Dilan Dog 2013.
+16
manhunter
wele
neomedjeni
Zlix
Elesar
perikle
dessa
cp6uja
Woolf
kobra
crow
culfis
Gil-galad
VLADA 96
Ultras
Morrison
20 posters
Strana 4 od 13
Strana 4 od 13 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 11, 12, 13
Re: Dilan Dog 2013.
Gresnici Helborna
Zanimljiv koncept (mnogo puta obradjivan doduse), pogled na zatvor i njegove stanovnike...na razmisljanja, zivotne sudbine zatvorenika, cuvara, administracije, njihovu medjusobnu interakciju, kao i na svu nesavrsenost kaznenog sistema, u kome se ljudi ne rehabilituju vec samo postaju jos gori...da stvar bude crnja, pomenuti cuvari i administracija se vrlo cesto nimalo ne razlikuju od ljudi za cije su zivote odgovorni, s tom razlikom sto oni i dalje imaju pendrek i vlast, tj. njihova cesta agresivnost, korumpiranost pa i psihoticnost, su pod cvrstom zastitom sistema.
Da, u ovoj prici je mnogo onih sitnih momenata DD filozofije koju toliko volimo, kratkih pogleda na misli, snove i kosmare, nade, strahove i zablude utamnicenih, bili oni potpuni ludaci/psihopate ili tzv. normalni ljudi koji su jednom izgubili kontrolu.
Prica odlicno ide do samog raspleta, s kojim Faraci naprosto nije znao sta bi,posegavsi za banalnom implozijom simbola zla, njegovoj prividnoj cvrstini, a ipak neodrzivosti.
Cela ona situacija sa inspektorom Blokom je ispala vrlo zabavna (podsetila me je zivo na moj poslednji odmo), pokazujuci da, ma gde otisli, ne mozete pobeci od sebe.
Roi je briljantan, veliki broj vrhunskih vinjeta/ilustracija i vesto osmisljenih kadrova...
Zanimljiv koncept (mnogo puta obradjivan doduse), pogled na zatvor i njegove stanovnike...na razmisljanja, zivotne sudbine zatvorenika, cuvara, administracije, njihovu medjusobnu interakciju, kao i na svu nesavrsenost kaznenog sistema, u kome se ljudi ne rehabilituju vec samo postaju jos gori...da stvar bude crnja, pomenuti cuvari i administracija se vrlo cesto nimalo ne razlikuju od ljudi za cije su zivote odgovorni, s tom razlikom sto oni i dalje imaju pendrek i vlast, tj. njihova cesta agresivnost, korumpiranost pa i psihoticnost, su pod cvrstom zastitom sistema.
Da, u ovoj prici je mnogo onih sitnih momenata DD filozofije koju toliko volimo, kratkih pogleda na misli, snove i kosmare, nade, strahove i zablude utamnicenih, bili oni potpuni ludaci/psihopate ili tzv. normalni ljudi koji su jednom izgubili kontrolu.
Prica odlicno ide do samog raspleta, s kojim Faraci naprosto nije znao sta bi,posegavsi za banalnom implozijom simbola zla, njegovoj prividnoj cvrstini, a ipak neodrzivosti.
Cela ona situacija sa inspektorom Blokom je ispala vrlo zabavna (podsetila me je zivo na moj poslednji odmo), pokazujuci da, ma gde otisli, ne mozete pobeci od sebe.
Roi je briljantan, veliki broj vrhunskih vinjeta/ilustracija i vesto osmisljenih kadrova...
Morrison- Domaćin
- Datum upisa : 24.12.2010
Broj poruka : 1710
Novo!
Superbook 19.
Scenario: Manfredi x2, Ruju
Crtez: Di Vincenco, Fregijeri, Mari
Superbook 19.
Scenario: Manfredi x2, Ruju
Crtez: Di Vincenco, Fregijeri, Mari
Morrison- Domaćin
Morrison ::
*-ovo je licni stav forumasa Elesar, i on ne odrazava misljenje ostalih clanova udruzenja 'Svet stripa', koji kod Kosua ne vide ama bas nikakav progres
Naravno da jeste, to sto ti blenes u druge stvari a ne u stripse, i nemas umetnicko oko, treci je padez! :P
Ali si miran grobar, pa cu biti dobar i u KG ti eksplicite i pokazati koliko se Ruju izmenio... malkice.
Elesar- Zaslužan član
- Datum upisa : 14.01.2011
Broj poruka : 475
Znam da ti samo opazas vanjstinu
:P
:P
Elesar- Zaslužan član
Novo!
Ludens Maxi 7.
Scenario: Ena, Faraci, Ruju
Crtez: M&G
Ludens Maxi 7.
Scenario: Ena, Faraci, Ruju
Crtez: M&G
Poslednji izmenio Morrison dana Čet 26 Jul 2012, 22:40, izmenjeno ukupno 1 puta
Morrison- Domaćin
Novo!
V. Cetvrtak 58.
Scenario: Di Gregorio
Crtez: Kasertano
V. Cetvrtak 58.
Scenario: Di Gregorio
Crtez: Kasertano
Morrison- Domaćin
Novo!
