Dilan Dog 2013.
+16
manhunter
wele
neomedjeni
Zlix
Elesar
perikle
dessa
cp6uja
Woolf
kobra
crow
culfis
Gil-galad
VLADA 96
Ultras
Morrison
20 posters
Strana 12 od 13
Strana 12 od 13 • 1, 2, 3 ... , 11, 12, 13
Re: Dilan Dog 2013.
Novo!
Ludens Almanah 11.
Scenario: Minjako
Crtez: Pikato
Ludens Almanah 11.
Crtez: Pikato
Morrison- Domaćin
- Datum upisa : 24.12.2010
Broj poruka : 1710
Novo!
Veseli Cetvrtak, SuperBook 24.
Scenario: Sklavi x3
Crtez: Kasertano / Roi / Brindizi
Veseli Cetvrtak, SuperBook 24.
Scenario: Sklavi x3
Crtez: Kasertano / Roi / Brindizi
Morrison- Domaćin
Zivotni put
Steta za protracenu ideju...
Solomon, tj. Stiven, moze da prodje kao solidno koncipiran lik. Njegov poremecaj nije dovoljno ubedljiv, no kako su u "Dilana Doga" (a i u zivotu) cudne, teske i uvrnute bolesti precesta pojava, moze se zazmuriti na jedno oko. However, 'Zivotni put' pada tamo gde ne bi smeo - u razradi dana nedelje/zivota mladog Stivena.
Ponedeljak, Utorak i Sreda su veoma slabi, iskorisceni kako bi se bukvalno na silu kreirao horor ambijent - nema nikakvog smisla da Stiven bude onoliko agresivan i ubilacki nastrojen. Jeste to sve u svrsi zapleta (trebalo je motivisati onog mafioza da krene u osvetu), ali ipak...Sve u vezi skole je uzasno izvestaceno i isforsirano...lik ucitelja, kasnije i oni silovatelji u najavi sa pumpe...debelo preterano.
Ostali dani su tek nesto bolji, mada previse pecaju na patetiku. Povremeno i uspesno.
Finis je pesmom vec predodredjen, bez ikakvih obrta i iznenadjenja; uopste, mozda i najveca mana ove price je upravo to prerano otkrivanje i paralele sa pesmom, i bolesti glavnog junaka.
Jos jedanput, steta. Po neiskoriscenosti potencijala, ova prica me je podsetila na nedavni specijal 'Kamo je nestao Dylan Dog?'.
Fregijerija vise ni dobro kadriranje ne moze da opravda.
Steta za protracenu ideju...
Solomon, tj. Stiven, moze da prodje kao solidno koncipiran lik. Njegov poremecaj nije dovoljno ubedljiv, no kako su u "Dilana Doga" (a i u zivotu) cudne, teske i uvrnute bolesti precesta pojava, moze se zazmuriti na jedno oko. However, 'Zivotni put' pada tamo gde ne bi smeo - u razradi dana nedelje/zivota mladog Stivena.
Ponedeljak, Utorak i Sreda su veoma slabi, iskorisceni kako bi se bukvalno na silu kreirao horor ambijent - nema nikakvog smisla da Stiven bude onoliko agresivan i ubilacki nastrojen. Jeste to sve u svrsi zapleta (trebalo je motivisati onog mafioza da krene u osvetu), ali ipak...Sve u vezi skole je uzasno izvestaceno i isforsirano...lik ucitelja, kasnije i oni silovatelji u najavi sa pumpe...debelo preterano.
Ostali dani su tek nesto bolji, mada previse pecaju na patetiku. Povremeno i uspesno.
Finis je pesmom vec predodredjen, bez ikakvih obrta i iznenadjenja; uopste, mozda i najveca mana ove price je upravo to prerano otkrivanje i paralele sa pesmom, i bolesti glavnog junaka.
Jos jedanput, steta. Po neiskoriscenosti potencijala, ova prica me je podsetila na nedavni specijal 'Kamo je nestao Dylan Dog?'.
Fregijerija vise ni dobro kadriranje ne moze da opravda.
Morrison- Domaćin
Novo!
