Martin Mystere
+14
Gil-galad
profesor-inz
cronos six
Ultras
elderane84
prozirna senka
Woolf
Jasko
Elesar
milandj3
manhunter
Lord Vader89
Rider of the lighting
deecay
18 posters
Strana 2 od 4
Strana 2 od 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Martin Mystere
Mnogo hvala!Koji epic fail kad sam napisao Orao : Sutra citam VC br. 2 povratak u Nedodjiju pa javljam utiske! : Btw u Postrevolucionarnom Martiju su sve epizode stand alone ili su neke u delovima?Koliko smaram,samo imam neka pitanja...Lord Vader89 ::Rider of the lighting ::Ev' sam ja opet!Procitao sam Martija br. 1 iz VC 'Sudbina Atlandite'.I dalje sam odusevljen stripom
Mada nije mi bas najjasnije sve oko toga kakve veze su bile koje Marti ima sa Orlom i zbog cega su se posvadjali...
Marti i Orli (nije Orao :P ), su bili dugogodisnji prijatelji i saradnici, zajedno su bili ucenici mudraca iz Agartija - Kut Humija, i obojici je darovano drevno oruzje "Murchadna". Oruzje zapravo predstavlja ogledalo svog nosioca, te se noseci ga Orli pokazao kao zla i beskurpulozna osoba. Kada se to otkrilo, doslo je do razlaza puteva izmedju njega i Martina. (ukratko samo)I Ljudi u Crnom su u stvari organizacija koja zeli da zataska sve abnormalne pojave jer bi navodno to dovelo do pada covecantva kao sto je bio i pad Atlantide(mada sam iz ove epizode saznao zasto je stvarno nestala Atlantida)
nakon pada Atlantide, prvobitni cilj Ljudi u crnom je da budu roditelj iz senke koji bi usmeravao covecanstvo ka nekom toku istorije koji ne bi doveo do ponavljanja kataklizme koja je zadesila Zemlju. (Martin Misterija gigant 3 - "Ljudi u crnom")
no, moc kada se drzi u ruci, brzo korumpira, tako da se u drustvu desio raskol, i nakon odredjenog vremena, Ljudi u crnom postaju organizacija koja iz senke upravlja covecanstvom, i vesto krije dokaze prave ljudske istorije. (imas svega u pomenutom gigantu, kao i u MM#1 (regularna serija))
(opet ukratko samo :) )
Rider of the lighting- Ističe se
- Datum upisa : 20.02.2011
Broj poruka : 187
samo pitaj slobodno :)
standalone su (dakle, nisu u nastavcima)
ali mogu imati epizode koje se nadovezuju.
Lord Vader89- Domaćin
- Datum upisa : 25.12.2010
Broj poruka : 2589
Ok, .Lord Vader89 ::samo pitaj slobodno :)
Fascinantno mi je da skoro sve novije striceve epizode hoce da budu sve, papazjanija vise tema, i ne uspevaju da budu nista... Paradoksalno, ali mi se one starije price (posebice do broja 80-90) iako mozda zastarele u nekom smislu, cine bolje. :
Elesar- Zaslužan član
- Datum upisa : 14.01.2011
Broj poruka : 475
ma one i jesu bolje. (do tamo neke granice....)
ali ove nisu nikako lose.
ali ove nisu nikako lose.
Lord Vader89- Domaćin
Ma necu naravno da kazem da su lose (kao npr. one od : hehehe), samo ostavlja budjav ukus u ustima kad znas kakve su mogle da budu i da je bilo malo vise strpljenja da se izglacaju.
Elesar- Zaslužan član
Ojha,procitao sam i VC br.2 Povratak u Nedodjiju!Ova epizoda i dalje potvrdjuje moje odusevljenje Martijem Ne znam,ako su ove epizode prosecne koje sam procitao:Homunkulus,Sudbina Atlantide i Povratak u Nedodjiju,onda su one pre bile...neverovatne u svakom pogledu.
Rider of the lighting ::Ojha,procitao sam i VC br.2 Povratak u Nedodjiju!Ova epizoda i dalje potvrdjuje moje odusevljenje Martijem Ne znam,ako su ove epizode prosecne koje sam procitao:Homunkulus,Sudbina Atlantide i Povratak u Nedodjiju,onda su one pre bile...neverovatne u svakom pogledu.
