tekstove ? :
Sto si Lorde, tako surov prema Willeru?
Ubojice nije los gigant, dapace:).
Prevod jeste krsh nevidjeni, al` sta da se radi - vis major!
@ultras
skupljas gigante po raritenosti ili ...sledis neku drugu logiku?
Ubojice nije los gigant, dapace:).
@ultras
Poslednji izmenio culfis dana Čet 03 Mar 2011, 13:56, izmenjeno ukupno 1 puta
culfis- Zaslužan član
Juliu broj dva. : Danas pada i trojka.
Woolf- Zaslužan član
- Datum upisa : 11.02.2011
Broj poruka : 396
culfis ::Po lordovoj racunici oko 50-tak stranica Texonea nije djubre, verovatno misli na propratne tekstove ? :
:
samo jedna grupa textova, ona iz Magnusovog giganta :P
pa kazem ti, samo zbog scenarija "idu dva lika ulicom, i Tex pobedi"
jedino sto vredi u tim gigantima je mestimicno crtez, al ne toliko da bih davao tolike pare za njega :)
jedini giganti koji valjaju, su Nathan Never giganti
Lord Vader89- Domaćin
Pročitao sam ...
Lord Vader89 ::
jedini giganti koji valjaju, su Nathan Never giganti :P
Vidim i Dilana ne čitaš :
Ili si i prema Dilanu surov kao prema Texu :dylan:
DD Giganti su sasvim dobri
culfis ::Ubojice nije los gigant, dapace:).
@ultras
Ma, gde loš, pusti Vejdera
Odlična zabava :
Sa Gigantima nisam počeo na vreme
Tako da, prvenstveno zbog finansija, nemam sve brojeve.
Jedno vreme sam se nadao da će ih "izbaciti" Veseli Četvrtak ali na žalost ništa od toga... I zbog tog premišljanja sam izgubio neko vreme u skupljanju... Ubitačno loš prevod i skupo izdanje Strip Agenta su velika mana ovog izdanja.
Za sada imam 3 giganta. Fontov, Magnusov i Kjubertov. Rešio sam sve da ih skupim ali bez neke ludačke želje da se to desi što pre...
Bitno je da u normalnim razmacima čitam Texa. Znaš li da nemam i SD brojeve :
[quote="Ultras"]
jes, jes, mea culpa.
jbg, sta cu kad sam slab na NN :P
TEx giganti su u osnovi ona literatura za WC :) samo, jbg, previse ih je SA napravio kabastim, pa su ljudi pomislili da da oni zapravo nesto vrede :HH:
hehehehe
nego....sta se bre cimas oko tih giganata, bolje kupuje nesto sto vredi tih para. ozbiljan sam.
: : : : : :
Lord Vader89 ::Vidim i Dilana ne čitaš :
Ili si i prema Dilanu surov kao prema Texu :dylan:
jes, jes, mea culpa.
jbg, sta cu kad sam slab na NN :P
Ma, gde loš, pusti Vejdera
Odlična zabava :
Sa Gigantima nisam počeo na vreme
Tako da, prvenstveno zbog finansija, nemam sve brojeve.
Jedno vreme sam se nadao da će ih "izbaciti" Veseli Četvrtak ali na žalost ništa od toga... I zbog tog premišljanja sam izgubio neko vreme u skupljanju... Ubitačno loš prevod i skupo izdanje Strip Agenta su velika mana ovog izdanja.
Za sada imam 3 giganta. Fontov, Magnusov i Kjubertov. Rešio sam sve da ih skupim ali bez neke ludačke želje da se to desi što pre...
Bitno je da u normalnim razmacima čitam Texa.
TEx giganti su u osnovi ona literatura za WC :) samo, jbg, previse ih je SA napravio kabastim, pa su ljudi pomislili da da oni zapravo nesto vrede :HH:
hehehehe
nego....sta se bre cimas oko tih giganata, bolje kupuje nesto sto vredi tih para. ozbiljan sam.
Znaš li da nemam i SD brojeve :
: : : : : :
Lord Vader89- Domaćin
lele ... :Ultras ::
Bitno je da u normalnim razmacima čitam Texa. Znaš li da nemam i SD brojeve :
culfis- Zaslužan član
[quote="Ultras"]
Pazz, Tamara je prevela ukupno 5 Giganata i to verovatno najlosijih (1 pre + 4 zadnja). Problem je ako nastavi sa radom, onda cu odlepiti. Bice to kasperov gnev i slicno, a cilj svih napada bice urednik Strip Agenta. Njegov potez je sledeci, a i da zna da Texomani nisu isto sto i Marti Misterijasi (kraci su nam zivci i slicno).