Ludens 130.
Scenario: Di Gregorio
Crtez: Kasertano
Ludens 130.
Morrison- Domaćin
Slazem se potpuno za Zivotni put sa Morrisonom,samo je jos jedan minus kod price misleading naslovnica,ja se utripovao da je neka prica o Dilanovom zivotu:laughing
Rider of the lighting- Ističe se
- Datum upisa : 20.02.2011
Broj poruka : 187
Nepoznati svijet
Rekao sam to pre, i reći ću opet: Farači je potpuno pošandrcao!
Sramna priča koja na momente deluje kao nekakva sprdnja, parodija serijala...totalno odsustvo bilo čega što bismo mogli nazvati makar zanimljivim; o težim epitetima poput 'kreativnog', 'dobrog' ili, ne daj Bože, 'zabavnog', ne vredi ni misliti.
Bedna ideja, jadna izvedba. Grozno kreirani, iskorišćeni i potrošeni likovi, Ugolino Kosu.
UžasUžasUžas, medju 10-15 najbruka serijala...trebalo bi oformiti komisiju koja bi na ovakve stripove udarala one 'zdravstvene' etikete sa paklica cigareta.
Rekao sam to pre, i reći ću opet: Farači je potpuno pošandrcao!
Sramna priča koja na momente deluje kao nekakva sprdnja, parodija serijala...totalno odsustvo bilo čega što bismo mogli nazvati makar zanimljivim; o težim epitetima poput 'kreativnog', 'dobrog' ili, ne daj Bože, 'zabavnog', ne vredi ni misliti.
Bedna ideja, jadna izvedba. Grozno kreirani, iskorišćeni i potrošeni likovi, Ugolino Kosu.
UžasUžasUžas, medju 10-15 najbruka serijala...trebalo bi oformiti komisiju koja bi na ovakve stripove udarala one 'zdravstvene' etikete sa paklica cigareta.
Morrison- Domaćin
slažem se za nslovnicu Životni put , baš je obećavala
crow- Domaćin
- Datum upisa : 05.11.2011
Broj poruka : 959
Bez obzira na mrljavi debi, Bilota ce tek pokazati sav svoj talenat...izvanredna prica koju je uradio za KolorFest 2. govori u prilog tome.
Kao i cinjenica da je novi glodur Rekioni upravo njega uvrstio u vrlo uzak krug ljudi koje zeli u novoj DD redakciji
Kao i cinjenica da je novi glodur Rekioni upravo njega uvrstio u vrlo uzak krug ljudi koje zeli u novoj DD redakciji
Morrison- Domaćin
Novo!
Veseli cetvrtak 73.
Scenario: Ruju
Crtez: Roi
Veseli cetvrtak 73.
Scenario: Ruju
Crtez: Roi
Morrison- Domaćin
Hej, ovo tek sad vidim
izgleda da famozni 'zeleni album' ima i ispravno izdanje...
Jel neko uopste kupio ili bar video ovaj Gigant?
EDIT: upravo dobih info da su u prometu obe "verzije"
izgleda da famozni 'zeleni album' ima i ispravno izdanje...
Jel neko uopste kupio ili bar video ovaj Gigant?
EDIT: upravo dobih info da su u prometu obe "verzije"
Morrison- Domaćin
Opasne veze
Slabunjavo. Ni prethodnik 'Manila' mi nije nista bolji. Emo chick flick epizoda, gotik smek, vampiri...ukratko sve ono sto ne ljubim preterano. Sto se ne moze reci za Roija, koji se u takvom ambijentu snalazi kao riba u vodi.
Slabunjavo. Ni prethodnik 'Manila' mi nije nista bolji. Emo chick flick epizoda, gotik smek, vampiri...ukratko sve ono sto ne ljubim preterano. Sto se ne moze reci za Roija, koji se u takvom ambijentu snalazi kao riba u vodi.
Morrison- Domaćin
Novo!
Extra Ludens 85.
Scenario: Kjaveroti
Crtez: Siniskalki
Extra Ludens 85.