Ma u pravu si, ako su ti sve ove odlične epizode, sigurno se i s ostalima nećeš razočarati! Možda su Carev paun i Užas Kejp Roka malo slabije epizode, ali ostale su sve bolje. Vidjet ćemo kako ćeš se snaći s Grendelom ili Crnim suncem zbog kontinuiteta... I meni su ti sve VČ-ove epizode bile solidno dobre. Znači, razumemo se. :
deecay- Obećava
- Datum upisa : 12.01.2011
Broj poruka : 58
Evo malo informacija s drugog sajta, valjda se onaj deecay neće ljutiti... :
BUDUĆE PRIČE Martija Misterije
Ima informacija, što provjerenih što neprovjerenih, koje kruže po talijanskim forumima. No, ovo bi se definitivno moglo očekivati u godinama koje dolaze. Nove vijesti su te da će gigant najvjerojatnije izaći druge godina nakon 2 godine pauze, a i to da se vraća Beretta čija je bonellijevska karijera "završila" pred više godina – ali eto ga natrag!
1) Gigant koje će raditi Recagno i Caluri u kojem se govori o misterijima Milana i drugim aspektima priče o Agarthi, radni naslov je "Sinovi groma";
2) Duga priča koja će završiti u travnju 2012. da bi se s podudaralo s tridesetom obljetnicom serije;
3) Prvi priča Martina Mystèrea od Cavaletta: skripta je završena (s radnim naslovom "Tisuću origami ždralova Hirošime", ili slično). Crtač još nije poznat;
4) Dvije nove priče koje je napisao Beretta, s radnim naslovima "Istina u drveću" i druga koja govori o misterijima Washington Mewsa;
5) Nastavak priče o kristalnim lubanjama;
6) Novi kratki team-up između Martina i Dylana Doga;
7) Nova priča Moralesa i De Cubellisa: prema blogu De Cubellisa, priča bi dosad već trebala biti dovršena;
Nova priča koju crta Tuis.
9) Već spomenuti nastavak priče o Za-Te-nayu koji je u izradi (s NN foruma; post Mirka Perniole)
10) Priča o povratku Mr. Jinxa trenutno je na ledu (u smislu da još nije postavljen datum objave).
Nastavak priče o Za-Te-nayu je u izradi (s NN foruma; post Mirka Perniole, novog mystereovca). Prvi dio priče je objavljen u redovnoj seriji pod nazivom"La scure incantata" ("Začarana sjekira", MM SR 242), a to je svojevrsni MM-Zagor crossover. Priču je napisao Perniola, a scenarij doradio Castelli, budući da je Bonelli jako osjetljiv na crossovere, pa Castelli nije htio riskirati s njegovim prvim mystereovskim pečatom. Scenarij samo što nije gotov, no dizajn ide jako sporo i teško da nema nade da se priča objavi ove godine. Iako je sve polagao u nade da će priča izaći za Zagorov 50-ti rođendan. Perniola kaže: "Što se mene tiče, ja sam scenarij predao prije Božića, za koji trenutno neću reći ništa više dok je Castelli u potpunosti ne obradi. Reći ću vam samo da se odnosi na poznatu urbanu legendu... Koja očito nije samo legenda!"
Kod nas MM baš i nema svjetlu budućnost. U stripovskoj zajednici kruže priče da će Bernard iz Strip-Agenta staviti Martina na led, odnosno da možda više neće izlaziti. Srpski Veseli četvrtak već je otprije pomaknuo frekvenciju izdavanja s dva mjeseca na tri! Sve što nam ostaje jesu Libellusovi izvrsnih HC reprinti redovne serije koji će možda današnje nove epizode dostići u dalekoj budućnosti. Libellus almanasi (još malo pa stigli Talijane) i giganti (stigli Talijane) se zato redovito objavljuju. Ostaje samo nada u bolju budućnost punu lijepih epizoda Martina Mysteréa!
A evo i cijelog teksta! MM u Italiji 2011.!
http://www.stripovi.com/magazin/bonelli-italija-2011-3-martin-mystere/177/
BUDUĆE PRIČE Martija Misterije
Ima informacija, što provjerenih što neprovjerenih, koje kruže po talijanskim forumima. No, ovo bi se definitivno moglo očekivati u godinama koje dolaze. Nove vijesti su te da će gigant najvjerojatnije izaći druge godina nakon 2 godine pauze, a i to da se vraća Beretta čija je bonellijevska karijera "završila" pred više godina – ali eto ga natrag!