Extra Ludens 78.
Scenario: Kjaveroti
Crtez: Siniskalci
Extra Ludens 78.
Scenario: Kjaveroti
Crtez: Siniskalci
Poslednji izmenio Morrison dana Čet 26 Jul 2012, 22:38, izmenjeno ukupno 1 puta
Morrison- Domaćin
Dylan Dog Color Fest n. 9
Najavljen za avgust: Dylan Dog Color Fest n. 9
Copertina: Mario Alberti
Quell’hotel sulla spiaggia
Soggetto e sceneggiatura: Mauro Boselli
Disegni: Luca Rossi
Colori: Overdrive Studio
La tomba di ghiaccio
Soggetto: Maurizio Mantero
Sceneggiatura: Marco Belli
Disegni: Giovanni Freghieri
Colori: Sergio Anelli
Il bottone di madreperla
Soggetto e sceneggiatura: Barbara Baraldi
Disegni e colori: Paolo Mottura
Anime senza pace
Soggetto e sceneggiatura: Giovanni Gualdoni
Disegni: Leomacs
Copertina: Mario Alberti
Quell’hotel sulla spiaggia
Soggetto e sceneggiatura: Mauro Boselli
Disegni: Luca Rossi
Colori: Overdrive Studio
La tomba di ghiaccio
Soggetto: Maurizio Mantero
Sceneggiatura: Marco Belli
Disegni: Giovanni Freghieri
Colori: Sergio Anelli
Il bottone di madreperla
Soggetto e sceneggiatura: Barbara Baraldi
Disegni e colori: Paolo Mottura
Anime senza pace
Soggetto e sceneggiatura: Giovanni Gualdoni
Disegni: Leomacs
Novo!
V. Cetvrtak 59.
Scenario: Rekioni
Crtez: Brindizi
V. Cetvrtak 59.
Scenario: Rekioni
Crtez: Brindizi
Morrison- Domaćin
Novo!
Ludens Almanah 10.
Scenario: Ruju
Crtez: Rinaldi
Ludens Almanah 10.
Poslednji put izmenio Morrison dana Uto 31 Jul 2012, 05:57, izmenio ukupno 2 puta
Morrison- Domaćin
Procitao 'Formular', i nisam bas odusevljen...dosta razlicitih ideja, po meni nedovoljno razvijenih i pomalo konfuznih, na malom broju strana. Na momente deluje -bez obzira na Grucovu bitnu ulogu u zapletu- kao da je Rekioni prilagodio ovaj scenario Dilanovom svetu, kao da ga nije pisao za DD.
Strelac-ubica, Gruco koga nema, a ima, a nema, birokratske zavrzlame, kompjutersko editovanje realnosti...mozda i previse ideja za jednu pricu.
A mozda mi iste bolje legnu na drugo citanje.
Svejedno, od Rekionija i dalje ocekujem mnogo.
Strelac-ubica, Gruco koga nema, a ima, a nema, birokratske zavrzlame, kompjutersko editovanje realnosti...mozda i previse ideja za jednu pricu.
A mozda mi iste bolje legnu na drugo citanje.
Svejedno, od Rekionija i dalje ocekujem mnogo.
Morrison- Domaćin
DD - Obrazac A38
Napokon! jedna blesava, opicena prica, nesto sto odskace od leve strane koordinatnog sistema uspelih Dilanovih prica. Prenebregnuo sam cinjenicu da je scenarist autor Dzon Doa, i sa slascu sam primio tu tortu u lice, jer ovo je bas slatko napisana postavka o stvarima koje su naopako postavljene. Ima tu elemenata vise Dilanovih ranijih epizoda (Uzas beskonacnosti, Ukronija, Nekropolis...), a naravno, tu je i naslovna aluzija na Asteriksovu avanturu.
Sve je postavljeno iz jedne iscasene ali savrseno funkcionalne vizure - mozemo li sami sebi, ovakvi nikakvi kakvi smo, da pomognemo ili je neophodna "pomoc" sa strane? Da li smo savrseno nesavrseni, ili je neophodno da nestanu "strceci" kako bi ostali prosecno savrseni? Dva nivoa ima prica, mozete u obe da uzivate.
Dakle, kad Dilanu i okolnim ljudima pocnu da nestaju dragi ljudi i mesta, kao da nikad nisu ni postojali, on krece u potragu za odgovorima, a na kraju sam mora da odgovara kako bi izvukao zivu glavu i ostao sa pitanjem na pocetku.
Napokon, jedan normalan Dilan kakvog Dilan Dog zasluzuje. Ali, dokle?
Napokon! jedna blesava, opicena prica, nesto sto odskace od leve strane koordinatnog sistema uspelih Dilanovih prica. Prenebregnuo sam cinjenicu da je scenarist autor Dzon Doa, i sa slascu sam primio tu tortu u lice, jer ovo je bas slatko napisana postavka o stvarima koje su naopako postavljene. Ima tu elemenata vise Dilanovih ranijih epizoda (Uzas beskonacnosti, Ukronija, Nekropolis...), a naravno, tu je i naslovna aluzija na Asteriksovu avanturu.