Scenario: Kjaveroti
Crtez: Siniskalki
Poslednji izmenio Morrison dana Ned 22 Sep 2013, 22:37, izmenjeno ukupno 1 puta
Morrison- Domaćin
Novo!
Veseli cetvrtak 74.
Veseli cetvrtak 74.
Morrison- Domaćin
Progonitelj
Jako dobra, specifična priča. Istovremeno ozbiljna i duhovita. Ovakve teme i poente se ne viđaju prečesto u redovnoj seriji, pa mi 'Progonitelj' nekako više liči na preraslu almanah/gigant priču.
SPOILER
Zajebantska premisa o duhu poreznika koji proganja na jednake načine kao i dok je bio živ
SPOILER END
Priča lišena neizvesnosti, jer ”ništa nije izvesno osim smrti i poreza” :)
Naj naslovnica u poslednjih 15 godina, naj Gručova fora u poslednjih 15 epizoda, naj Kasertano u poslednjih 15 radova (kanda ponovo koriguje stil, ovaj put na bolje).
Jako dobra, specifična priča. Istovremeno ozbiljna i duhovita. Ovakve teme i poente se ne viđaju prečesto u redovnoj seriji, pa mi 'Progonitelj' nekako više liči na preraslu almanah/gigant priču.
SPOILER
Zajebantska premisa o duhu poreznika koji proganja na jednake načine kao i dok je bio živ
SPOILER END
Priča lišena neizvesnosti, jer ”ništa nije izvesno osim smrti i poreza” :)
Naj naslovnica u poslednjih 15 godina, naj Gručova fora u poslednjih 15 epizoda, naj Kasertano u poslednjih 15 radova (kanda ponovo koriguje stil, ovaj put na bolje).
Morrison- Domaćin
Procitao 11i Ludensov Gigant...verovatno najslabiji od svih koji sadrze vise od jedne price.
Saveznistvo
Prosecan Bilotin rad...moderna vampirska prica sa odredjenim oslanjanjem na Paolinu 'Dugu noc'. Tome doprinosi i isti potpisnik crteza. Pikato mi je medju najdrazim DD crtacima, ali mi mnogo vise lezi na manjem formatu.
Scenarista ide utabanim stazama nekih od osnova serijala - najveca cudovista su ljudi > korporacije > civilizacija.
Bicima iz nocnih mora kosmare izazivaju ljudi...zgodan preokret. Dilan, kao i uvek, profesionalnu, i svaku drugu, pomoc nudi onima kojima je neophodna...makar to bili i vampiri.
Sala za mucenje
Tja, 'Kocka' srece 'Slagalicu strave'...Nista narocito, iako se Gvaldoni trudi da ispadne efektan. Bjankini nije kadar za Dilana.
Popratni efekti
Tezak je Ambrozini kao scenarista. Priznajem da se propisno namucim pokusavajuci da ukapiram njegove poente. Nacin na koji pripoveda je nekako... sirov, hermetican, nedopadljiv. Kao da nije u stanju da jasno izrazi ono sto zeli.
Ipak, istovremeno je veoma uzbudljivo krciti put kroz njegove namere i oslobadjati ih.
Zanimljiva prica.
Promenio je nacin na koji crta lica (iako povremeno prohuji po neka stara faca) koja su odvec gruba. Iako to doprinosi njihovoj jacoj izrazajnosti.
Voodoo
Shocking twist wannabe brzalica. Slabo. Bas kao i Dalanjol.
Saveznistvo
Prosecan Bilotin rad...moderna vampirska prica sa odredjenim oslanjanjem na Paolinu 'Dugu noc'. Tome doprinosi i isti potpisnik crteza. Pikato mi je medju najdrazim DD crtacima, ali mi mnogo vise lezi na manjem formatu.
Scenarista ide utabanim stazama nekih od osnova serijala - najveca cudovista su ljudi > korporacije > civilizacija.
Bicima iz nocnih mora kosmare izazivaju ljudi...zgodan preokret. Dilan, kao i uvek, profesionalnu, i svaku drugu, pomoc nudi onima kojima je neophodna...makar to bili i vampiri.
