Šta se čita ovih dana ?
+48
boss52
tinton
Raoul Duke
ZAGOR
Combatrock
Sneaksie Thiefsie
lixon
neomedjeni
Zlix
TruliAndedZombi
Mr Smith
Desuparez Aporez
crow
Dzek Denijels
perikle
kobra
wele
Imrahil
herbosan
goksi
Vladimir
Tex Willer
Mhejl
Силни
Snake Plissken
Rogan
Nermal
azra x.
Bruce Springsteen
legaz
cronos six
5rovic
VLADA 96
Rider of the lighting
Gil-galad
Grujah
profesor-inz
Morrison
dessa
Elesar
deecay
kasper
Woolf
manhunter
culfis
Colt
Ultras
Lord Vader89
52 posters
Strana 20 od 29
Strana 20 od 29 • 1 ... 11 ... 19, 20, 21 ... 24 ... 29
Re: Šta se čita ovih dana ?
Ultras ::Venturi je odličan crtač.Sneaksie Thiefsie ::Venturi mi lezi vise od Galepa (jbga nije on Ferri pa da izdrzi nalet novih )
Dosta je potcenjen u odnosu na neke nazovi "zvezde"...
Samo ja i ti ga gotivimo. Osnivamo fan klub
I ja gotivim Venturija. Ima momenata kad mnogo vuče na USA školu.
boss52- Obećava
- Datum upisa : 23.06.2011
Broj poruka : 83
Već nas je trojicaboss52 ::I ja gotivim Venturija. Ima momenata kad mnogo vuče na USA školu.
Dobar je i meni, mada ga vise (pre)poznajem po onih par DD koje je realizovao.
Morrison- Domaćin
- Datum upisa : 24.12.2010
Broj poruka : 1710
Venturi je sasvim ok,meni se gadi crtez onog Ticija(jel' tako bjese?)
wele- Zaslužan član
- Datum upisa : 06.10.2011
Broj poruka : 383
Ma jok, pres'o si se, Tici je carwele ::Venturi je sasvim ok,meni se gadi crtez onog Ticija(jel' tako bjese?)
Morrison- Domaćin
Njega i Fusca nikad nisam podnosio(ni Galepa doduse,uzas)Morrison ::Ma jok, pres'o si se, Tici je carwele ::Venturi je sasvim ok,meni se gadi crtez onog Ticija(jel' tako bjese?)
Odavno ne uzimam redovnog Teksa osim one epizode koje crta Alfonso Font
wele- Zaslužan član
- Datum upisa : 06.10.2011
Broj poruka : 383
Prvi brojevi Karusela i Perli, za vikend. Utisci veoma povoljni.
Prvi na redu za čitanje je bio Povratak zemlji. Moram priznati da nisam bio siguran da će mi se ovaj hmoristički strip svideti. Pročitao sam samo dve tri strane privjua, koje na mene nisu ostavile neki utisak i odlučio da ipak rizikujem sa jednim albumom. U početku nije izgledalo da će prvi utisak biti opovrgnut, ali negde oko sredine albuma, kada sam se malo bolje upoznao sa junacima i sredinom u kojoj žive, sve je leglo na svoje mesto. Valjda je deo problema bio i u tome što nije ovo humor koji osvaja na prvu loptu, već nešto laganije, što polako osvaja šarmom i sjajnom atmosferom koja te polako uvlači u priču/gegove o dve gradske ptice koje pokušavaju da kreiraju normalan život u sredini o kojoj pojma nemaju. Uglavnom, do kraja prvog albuma sam definitivno kupljen. Nije ovo najbolji humoristički strip koji sam čitao, ali ima dovoljno kvaliteta da nastavim da ga pratim. Čestitke na izboru za Darkwood.
A zatim je na red došao Long Džon Silver. Izložiću utiske samo uopšteno, da ne bih nekom kvario uživanje u čitanju, a uživanje je zagarantovano. Strip je lep omaž autora Stivensonovom Ostrvu sa blagom (kad samo pomislim koliko je vremena prošlo od kada sam to čitao). Radnja prvog albuma, u osnovnim crtama, u suštini je repeticija prvih nekoliko poglavlja Stivensenove knjige. Ali, daleko od toga da strip prosto kopira sadržaj svog književnog uzora. Okviri su slični, ali dešavanja koja nose radnju, mnoštvo detalja kojima je pomenuti okvir popunjen, prava su vrednost ovog stripa. Uz likove, naravno. Za razliku od Stivensona, Dorison ne deli svoje karaktere striktno na dobre i zle, uz poneki zagonetne ćudi. Ne, ovde nema crnog i belog (kada se radi o bitnim likovima), siva je boja kojom bi trebali bili označeni Dorisonovi junaci, a razlike među njima samo nešto svetlijim ili tamnijim nijansama. Stoga se dodatan kvalitet priče krije se u izvesnosti da će izbori koji ih čekaju u budućnosti promeniti mnoge protagoniste - ali ko će zaslužiti oreol a ko osigurati mesto u paklu, ostaje da se vidi.