Lord Vader89 ::
Ubitačno loš prevod i skupo izdanje Strip Agenta su velika mana ovog izdanja.
Pazz, Tamara je prevela ukupno 5 Giganata i to verovatno najlosijih (1 pre + 4 zadnja). Problem je ako nastavi sa radom, onda cu odlepiti. Bice to kasperov gnev i slicno, a cilj svih napada bice urednik Strip Agenta. Njegov potez je sledeci, a i da zna da Texomani nisu isto sto i Marti Misterijasi (kraci su nam zivci i slicno).
kasper- Novajlija
- Datum upisa : 18.01.2011
Broj poruka : 17
Ja sam kupio svojevremeno prvih 5 Texovih giganata (jer sam dobio nisku cijenu)... Priče su ok, no budući da mi nije primarni junak, ne bih davao tolike pare za nešto takvo. Strip-agent uvijek ima lude cijene za te albume. Ali ću zato pokupovati maxije koje SA stavlja na kioscima kao remitendu. Dobiješ 1 regularni tex i jedan maxi za 25 kn. Znači više od 50% uštede.
deecay- Obećava
- Datum upisa : 12.01.2011
Broj poruka : 58
Sta se cita ovih dana?
Kod mene svasta nesto, a i nista posebno, sta mi padne pod ruku....
Zadnjih par dana citam neke Marvelovske dogodovstine sa svih kraja univerzuma i prostor-vremena....
Tako sam overio do kraja ceo Silver Surfer ESSENTIAL vol.1
vrlo vrlo lepo, sa nekoliko vrlo dirljivih i dubokih prica! :) (npr. prva, u kojoj se objasnjava SS origin, pa prva prica sa Surferom i Mefistom, svojevrni Marvelovski angel vs. demon, Heaven vs. Hell....superiska :) )pritom, sa sjajnim, sjajnim Buseminim crtezom!!! koji je, inace meni simpaticnog Kirbija, totalno bacio u blato!!!!!
preporuka svima ko je imalo zainteresovan :)
Dalje, kroz neka raspitivanja o odredjenoj Surferovoj prici, dosao sam do devetodelne price "The last Galactus story" (trebala da bude desetodelna, ali je otkazan magazin u kome je izlazio strip.... : )
vrlo zanimljiva kosmicka epopeja u kombinovanom stilu Klarka i Asimova, sa onim malim dodirom Zvezdanih staza. Galactus je sam po sebi vrlo zanimljiv lik, tako da ova prica svakako vredi da se procita. mada, Djole rece juce da je prica u neskladu sa kontinuitetom, ali ajd sad, onako lep crtez i svemirsko putovanje....steta propustiti :)
i, finally, sinoc me zaintrigirao topik na stripovi.com, o novom serijalu "S.H.I.E.L.D.", koji se bavi istorijom ove organizacije iz Marvelovog univerzuma, pa skinuh i nabrzaka procitah....
ah, "Price iz baze Drugdje" u Marvelu. ali totalno! mislim, ima znaimljivih ideja....Imhotep, Njutn, Galilej, Tesla....ali brate, toliko je nabacano i stihijski napisano....da to nema smisla. (dovoljan indikator, da sam procitao svih 6 brojeva za 15ak minuta....i to uz MSN i ostale online aktivnosti)
zao mi je zbog potencijalno dobre price (iako malko pretenciozne, hah)
tako....sta se kod vas krcka u loncu? :
Zadnjih par dana citam neke Marvelovske dogodovstine sa svih kraja univerzuma i prostor-vremena....
Tako sam overio do kraja ceo Silver Surfer ESSENTIAL vol.1
vrlo vrlo lepo, sa nekoliko vrlo dirljivih i dubokih prica! :) (npr. prva, u kojoj se objasnjava SS origin, pa prva prica sa Surferom i Mefistom, svojevrni Marvelovski angel vs. demon, Heaven vs. Hell....superiska :) )pritom, sa sjajnim, sjajnim Buseminim crtezom!!! koji je, inace meni simpaticnog Kirbija, totalno bacio u blato!!!!!
preporuka svima ko je imalo zainteresovan :)
Dalje, kroz neka raspitivanja o odredjenoj Surferovoj prici, dosao sam do devetodelne price "The last Galactus story" (trebala da bude desetodelna, ali je otkazan magazin u kome je izlazio strip.... : )
vrlo zanimljiva kosmicka epopeja u kombinovanom stilu Klarka i Asimova, sa onim malim dodirom Zvezdanih staza. Galactus je sam po sebi vrlo zanimljiv lik, tako da ova prica svakako vredi da se procita. mada, Djole rece juce da je prica u neskladu sa kontinuitetom, ali ajd sad, onako lep crtez i svemirsko putovanje....steta propustiti :)
i, finally, sinoc me zaintrigirao topik na stripovi.com, o novom serijalu "S.H.I.E.L.D.", koji se bavi istorijom ove organizacije iz Marvelovog univerzuma, pa skinuh i nabrzaka procitah....
ah, "Price iz baze Drugdje" u Marvelu. ali totalno! mislim, ima znaimljivih ideja....Imhotep, Njutn, Galilej, Tesla....ali brate, toliko je nabacano i stihijski napisano....da to nema smisla. (dovoljan indikator, da sam procitao svih 6 brojeva za 15ak minuta....i to uz MSN i ostale online aktivnosti)
zao mi je zbog potencijalno dobre price (iako malko pretenciozne, hah)
tako....sta se kod vas krcka u loncu? :
Poslednji izmenio Lord Vader89 dana Pet 25 Feb 2011, 22:39, izmenjeno ukupno 1 puta
Lord Vader89- Domaćin
Jennifer Blood
Onako, nije lose za start. Naravno, bojazan samo da ne razvodni kao Boyse, a cekam naredne brojeve da vidim da li ce malo po malo ukidati njen dnevnik, previse brblja (k'o i svako zensko..)
Poslednji izmenio Elesar dana Pet 25 Feb 2011, 22:42, izmenjeno ukupno 1 puta
Elesar- Zaslužan član
- Datum upisa : 14.01.2011
Broj poruka : 475
Upravo pročitah Sam samcat. http://www.bedetheque.com/serie-18743-BD-Tout-seul.html
Dobar strip sa nikad manje teksta. Al' je zato crtež odličan i dovoljan da vodi priču, koja je takođe odlična. :-)
Besnokobilaši bi uskoro trebali da objave još dva Šabuteova stripa, Pun mesec i Veštice.
http://www.bedetheque.com/serie-1326-BD-Sorcieres-Chaboute.html i http://www.bedetheque.com/serie-494-BD-Pleine-Lune.html
manhunteru, jesi li čitao ove? Kakvi su?
Dobar strip sa nikad manje teksta. Al' je zato crtež odličan i dovoljan da vodi priču, koja je takođe odlična. :-)
Besnokobilaši bi uskoro trebali da objave još dva Šabuteova stripa, Pun mesec i Veštice.
http://www.bedetheque.com/serie-1326-BD-Sorcieres-Chaboute.html i http://www.bedetheque.com/serie-494-BD-Pleine-Lune.html
manhunteru, jesi li čitao ove? Kakvi su?
dessa- Ističe se
- Datum upisa : 23.01.2011
Broj poruka : 243
šta novo čitam
Pun mesec sam čitao, Veštice ne.
I ja sam sa tim čovekom oduševljen. Mislim da ako se nekome jedan strip od njega svidi, da će mu se i ostali svideti.
I ja sam sa tim čovekom oduševljen. Mislim da ako se nekome jedan strip od njega svidi, da će mu se i ostali svideti.
manhunter- Domaćin
- Datum upisa : 20.12.2010
Broj poruka : 1318
Dylan Dog - Color Fest
DD Colorfest 1 i 2.
Iznad mojih (nevelikih doduse) ocekivanja.
Vrlo dobre price prilicno ujednacenog kvaliteta, "Planet mrtvih" ponajbolja.
Preporuke
Morrison- Domaćin
- Datum upisa : 24.12.2010
Broj poruka : 1710
Strana 1 od 29 • 1, 2, 3 ... 15 ... 29
Similar topics
» KIŠA - revija dobrog stripa - broj 1
» Međunarodna strip konferencija "Kragujevac, godine prve"
» Čita li ko strip svesčice?
» Strip - sličica dana
» Međunarodna strip konferencija "Kragujevac, godine prve"
» Čita li ko strip svesčice?