Sala za mucenje
Tja, 'Kocka' srece 'Slagalicu strave'...Nista narocito, iako se Gvaldoni trudi da ispadne efektan. Bjankini nije kadar za Dilana.
Popratni efekti
Tezak je Ambrozini kao scenarista. Priznajem da se propisno namucim pokusavajuci da ukapiram njegove poente. Nacin na koji pripoveda je nekako... sirov, hermetican, nedopadljiv. Kao da nije u stanju da jasno izrazi ono sto zeli.
Ipak, istovremeno je veoma uzbudljivo krciti put kroz njegove namere i oslobadjati ih.
Zanimljiva prica.
Promenio je nacin na koji crta lica (iako povremeno prohuji po neka stara faca) koja su odvec gruba. Iako to doprinosi njihovoj jacoj izrazajnosti.
Voodoo
Shocking twist wannabe brzalica. Slabo. Bas kao i Dalanjol.
Morrison- Domaćin
Ruzicasti zecevi opet napadaju
Ajoj, evo ga opet. Rozezeka.
Iskreno, ocekivao sam i losiju predstavu. Na kraju nisam bio sokiran, iznenadjen, ljut, niti bilo sta slicno. Cak sam se gotovo zabavljao vecim tokom price. Rasplet je nekako ocekivano slabo uspeo.
Ono sto je bas trulo je to Minjakovo insistiranje na sumnji u realnost (ne)delanja P.R.-a na samom kraju...jednom je to prilicno uspelo, a ovog puta bi definitivno svrsishodnije bilo da ruzicastog zaista nema u ovoj epizodi.
Pikato odlican...nisam siguran cime je doprineo ovaj drugi potpisani crtac.
Ajoj, evo ga opet. Rozezeka.
Iskreno, ocekivao sam i losiju predstavu. Na kraju nisam bio sokiran, iznenadjen, ljut, niti bilo sta slicno. Cak sam se gotovo zabavljao vecim tokom price. Rasplet je nekako ocekivano slabo uspeo.
Ono sto je bas trulo je to Minjakovo insistiranje na sumnji u realnost (ne)delanja P.R.-a na samom kraju...jednom je to prilicno uspelo, a ovog puta bi definitivno svrsishodnije bilo da ruzicastog zaista nema u ovoj epizodi.
Pikato odlican...nisam siguran cime je doprineo ovaj drugi potpisani crtac.
Morrison- Domaćin
Maxi 8.
Demon Blob
Ju Boze gluposti.
Nastavlja se tradicija zapleta koji se bave ukletim predmetima, masinama...bilo je posednutih usisivaca, automobila, maski, svakojakih ukrasa, kuca, stanova, zgrada, fudbalera, zivotinja, pesam, filmova i knjiga...sada su tu i one anti-stres lutkice sto se gnjece. Da, da.
Postavlja se pitanje sta je sledece?
Ukleti hidrant?
Demonska potkosulja?
Licidersko srce iz pakla?
U stvari, naslovnica najbolje ilustruje ovu epizodu i trenutni odnos Faracija i Dilana...dovoljno je doticnog scenaristu zamisliti na mestu sismisa.
Samospaljivanje
Nakon Bloba sve deluje kao mila majka koja peva pesmu o suvom zlatu i rogovima izobilja.
A ipak 'Samospaljivanje' i ne toliko.
Ispodprosecna Rujuova smandrljotina koju je verovatno naskrabao za manje vremena nego sto je meni trebalo da je procitam. Malo mitova, malo patetike, nimalo kvaliteta.
Strava na moru
Ovo cak i lici na nesto...reciklaza ali sasvim solidna. Marcano ne nervira, ali ni ne rizikuje puno...sto ce mu verovatno zacementirati status vise-nego-prosecnog scenariste.
Demon Blob
Ju Boze gluposti.
Nastavlja se tradicija zapleta koji se bave ukletim predmetima, masinama...bilo je posednutih usisivaca, automobila, maski, svakojakih ukrasa, kuca, stanova, zgrada, fudbalera, zivotinja, pesam, filmova i knjiga...sada su tu i one anti-stres lutkice sto se gnjece. Da, da.