1) Gigant koje će raditi Recagno i Caluri u kojem se govori o misterijima Milana i drugim aspektima priče o Agarthi, radni naslov je "Sinovi groma";
2) Duga priča koja će završiti u travnju 2012. da bi se s podudaralo s tridesetom obljetnicom serije;
3) Prvi priča Martina Mystèrea od Cavaletta: skripta je završena (s radnim naslovom "Tisuću origami ždralova Hirošime", ili slično). Crtač još nije poznat;
4) Dvije nove priče koje je napisao Beretta, s radnim naslovima "Istina u drveću" i druga koja govori o misterijima Washington Mewsa;
5) Nastavak priče o kristalnim lubanjama;
6) Novi kratki team-up između Martina i Dylana Doga;
7) Nova priča Moralesa i De Cubellisa: prema blogu De Cubellisa, priča bi dosad već trebala biti dovršena;
Nova priča koju crta Tuis.
9) Već spomenuti nastavak priče o Za-Te-nayu koji je u izradi (s NN foruma; post Mirka Perniole)
10) Priča o povratku Mr. Jinxa trenutno je na ledu (u smislu da još nije postavljen datum objave).
Nastavak priče o Za-Te-nayu je u izradi (s NN foruma; post Mirka Perniole, novog mystereovca). Prvi dio priče je objavljen u redovnoj seriji pod nazivom"La scure incantata" ("Začarana sjekira", MM SR 242), a to je svojevrsni MM-Zagor crossover. Priču je napisao Perniola, a scenarij doradio Castelli, budući da je Bonelli jako osjetljiv na crossovere, pa Castelli nije htio riskirati s njegovim prvim mystereovskim pečatom. Scenarij samo što nije gotov, no dizajn ide jako sporo i teško da nema nade da se priča objavi ove godine. Iako je sve polagao u nade da će priča izaći za Zagorov 50-ti rođendan. Perniola kaže: "Što se mene tiče, ja sam scenarij predao prije Božića, za koji trenutno neću reći ništa više dok je Castelli u potpunosti ne obradi. Reći ću vam samo da se odnosi na poznatu urbanu legendu... Koja očito nije samo legenda!"
Kod nas MM baš i nema svjetlu budućnost. U stripovskoj zajednici kruže priče da će Bernard iz Strip-Agenta staviti Martina na led, odnosno da možda više neće izlaziti. Srpski Veseli četvrtak već je otprije pomaknuo frekvenciju izdavanja s dva mjeseca na tri! Sve što nam ostaje jesu Libellusovi izvrsnih HC reprinti redovne serije koji će možda današnje nove epizode dostići u dalekoj budućnosti. Libellus almanasi (još malo pa stigli Talijane) i giganti (stigli Talijane) se zato redovito objavljuju. Ostaje samo nada u bolju budućnost punu lijepih epizoda Martina Mysteréa!
A evo i cijelog teksta! MM u Italiji 2011.!
http://www.stripovi.com/magazin/bonelli-italija-2011-3-martin-mystere/177/
deecay- Obećava
A dobro... Bice jos dana za megdana
Ma, sta ce i taj prvi "krosover"? Glupo je sto su ga spajali i sa Dilanom, a sad jos i sa Cakoslavom
Mislim da Marti i ne ide tako lose u Srbiji. A i znaci kada ne lepnes samo strip, nego se potrudis i da objasnis desavanja u stripu. A Marti ne samo da treba, nego mora da ima te tekstove
Ma, sta ce i taj prvi "krosover"? Glupo je sto su ga spajali i sa Dilanom, a sad jos i sa Cakoslavom
Mislim da Marti i ne ide tako lose u Srbiji. A i znaci kada ne lepnes samo strip, nego se potrudis i da objasnis desavanja u stripu. A Marti ne samo da treba, nego mora da ima te tekstove
Jasko- Ističe se
- Datum upisa : 28.02.2011
Broj poruka : 283
Moja taktika je da iz svake narudzbine iz Darkwooda ili tako neceg uzimam po malo Martina iz VC tako da bi u buducnosti imao sve brojeve koje su izdali.I hvala na odgovorima i na strucnostideecay ::Rider of the lighting ::Ojha,procitao sam i VC br.2 Povratak u Nedodjiju!Ova epizoda i dalje potvrdjuje moje odusevljenje Martijem Ne znam,ako su ove epizode prosecne koje sam procitao:Homunkulus,Sudbina Atlantide i Povratak u Nedodjiju,onda su one pre bile...neverovatne u svakom pogledu.