Što se crteža tiče, čak i da niste pogledali privju, znate da je u pitanju francuska škola i šta da očekujete. Kolor je neverovatno važan za ovaj strip. Preovlađuju tamnije boje, u cilju stvaranja sumorne atmosfere, fino upotrebljeni da naglase već spominjane fakte o priči i njenim nosiocima.
Sve u svemu, Long Džon Silver nije strip koji ostavlja bez daha, ali je kvalitetna, moderno napisana avantura koja vraća staru slavu mnogim opštim mestima iz starih gusarskih priča. Vrlo dobar start i za Perle.
Prvi na redu za čitanje je bio Povratak zemlji. Moram priznati da nisam bio siguran da će mi se ovaj hmoristički strip svideti. Pročitao sam samo dve tri strane privjua, koje na mene nisu ostavile neki utisak i odlučio da ipak rizikujem sa jednim albumom. U početku nije izgledalo da će prvi utisak biti opovrgnut, ali negde oko sredine albuma, kada sam se malo bolje upoznao sa junacima i sredinom u kojoj žive, sve je leglo na svoje mesto. Valjda je deo problema bio i u tome što nije ovo humor koji osvaja na prvu loptu, već nešto laganije, što polako osvaja šarmom i sjajnom atmosferom koja te polako uvlači u priču/gegove o dve gradske ptice koje pokušavaju da kreiraju normalan život u sredini o kojoj pojma nemaju. Uglavnom, do kraja prvog albuma sam definitivno kupljen. Nije ovo najbolji humoristički strip koji sam čitao, ali ima dovoljno kvaliteta da nastavim da ga pratim. Čestitke na izboru za Darkwood.
A zatim je na red došao Long Džon Silver. Izložiću utiske samo uopšteno, da ne bih nekom kvario uživanje u čitanju, a uživanje je zagarantovano. Strip je lep omaž autora Stivensonovom Ostrvu sa blagom (kad samo pomislim koliko je vremena prošlo od kada sam to čitao). Radnja prvog albuma, u osnovnim crtama, u suštini je repeticija prvih nekoliko poglavlja Stivensenove knjige. Ali, daleko od toga da strip prosto kopira sadržaj svog književnog uzora. Okviri su slični, ali dešavanja koja nose radnju, mnoštvo detalja kojima je pomenuti okvir popunjen, prava su vrednost ovog stripa. Uz likove, naravno. Za razliku od Stivensona, Dorison ne deli svoje karaktere striktno na dobre i zle, uz poneki zagonetne ćudi. Ne, ovde nema crnog i belog (kada se radi o bitnim likovima), siva je boja kojom bi trebali bili označeni Dorisonovi junaci, a razlike među njima samo nešto svetlijim ili tamnijim nijansama. Stoga se dodatan kvalitet priče krije se u izvesnosti da će izbori koji ih čekaju u budućnosti promeniti mnoge protagoniste - ali ko će zaslužiti oreol a ko osigurati mesto u paklu, ostaje da se vidi.
Što se crteža tiče, čak i da niste pogledali privju, znate da je u pitanju francuska škola i šta da očekujete. Kolor je neverovatno važan za ovaj strip. Preovlađuju tamnije boje, u cilju stvaranja sumorne atmosfere, fino upotrebljeni da naglase već spominjane fakte o priči i njenim nosiocima.
Sve u svemu, Long Džon Silver nije strip koji ostavlja bez daha, ali je kvalitetna, moderno napisana avantura koja vraća staru slavu mnogim opštim mestima iz starih gusarskih priča. Vrlo dobar start i za Perle.
neomedjeni- Zaslužan član
- Datum upisa : 26.06.2012
Broj poruka : 323
Homunkurusu
autor: Yamamoto Hideo (poznat i po Koroshiya Ichi)
svidza vi se slicka a
autor: Yamamoto Hideo (poznat i po Koroshiya Ichi)
svidza vi se slicka a
Odlična recenzija Perli i Karusela, Neomedjeni.