Postavlja se pitanje sta je sledece?
Ukleti hidrant?
Demonska potkosulja?
Licidersko srce iz pakla?
U stvari, naslovnica najbolje ilustruje ovu epizodu i trenutni odnos Faracija i Dilana...dovoljno je doticnog scenaristu zamisliti na mestu sismisa.
Samospaljivanje
Nakon Bloba sve deluje kao mila majka koja peva pesmu o suvom zlatu i rogovima izobilja.
A ipak 'Samospaljivanje' i ne toliko.
Ispodprosecna Rujuova smandrljotina koju je verovatno naskrabao za manje vremena nego sto je meni trebalo da je procitam. Malo mitova, malo patetike, nimalo kvaliteta.
Strava na moru
Ovo cak i lici na nesto...reciklaza ali sasvim solidna. Marcano ne nervira, ali ni ne rizikuje puno...sto ce mu verovatno zacementirati status vise-nego-prosecnog scenariste.
Morrison- Domaćin
Novo!
Ludens 131.
Crtez: Biljardo
Ludens 131.
Crtez: Biljardo
Morrison- Domaćin
Novo!
Libellus ColorFest 5.
Scenario: Minjako / Marcano / Kajeli / Gvaldoni
Crtez: Frizenda / Kaluri / Biljardo / Nicoli
Libellus ColorFest 6.
Scenario: Vinci / Poreto&Merikone / Barbato / Kacivio
Crtez: Vinci / Dena / Airagi / Romeo
Libellus ColorFest 5.
Scenario: Minjako / Marcano / Kajeli / Gvaldoni
Crtez: Frizenda / Kaluri / Biljardo / Nicoli
Libellus ColorFest 6.
Scenario: Vinci / Poreto&Merikone / Barbato / Kacivio
Crtez: Vinci / Dena / Airagi / Romeo
Morrison- Domaćin
Kako je ružan Dilan na naslovnici broja 5.
Zlix- Domaćin
- Datum upisa : 12.06.2012
Broj poruka : 1293
Kultni horor film
U ovom Gigantu je sve u znaku trasha i poigravanja istim...horor kao zanr, film 'Bloody evil', sam strip 'Dylan Dog', Ruju i njegovo pisanje...Sveobuhvatnost trasha celo vreme prosto gusi citaoca, bivajuci nepodnosljivom, ali sjajnim magija/tehnologija raspletom Paskvale prilicno elegantno i mekano prizemljuje ovu pricu.
Pozitivan utisak. Di Vincenco nimalo drag, ali ovde sasvim dobar.
U ovom Gigantu je sve u znaku trasha i poigravanja istim...horor kao zanr, film 'Bloody evil', sam strip 'Dylan Dog', Ruju i njegovo pisanje...Sveobuhvatnost trasha celo vreme prosto gusi citaoca, bivajuci nepodnosljivom, ali sjajnim magija/tehnologija raspletom Paskvale prilicno elegantno i mekano prizemljuje ovu pricu.
Pozitivan utisak. Di Vincenco nimalo drag, ali ovde sasvim dobar.
Morrison- Domaćin
Što? Meni se čini da je ona Andrej Pejić look-alike spodoba u ogledalu očarana njimeZlix ::Kako je ružan Dilan na naslovnici broja 5.
Morrison- Domaćin
Novo!
Veseli cetvrtak 75.
Scenario: Ena
Crtez: Mari
Veseli cetvrtak 75.
Morrison- Domaćin
Novo u Italiji!
Najavljeni zaokreti i promene u urednickoj politici, vizuelno su vec pocele...
Scenario: Ambrozini
Crtez: Ambrozini
Crtez: Dalanjol
Scenario: Kavaleto
Crtez: Deluomo
Najavljeni zaokreti i promene u urednickoj politici, vizuelno su vec pocele...
Scenario: Ambrozini
Crtez: Ambrozini
Crtez: Dalanjol
Scenario: Kavaleto
Crtez: Deluomo
Morrison- Domaćin
Strana 12 od 13 • 1, 2, 3 ... , 11, 12, 13