Ma u pravu si, ako su ti sve ove odlične epizode, sigurno se i s ostalima nećeš razočarati! Možda su Carev paun i Užas Kejp Roka malo slabije epizode, ali ostale su sve bolje. Vidjet ćemo kako ćeš se snaći s Grendelom ili Crnim suncem zbog kontinuiteta... I meni su ti sve VČ-ove epizode bile solidno dobre. Znači, razumemo se. :
To ti je odlična taktika , sa Martijem ne možeš promašiti.
Woolf- Zaslužan član
- Datum upisa : 11.02.2011
Broj poruka : 396
Ne mogu da prezalim sto u Almanasima ne idu originalni tekstovi, bez obzira sto je mozda jedan deo zastareo. Ima neke cari da se podsetimo svega toga...
Elesar- Zaslužan član
Nisam bas siguran da ima smisla bilo sta prevoditi iz almanaha na hrvatski, nisu to Bog zna kakvi autorski tekstovi. Samo jedan, i to iz almanaha broj 2 zasluzuje da bude objavljen, a to je Kastelijeva Tajanstvena istorija sveta, od formiranja Zemlje pre 4.5 mlrd godina do Hrista. To je svojevrsna MM Biblija, timeline svih tih silnih prvih, drugih i trecih Atlantida, Muova i Lemurija, Panova i Oduarpi...
prozirna senka- Novajlija
- Datum upisa : 12.03.2011
Broj poruka : 33
Rider of the lighting ::Ojha,procitao sam i VC br.2 Povratak u Nedodjiju!Ova epizoda i dalje potvrdjuje moje odusevljenje Martijem Ne znam,ako su ove epizode prosecne koje sam procitao:Homunkulus,Sudbina Atlantide i Povratak u Nedodjiju,onda su one pre bile...neverovatne u svakom pogledu.
One pre su bile i više nego neverovatne.;-)
manhunter- Domaćin
- Datum upisa : 20.12.2010
Broj poruka : 1318
Offtopic: dobrodošlica prozirnoj senki!!!!
manhunter- Domaćin
- Datum upisa : 20.12.2010
Broj poruka : 1318
Fala menhanteru;-)
On topik: rajderu, ne beri brigu oko Martija i Orla, ovaj, Orlija. U ovim postrevolucionarnim epizodama, iako se neke od njih, a posebno Rekanjove, direktno nastavljaju na stare epizode, daje se kratak pregled sta je bilo ranije, tako da i u Grendelu imas kratak pregled njihovog odnosa... Samo citaj ove postrevulucionarne epizode i sve ce biti ok.
Naravno, ako si u mogucnosti da nabavis i sve ostalo od MMa, tim bolje. No, moze se citati zasebno. Tako je Kasteli i zamislio...
On topik: rajderu, ne beri brigu oko Martija i Orla, ovaj, Orlija. U ovim postrevolucionarnim epizodama, iako se neke od njih, a posebno Rekanjove, direktno nastavljaju na stare epizode, daje se kratak pregled sta je bilo ranije, tako da i u Grendelu imas kratak pregled njihovog odnosa... Samo citaj ove postrevulucionarne epizode i sve ce biti ok.
Naravno, ako si u mogucnosti da nabavis i sve ostalo od MMa, tim bolje. No, moze se citati zasebno. Tako je Kasteli i zamislio...
Ma vise je to legenda da se ne moze sve shvatiti bez citanja svega :) Moze, i sta vise, definitivno je zanimljivo.
elderane84- Novajlija
- Datum upisa : 24.01.2011
Broj poruka : 12
Jes',ja zamislih da polako uzimam sve posterevolucionarne koje je izdao VC,a u medjuvremenu uzmem neke stare cisto da vifim kakve su bile.I kako mi se cini da sam negde video,VC ima prava samo za sledeci broj.Nadam se da nece da prestanu da izdaju bas sad kad sam ja otkrio jedan od najboljih stripova svih vremena!prozirna senka ::Fala menhanteru;-)
Jedno nacelno pitanje - koliko vam smeta (i sta vise volite) sto vise u pojavnoj mitologiji Strica, npr. dosta stvari nije kao u pocetnim epizodama - prizenio se sa Dijanom, Orli ima potpuno novi izgled, Trevis se skoro i ne pojavljuje...?
S jedne strane je pozitivno sto se za razliku od vecine SBE izdanja junak menja, tok vremena se vidi, ali da li sa druge zalite za onim nekada?
S jedne strane je pozitivno sto se za razliku od vecine SBE izdanja junak menja, tok vremena se vidi, ali da li sa druge zalite za onim nekada?