Zlix- Domaćin
- Datum upisa : 12.06.2012
Broj poruka : 1293
Fala druže.
neomedjeni- Zaslužan član
- Datum upisa : 26.06.2012
Broj poruka : 323
neomedjeni ::Prvi brojevi Karusela i Perli, za vikend. Utisci veoma povoljni.
Uzimam ih sledeće nedelje
Zadnjih desetak dana Zagor VČ 49-59: Okrutni Havak , fenomenalna braća Bros, Bure odličan -10/ 8; Gospodar tame, Ferri standardan, Capone solidan -10/7; Zagor protiv Mortimera, neverovatno koliko je Verni napredovao, kao u najbolje dane Ferria, Bure odličan -10/8; Crna krila noći, Dela Monica fantastičan, Raush odličan -10/ 8!!!
Stvarno Zagoru nisu potrebni gomila crača, na gore pomenute dodao bih samo još Nuccia, Ribinia i Toriccellia, i nikog više!!!
Stvarno Zagoru nisu potrebni gomila crača, na gore pomenute dodao bih samo još Nuccia, Ribinia i Toriccellia, i nikog više!!!
Bruce Springsteen- Domaćin
- Datum upisa : 11.01.2011
Broj poruka : 250
Pročitao i ja ovog jubilarnog 300-tog Martija. Nisam baš upućen u Martijev svet tako da su mi mnogi likovi ovde nepoznati, ali na stranu to, sve kratke pričice su zaista zanimljive, bilo mi zabavno čitati. Crtež je isto super, boja baš fino leži pričama.
Zlix- Domaćin
Dylan Dog epizode : Mrak, Litica duhova, Košmar letnje noći
Litica duhova mi je zaista malo povratila interesovanje za DD iako je priča predvidljiva ipak s vremena na vreme prijaju "klasičniji" zapleti ) 9/10 za Medu
Mrak je prilično obećavao ali je rasplet prilično smušen tako da nek bude 7/10....Komšmar letnje noći je najveće razočarenje - od njega sam najviše očekivala da bi se na kraju dobila ne previše inteligentna priča koja je na ivici uvrede za čitaoca. One svetle tačke čitavog zapleta nisu razrađene...tako nažalost dobija 4/10
Litica duhova mi je zaista malo povratila interesovanje za DD iako je priča predvidljiva ipak s vremena na vreme prijaju "klasičniji" zapleti ) 9/10 za Medu
Mrak je prilično obećavao ali je rasplet prilično smušen tako da nek bude 7/10....Komšmar letnje noći je najveće razočarenje - od njega sam najviše očekivala da bi se na kraju dobila ne previše inteligentna priča koja je na ivici uvrede za čitaoca. One svetle tačke čitavog zapleta nisu razrađene...tako nažalost dobija 4/10
crow- Domaćin
- Datum upisa : 05.11.2011
Broj poruka : 959
Vreme - strip Roberta Kramba
Ne pazarim Vreme zbog Teofila Pančića, sličnih likova i cene od 200 dinara ali sam zbog Kramba uzeo novi broj.
Strip je odličan, preporuka svima da ga pročitaju.
Ne morate da kupite novine (jedino ako hoćete, kao ja, da sačuvate papirnu verziju stripa) jer će ga verovatno neko skenirati i "izbaciti" na net
Ne pazarim Vreme zbog Teofila Pančića, sličnih likova i cene od 200 dinara ali sam zbog Kramba uzeo novi broj.
Strip je odličan, preporuka svima da ga pročitaju.
Ne morate da kupite novine (jedino ako hoćete, kao ja, da sačuvate papirnu verziju stripa) jer će ga verovatno neko skenirati i "izbaciti" na net
Superman and Batman versus Aliens and Predator
Mark Schultz / Ariel Olivetti
dakle crossover
stra' me da guglam
Terminator and Robocop versus Freddy and Jason
mozda se desi da ima
Mark Schultz / Ariel Olivetti
dakle crossover
stra' me da guglam
mozda se desi da ima
Sneaksie Thiefsie ::dakle crossover
stra' me da guglam
mozda se desi da ima
Mugen no Jūnin
Samura Hiroaki
i posle Kozure Ōkami,Kubikiri Asa i Hanzō no Mon nikad dosta Has...ovaj...Hiro seckati
Samura Hiroaki
i posle Kozure Ōkami,Kubikiri Asa i Hanzō no Mon nikad dosta Has...ovaj...Hiro seckati
Karavan 1, 2, 3.
Život građana Nest Pointa promeni se u roku od dvadeset i četiri sata - iz korena i pod nerazjašnjenim okolnostima, i na tome se priča zasniva.
To što serijal nema glavnog junaka daje mogućnost Medi da se podjednako posveti građenju gotovo svih likova i on to odlično radi. Ume da verno predstavi i strahove šestogodišnje devojčice, i moralne nedoumice adolescenta, i kolektivnu svest.
Priča je dinamična, zanimljiva; što se mene tiče - kupljena sam.
Da, Meda ume da pripoveda!! Njegova naracija je možda i efektnija od dijaloga.
Život građana Nest Pointa promeni se u roku od dvadeset i četiri sata - iz korena i pod nerazjašnjenim okolnostima, i na tome se priča zasniva.
To što serijal nema glavnog junaka daje mogućnost Medi da se podjednako posveti građenju gotovo svih likova i on to odlično radi. Ume da verno predstavi i strahove šestogodišnje devojčice, i moralne nedoumice adolescenta, i kolektivnu svest.
Priča je dinamična, zanimljiva; što se mene tiče - kupljena sam.
Da, Meda ume da pripoveda!! Njegova naracija je možda i efektnija od dijaloga.
Miss_No- Domaćin
- Datum upisa : 12.10.2012
Broj poruka : 117
Pročitao sam Divlji mač Simerije 4. Malo sam bio pauzirao sa Konanom zbog raznih Dilana i drugih stripova, a sad mu se polako vraćam.
Četvorka nema povezane epizode, kao što je to bio slučaj npr. sa dvojkom, već su priče razbacane po raznim periodima Konanovog života, ali su mi se zaista dopale. Posebno bih izdvojio one epizode koje obuhvataju period dok je Konan bio pirat. Zanimljivo je bilo videti i drugačiju verziju Slonove kule, koja mi je ovde malo bolja nego u Hronikama.
Sad se bacam na peticu, taman dok stigne knjiga 6.
Četvorka nema povezane epizode, kao što je to bio slučaj npr. sa dvojkom, već su priče razbacane po raznim periodima Konanovog života, ali su mi se zaista dopale. Posebno bih izdvojio one epizode koje obuhvataju period dok je Konan bio pirat. Zanimljivo je bilo videti i drugačiju verziju Slonove kule, koja mi je ovde malo bolja nego u Hronikama.
Sad se bacam na peticu, taman dok stigne knjiga 6.
Zlix- Domaćin
Ne rekoh najbitnije: hvala Morisonu.
Miss_No- Domaćin
Počela da brstim Walking Dead javljam utiske
crow- Domaćin
- Datum upisa : 05.11.2011
Broj poruka : 959
Nema na cemuMiss_No ::Ne rekoh najbitnije: hvala Morisonu.
Drago mi je da ti se serijal svidja :)
Ko zna, mozda ti jednom dam i ostale brojeve
Morrison- Domaćin
Morrison ::Nema na cemuMiss_No ::Ne rekoh najbitnije: hvala Morisonu.
Drago mi je da ti se serijal svidja :)
Ko zna, mozda ti jednom dam i ostale brojeve
Zlotvor.
E, super mi je, baš sam razmišljala o onome što smo pričali pre neki dan - stvarno vidiš Medu kad čitaš strip. Njegov način pripovedanja mi se mnogo sviđa, rekoh to već (što znači da je i prevodilac dobro odradio posao ), ni u jednom trenutku me nije smorio, jedva čekam da ti ukradem ostale brojeve.
Inače, pročitala "Povratak zemlji", ovo je taaaaako dobar strip! Nije humor za valjanje od smeha, ali ima fenomenalnih i primenljivih fora (tipa BEŽBRE! ), a ako treba da izdvojim najjači utisak, reći ću: Vlada Tadić Djole Đole - otac, majka, bog adaptacije, nema dalje.
Miss_No- Domaćin
Strana 20 od 29 • 1 ... 11 ... 19, 20, 21 ... 24 ... 29
Similar topics
» KIŠA - revija dobrog stripa - broj 1
» Međunarodna strip konferencija "Kragujevac, godine prve"
» Čita li ko strip svesčice?
» Strip - sličica dana
» Međunarodna strip konferencija "Kragujevac, godine prve"
» Čita li ko strip svesčice?
» Strip - sličica dana