Sve je postavljeno iz jedne iscasene ali savrseno funkcionalne vizure - mozemo li sami sebi, ovakvi nikakvi kakvi smo, da pomognemo ili je neophodna "pomoc" sa strane? Da li smo savrseno nesavrseni, ili je neophodno da nestanu "strceci" kako bi ostali prosecno savrseni? Dva nivoa ima prica, mozete u obe da uzivate.
Dakle, kad Dilanu i okolnim ljudima pocnu da nestaju dragi ljudi i mesta, kao da nikad nisu ni postojali, on krece u potragu za odgovorima, a na kraju sam mora da odgovara kako bi izvukao zivu glavu i ostao sa pitanjem na pocetku.
Napokon, jedan normalan Dilan kakvog Dilan Dog zasluzuje. Ali, dokle?
Elesar- Zaslužan član
Interesantna DD priča, nadam se da će ih još biti takvih u nastavku serijala...
perikle- Ističe se
- Datum upisa : 15.02.2012
Broj poruka : 268
Zanimljivi fan art, ilustracije...
http://www.dreadcentral.com/news/44069/dylan-dog-fan-art-goes-bump-web?page=0,0
http://www.dreadcentral.com/news/44069/dylan-dog-fan-art-goes-bump-web?page=0,0
Morrison- Domaćin
Morrison- Domaćin
Po prvi put u životu sam uzeo zadnja dva redovna VČ Dylan Doga i poslednji superbook što sam našao na kiosku, da vidim kakav je, jer mnogo ga ljudi hvale.
DD 58 - Stvari s drugog sveta - Onako, šta znam, lepo je sve krenulo, dosta je zbunjujuće (što mi je interesantno), ali mi je kraj sa onim vanzemaljcima jako bezveze.
DD 59 - Formular A38 - Opet vanzemaljci, ali ovaj put nije loše, zabavna epizoda. Čak mi se i dopada referenca na Asterixa.
DD Superbook 19 - Treće oko - Ova epizoda mi se jako dopala, nema čudovišta i vanzemaljaca, čista jedna detektivska priča, s malom dozom misterije. Dve kraće priče ne bih komentarisao jer se nadovezuju na neke priče koje nisam čitao pa mi ništa nije jasno.
DD 58 - Stvari s drugog sveta - Onako, šta znam, lepo je sve krenulo, dosta je zbunjujuće (što mi je interesantno), ali mi je kraj sa onim vanzemaljcima jako bezveze.
DD 59 - Formular A38 - Opet vanzemaljci, ali ovaj put nije loše, zabavna epizoda. Čak mi se i dopada referenca na Asterixa.
DD Superbook 19 - Treće oko - Ova epizoda mi se jako dopala, nema čudovišta i vanzemaljaca, čista jedna detektivska priča, s malom dozom misterije. Dve kraće priče ne bih komentarisao jer se nadovezuju na neke priče koje nisam čitao pa mi ništa nije jasno.
Zlix- Domaćin
- Datum upisa : 12.06.2012
Broj poruka : 1293
Novo!
Ludens Gigant 10.
Scenario: Manfredi / Ruju / Minjako
Crtez: Roi / Stano / Fregijeri
Ludens Gigant 10.
Scenario: Manfredi / Ruju / Minjako
Crtez: Roi / Stano / Fregijeri
Morrison- Domaćin
Nije valjda Morrisone da uzimaš i Ludensov i Systemov gigant ?
Woolf- Zaslužan član
- Datum upisa : 11.02.2011
Broj poruka : 396
Morrison ::Novo!
Ludens Alamanh 10.
Ne rece nista o ovome?Valja li?Jeste da je Ruju,ali i on ima po koju dobru.A i naslovna me asocirala na film Konopac.
VLADA 96- Zaslužan član
- Datum upisa : 17.06.2011
Broj poruka : 394
Ne, naravno...imam prva 4 Ludensova, koje cu zameniti Sistemovim...vremenom.Woolf ::Nije valjda Morrisone da uzimaš i Ludensov i Systemov gigant ?
Nista...osim da je neverovatno da sam napisao "Alamanh"VLADA 96 ::Morrison ::Novo!
Ludens Alamanh 10.
Ne rece nista o ovome?Valja li?Jeste da je Ruju,ali i on ima po koju dobru.A i naslovna me asocirala na film Konopac.
Nisam ga kupio jos, a ne verujem ni da cu skorije
Morrison- Domaćin
U novom DD (59.VC) pojavljuje se Dr. Stephen Falken iz War Games-a!
culfis- Zaslužan član
- Datum upisa : 23.12.2010
Broj poruka : 1167
Strana 4 od 13 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 11, 12, 13
Similar topics
» DILAN DOG, razgovori o pricama;
» The Wolverine (2013.)
» Iron Man 3 (2013.)
» Man Of Steel (2013.)
» ХОГАР
» The Wolverine (2013.)
» Iron Man 3 (2013.)