Elesar- Zaslužan član
Elesar ::Jedno nacelno pitanje - koliko vam smeta (i sta vise volite) sto vise u pojavnoj mitologiji Strica, npr. dosta stvari nije kao u pocetnim epizodama - prizenio se sa Dijanom, Orli ima potpuno novi izgled, Trevis se skoro i ne pojavljuje...?
Meni ponekad nedostaje onaj početni osjećaj za avanturu tipa Indiana Jones, pa sva ta početna mitologija (alternativna povijest) kad su se tek počele otkrivati zakulisne igre između Atlantide i Mu, neke općepoznate misterije. Neke stvari su se istrošile s vremenom u serijalu.
To što se oženio s Dijanom ne mijenja stvari uopće, jer se više zavodničkog tipa Martin riješio još u prvih desetak epizoda. Već mu je onda Dijana pritegla uzica. Orli je sad pozitivac, no svejedno mu ta mračna strana još izvire, a Travis se pojavljuje mislim sasvim dovoljno. Stvari i odnosi moraju evoluirati, serijal ne smije stajati na mrtvoj točki. I ta revolucionizacija serijala je puno toga napravila, kompletne epizode s puno boljim epizodama nego su to bile u periodu Ludensa (koje sada izlaze u RH). Sa Orlijem su to napravili odlično, u gigantu i polagano kroz redovnu seriju. Ima još u Martiju budućnosti. Recagno i Morales i dalje piče dobrim stvarima - a jedan i drugu su skoro sušta suprotnost s pristupom temama i scenariju!
deecay- Obećava
ja vala nemam nikakav osecaj, jer sam citao nekako izbalansirano stare i nove epizode, pa mi onda nije tako nesto upalo u oko.
da citam linearno, redosledom, mozda i bi, ko zna :)
da citam linearno, redosledom, mozda i bi, ko zna :)
Lord Vader89- Domaćin
Kako to mislis, Trevis se skoro pa i ne pojavljuje? Njega ima bas i previse, postao je i vise nego prisan prijatelj Martiju (btw, jos uvek nam nije otkriveno na koji su nacin se njih dvojica upoznali, znamo samo da je Marti pomagao Trevisu na jednom slucaju, i to je to; sto se odnosa Marti-Tauer tice, on se sve vise i vise razotkriva, znamo da su bili cak i cimeri na faksu), ima ga skoro pa u svako drugoj-trecoj epizodi...;-)Elesar ::Jedno nacelno pitanje - koliko vam smeta (i sta vise volite) sto vise u pojavnoj mitologiji Strica, npr. dosta stvari nije kao u pocetnim epizodama - prizenio se sa Dijanom, Orli ima potpuno novi izgled, Trevis se skoro i ne pojavljuje...?
Ostaje da vidimo kako ce Rekanjo da istera ovu "bipolarnu" pricu o Orliju, te jeste zao, te nije zao. A jeste zao, nije kriva ni murcadna ni Kut Humi. Srecom, Rekanjo ipak nije Bereta:p Bice to ok...
Zenidba sa Dijanom je bila i jedino moguca, vrlo trapavo izvedena, mada, posle toliko godina odlaganja, ne znam kako bi se i bolje opravdala urednicka odluka da ovo dvoje budu na silu veciti ljubavnici... A strip publika je jasno zelela da se ovaj magarac u kravati skrasi;-)
Sve je to, dakle, u redu, ono sto nije u redu je sto je osnovna premisa serijala rat izmedju Atlantide i Mua doveden do besmisla. Tu se vise ne zna niti ko pije niti ko placa (hvala Bereta, hvala Kasteli, :...) i stvarno ne vidim kako ce se iz te papazjanije iscupati. Sad je Amerika kriva za potapanje Atlantide?!? More, mrs bagro! A najavljeni skori Beretin povratak na stranice MMa me ne cine nimalo spokojnim
hmmmm....cek cek cek, samo da proverim da li sam u toku.
govori se o papazjaniji koja je napravljena sa gigantom 8, i sa prvim brojem "postrevolucionarnog" Martija? nista se nije desilo vise nakon toga?
ili jeste? :(
govori se o papazjaniji koja je napravljena sa gigantom 8, i sa prvim brojem "postrevolucionarnog" Martija? nista se nije desilo vise nakon toga?
ili jeste? :(
Lord Vader89- Domaćin
Strana 2 od 4 • 1, 2, 3, 4
Strana 2 od 4
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu